Scudo Sports

Raleigh Challenger

NO.85 Doüukan Aksu nun değilmi? Yoksa kendisine fixie mi yapacaksınız :islik::D

Scudo
@D.Mustafa
Yok yanlış anlaşıldım ... Doğukan dan aldık sadece...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Zımpara öncesi sessizlik...
Boya tamamen söküldükten sonra 3-4 seanslık kaba temizlik yapıldı. Boya altından paslı bölgeler çıktı, aletlerin ulaşamadığı yerlerde yılların kiri pası birikmiş duruyordu. Sabır yetmedi tamamını temizlemeye... boya hattı öncesindeki fosfat banyosuna soktum kadroyu, maşa zaten kumlanmıştı... Kir, pas, yağmur çamur ne varsa gitti hepsi. Eklem yerlerine, zımparanın girmesinin zor olduğu yerlere, küçük çelik fırça ile dalınca tertemiz çıkıyor şu anda... 3-4 saatlik zımparadan sonra astara hazırız diye düşünüyorum.
Bu sefer aslına uygun boya uygulaması yapmaya çalışacağım ancak lacivert olmayacak, doygunluğu düşük, griye yakın , mavi veya yeşil renk olmalı sanırım.

yorumlarınız olursa sevinirim...

T02.jpg T01.jpg T03.jpg T04.jpg

image.jpeg image.jpeg Önce bisikleti gördüm. Sonra esinlendikleri yeri keşfettim. Sizin bisikletinizde kriter orjinaline uygunluk mu yoksa kendine özgü yenilikler mi bilmiyorum ama doğadan öğreneceğimiz çoo..(sınırsız)..ook şey var :) Özellikle deniz canlılarında harika renk detayları mevcut.

@AbdülkadirArtan
Boya işini kendim yapmadığım sürece bu tip atraksiyonlara girmem... oralara gelince düşünürüz yılanı tosbayı...diğer taraftan dediğin gibi bu bisikletin olayı değil bu... aynı anda çok yakın iki kadro tamamlanacak biri orjinal donanım ile diğeri fixie olarak... yakın malzeme ile farklı tat yakalamaya çalışıyorum, diye özetlenebilir...
Yorumun ve ilgin için teşekkür ederim...

@aknorl Kadro çok iyi temizlenmiş ellerinize sağlık. Uygulamayı düşündüğünüz yeşilin ve mavinin tonlarını merak etmekteyim, kolay gelsin selamlar.

20160617_001915.jpg
Cilalı bronz çağı orta göbeklerini açma aparatı... çalışacak mı bilmiyorum, göreceğiz...

20160617_123810.jpg 20160617_123917.jpg 20160617_124851.jpg

17.06.2016
Göbek sökücü alet babalar gibi çalıştı, hanımlar beyler. sadece "chain stay" e benzer açı ile iki büküm eklemek gerekiyor, ki hafta içi kolaylıkla halledebilirim... Alt göbek yuvasından biraz daha uzun bir vida (M6x85 imbus) ile iki taraftan biraz sıkıştırıp var gücümle yüklenmem gerekti.

Eski göbek çok zaman kaybettirmesine rağmen temiz şekilde sökülmüş oldu. bu arada yardım istediğim iki bisikletçi de sökememişti. Açık ağızlı anahtarla langur lungur daldılar göbeğe, hallederim abi diyerek. Sanki açık ağızlı anahtar bir tek kendilerinde var, biz bilmiyozz.... :p

Bu arada bu göbek sisteminin yenisine ihtiyacım var, bisikletçilerde yoktu. Nereden bulabileceğim konusunda destek rica ediyorum. Ve daha önemlisi bu göbeği tarif eden bir ismi ya da terimi var mıdır?

destek için şimdiden teşekkürler...

@aknorl ben de var aynısı kamalı göbek diye geçiyor. Cottered bottom bracket diye arattırabilirsiniz. Kafesli olan bilyalardan kullanmayın bence. Bilya sayısı hem az oluyor hemde akıcı olmuyor. Ben yeni bilya alıp , dizdim.

20160626_200952.jpg Raleighlere küçük bir ara verip çalışma düzenimi yeniledim. Alet aramaktan , herşeyin üst üste durmasından, zaman kaybetmekten yoruldum... bauhausda osb panel kestirip evde toparladım. Tekerlekleri ve verniği ile 200 tl maliyete taş gibidolap oldu .Artı, masa tablası yenilendi . Dolabı 3. Kattan atsan yere düşene kadar hiç bişey olmaz....
Çok profesyonel görünmese de emekli dede dolabı gibi oldu. Küçük şerit zımpara dışında donanım eksiğim de kalmadı, siparişi verildi, bayram dönüşü teslim alınacak...

Türk kavesi esliginde takip etmelik bi calismaya dogru akiyoruz usulca dostum. Kolay gelsin simdiden. Sen bu iside hakkiyla teslim edeceksin, biliyorum.
Atalarimizinda dedigi gibi "_ Go ninja go " :D

20160803_191648.jpg
Proxxon micro belt sander gelmiş geçmiş en yararlı alettir. Tüm elektrikli el aletleri içinde ilk edinilmesi gereken oyuncak budur. Çıkarttığı işi birkaç gün içinde paylaşacağım ama samimiyetle söyliyeyim daha önce almadığıma çok pişman oldum.
Uzun bir aradan sonra atelyeme geri döndüm, yeni zımbırlılarla birlikte... resimdeki diğer aletler deri kesmek ve dikmek için . Onlardan da öğreneceklerimiz var...
( bu arada 2 numaralı bianchi sahibinden'de #300698080 numaralı ilan ile satılıktır, malum atelyenin finansal sebeplerinden...)

@aknorl hayirli ugurlu olsun usta yeni eserlerini bekliyoruz

20160806_151423.jpg 20160806_151144.jpg 20160806_151124.jpg 20160806_151059.jpg
bir ürün değerlendirmesi :
Proxxon BS/E
Mikro şerit zımpara, sarf ürünleri ile birlikte 400 tl civarına edinilebilir. Resimlerde gördüğünüz işi yaklaşık 15 dakikada hiç yormadan, üzmeden yaptı. Farkı göstermek için tek tarafı bitirdim ve sadece 180 lik zımpara ile yapılan kaba işi görebilirsiniz. 40 yaşında bir kadro ile uğraştığımdan dağınık düzenli noktasal ve derin pasları profil formunu bozmadan yok edebildim. BS/E nin sesi herhangi elektrikli matkapdan daha düşük, avuç içi zımparadan çok daha düşük. Kısaca ses düzeyi mutfak robotundan hallice . Elinize uyguladığı titreşim avuç içi zımparanın yanına yaklaşmaz. ancak 15 dk sonunda fazlaca ısınıyor ve dinlendirmek zorunda kalıyorsunuz. 15 dk içinde süper iş yaptığı için ara verip seyretmek durumunda kaldığınızdan hiç sorun değil...
20160806_151107.jpg
Keskin kenarlara gayet iyi girebiliyor, zaten parmak ölçülerine çok yakın. Ancak yüksek devirde dikkat etmek gerekli: küçük ve keskin yüzeye yüksek devirde dokunursanız dümdüz ediyor.
Şeritin bir tarafında iç yüzeyde dayama düzleminin olduğu yerle çalışırsanız dümdüz bir yüzey elde edersiniz , diğer tarafta dayama düzlemi olmadığı için yuvarlak yüzeyleri formunda zımparalamak mümkün.. sadece düz bir hat üzerinde ileri geri haraket ederek ve yapılan işi ışık ile sürekli kontrol ederek çalışmanızı öneririm...
Kısacası kadro profillerini zımparalamak için uygun bir alettir.
Ve evet alet ucuz değil, zamanı satın aldığınızı düşünerek kendinizi rahatlatmaya çalışın, bi yere kadar işe yarıyor...
(Maske kullanın ağız burun metal doluyor...)

14.08.2016 ekleme::::::

2016-08-14 00.41.21.jpg
2016-08-14 00.37.29.jpg
Kaba zımpara işleri tamamlandı. Hafta içi akşamları birer veya ikişer seans ile su zımparası biter gibi.. en sevimsiz bölüm gelecek sonra; boya işi. Kendim yapmaya başlayana kadar böyle gidicek sanırım. Düzgün iş yapan , işe özen gösteren bir yer bulamadım henüz.

17.08.2016 ekleme

IMG_4851.JPG
Paint to black.... toz boya gayet iyi oldu bu sefer....

@aknorl Bu sefer daha fazla özen, dikkat ve emek var sanki, yani öncekilerde özensizlik var olarak anlaşılmasın da -amacım öyle bir şey demek değil yani- buna daha bir vakit harcıyorsunuz gibi sanırım. Boyadan detay paylaşırsınız heralde, kolay gelsin üstat.

@Anonim
Detaylar ekteIMG_4871 copy.jpg IMG_4867 copy.jpg IMG_4863 copy.jpg IMG_4862 copy.jpg
Mat siyah sebebiyle kontrast biraz az. çok karanlık görünmez umarım. Ton ile çok oynayıp yapay bir foto paylaşmak istemedim. Umarım görebilirsiniz. ..
Özen düzeyim aynı sanırım, bilgim ve el aletlerim arttı diyebilirim.
İlginiz için teşekkürler.

@aknorl hem boya öncesi işlem aşamaları, hem de boya aşaması inanılmaz kusursuz ilerlemiş sanırım. Detaylar şahane, kusursuz işçilik göze çarpıyor. Ben çok beğendim açıkçası, mat siyahın da ayrı bir şıklığı ve çekiciliği var tabii. Merakla ve keyifle takipteyim, elleriniz dert görmesin :harika:

Geri