Scudo Sports

Ramazan ayında bisiklet kullanımı

Iftardan 1-1.5 saat once yapilan antrenman sorun olmaz, ben her ramazanda oyle yapiyorum.

Scudo
Ramazan ayında bisiklet sürerken dikkat edilecek en önemli unsur, kesinlikle trafikte çılgına dönen oruçlu ve öfkeli sürücülerdir. Birde bu ayda bisikletle gezene mekkeli müşrik gözüyle bakan ve bunu bisikletliye, tavırlarıyla ve aracıyla yansıtanlardır.

Ramazan ayında bisiklet sürerken dikkat edilecek en önemli unsur, kesinlikle trafikte çılgına dönen oruçlu ve öfkeli sürücülerdir. Birde bu ayda bisikletle gezene mekkeli müşrik gözüyle bakan ve bunu bisikletliye, tavırlarıyla ve aracıyla yansıtanlardır.

+1. bireysel açlık tokluk kan şekerinden öte insanlardaki gereksiz sinir stres sıkışması, dikkat dağınıklığı çok büyük risk.

Neyse ki ramazan kışa denk geldi de trainerda balkonda takılıyorum ben :)
Arada çıkınca da trafiksiz alanlar, bisiklet yolu, park, parkur vs.

• Beğen
Tepkiler: Helvetica
İnsanların davranışlarını kontrol edememesini oruçlu olmaya ya da açlık ve susuzluğa vurmasını hep saçma ve yanlış buldum, bas bayağı huysuzluk, ve ahlak yoksunluğu...

Bir nevi "man cave" sayılabilecek bodrum odamızda dışarıdaki kendini bilmez insansılardan izole şekilde keyifle antrenmanlarıma devam ediyorum. Genelde akşam yemeğinden önce olacak şekilde denk getirdiğim antrenmanlarımdan çok keyif ve verim alıyordum ama ramazanın gelişiyle biraz dolu mideyle binmek canımı sıktı. Aktardığım güce göre nabzım arttı ve nefes alış verişim daha zor hale geldi. Kısacası keyif vermedi son antrenmanım. Benim çıkardığım sonuç iftarı hafif geçirmek gerekiyor. Antrenman biter bitmez sıvı şekilde karb ve protein alımı yapıp o şekilde diğer işlerime bakıyorum. Ayrıca gün boyu boşalan glikojen depoları iftar sonrası yüksek tempoya maalesef izin vermiyor. Bu ayı maksimum zone 3'te geçirmek gerekiyor. Kendi çıkarımlarım bu yöndeydi. Herkese keyifli ramazanlar dilerim.

dün trafikte tam bir sinir harbi vardı gerçekten. dikkatli olmak lazım..

İnsanların davranışlarını kontrol edememesini oruçlu olmaya ya da açlık ve susuzluğa vurmasını hep saçma ve yanlış buldum, bas bayağı huysuzluk, ve ahlak yoksunluğu...
Bunun bi de "bende şeker var" versiyonu var. Adam her türlü ahlaksızlığı pisliği yapıyor sonra "bende şeker var ya kusura bakma" diyor.

Reis de dedi güncelleme lazım dine, bu çağda oruç uygulanabilir değil, çoğu din bu tarz gelenekleri güncelledi. Bakınız protestanlık, faiz ve bankerliğin avrupada gelişimi.
Bunun bi de "bende şeker var" versiyonu var. Adam her türlü ahlaksızlığı pisliği yapıyor sonra "bende şeker var ya kusura bakma" diyor.
o kişinin mesela dayak yeme ihtimali olsa o hareketleri yapmaz, o zaman şeker hastalığı ortadan kalkıyor mu mesela.

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
Reis de dedi güncelleme lazım dine, bu çağda oruç uygulanabilir değil, çoğu din bu tarz gelenekleri güncelledi. Bakınız protestanlık, faiz ve bankerliğin avrupada gelişimi.

o kişinin mesela dayak yeme ihtimali olsa o hareketleri yapmaz, o zaman şeker hastalığı ortadan kalkıyor mu mesela.
Son çalıştığım firmada bunlardan anlamsız şekilde çok vardı, dayak değil ama sözleşmeleri haklı sebeple fesh edilenler olmasına rağmen feyz almadılar. Benim şahsen yaşadığım bi örnek; hammadde karışımı yapan ustaya yanlış karışım yaptığını söylediğimde yaşımdan girip ebeme kadar gitmişti, 5 dakika sonra yine aynı muhabbet, “abi bende şeker var kusura bakma”.

Son çalıştığım firmada bunlardan anlamsız şekilde çok vardı, dayak değil ama sözleşmeleri haklı sebeple fesh edilenler olmasına rağmen feyz almadılar. Benim şahsen yaşadığım bi örnek; hammadde karışımı yapan ustaya yanlış karışım yaptığını söylediğimde yaşımdan girip ebeme kadar gitmişti, 5 dakika sonra yine aynı muhabbet, “abi bende şeker var kusura bakma”.
Diyorum abi bizim insanlar sadece dayaktan anlar çünkü ailelerinden öyle öğreniyorlar, o yüzden esnaf çırağını döve döve eğitir, kurumsal firmalarda dayak olmadığı için işler yürümüyor.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Katiliyorum, millet saga sola saldirmak icin orucu bahane ediyor.

• Beğen

Dosyalar

• Ekran Resmi 2025-03-05 17.55.25.png
    Ekran Resmi 2025-03-05 17.55.25.png
    231,1 KB · Okunma: 37
  • Kızgın
Ben de bugün denemek için bisikletle geldim. Soğuk dışında çok zorluk yaşamadım. Akşam da sağ salim çok yıpranmadan dönebilirsem bisiklete devam.

• Beğen
Tepkiler: ByHan
Geri