bir ürün değerlendirmesi :
Proxxon BS/E
Mikro şerit zımpara, sarf ürünleri ile birlikte 400 tl civarına edinilebilir. Resimlerde gördüğünüz işi yaklaşık 15 dakikada hiç yormadan, üzmeden yaptı. Farkı göstermek için tek tarafı bitirdim ve sadece 180 lik zımpara ile yapılan kaba işi görebilirsiniz. 40 yaşında bir kadro ile uğraştığımdan dağınık düzenli noktasal ve derin pasları profil formunu bozmadan yok edebildim. BS/E nin sesi herhangi elektrikli matkapdan daha düşük, avuç içi zımparadan çok daha düşük. Kısaca ses düzeyi mutfak robotundan hallice . Elinize uyguladığı titreşim avuç içi zımparanın yanına yaklaşmaz. ancak 15 dk sonunda fazlaca ısınıyor ve dinlendirmek zorunda kalıyorsunuz. 15 dk içinde süper iş yaptığı için ara verip seyretmek durumunda kaldığınızdan hiç sorun değil...

Keskin kenarlara gayet iyi girebiliyor, zaten parmak ölçülerine çok yakın. Ancak yüksek devirde dikkat etmek gerekli: küçük ve keskin yüzeye yüksek devirde dokunursanız dümdüz ediyor.
Şeritin bir tarafında iç yüzeyde dayama düzleminin olduğu yerle çalışırsanız dümdüz bir yüzey elde edersiniz , diğer tarafta dayama düzlemi olmadığı için yuvarlak yüzeyleri formunda zımparalamak mümkün.. sadece düz bir hat üzerinde ileri geri haraket ederek ve yapılan işi ışık ile sürekli kontrol ederek çalışmanızı öneririm...
Kısacası kadro profillerini zımparalamak için uygun bir alettir.
Ve evet alet ucuz değil, zamanı satın aldığınızı düşünerek kendinizi rahatlatmaya çalışın, bi yere kadar işe yarıyor...
(Maske kullanın ağız burun metal doluyor...)
14.08.2016 ekleme::::::

Kaba zımpara işleri tamamlandı. Hafta içi akşamları birer veya ikişer seans ile su zımparası biter gibi.. en sevimsiz bölüm gelecek sonra; boya işi. Kendim yapmaya başlayana kadar böyle gidicek sanırım. Düzgün iş yapan , işe özen gösteren bir yer bulamadım henüz.
17.08.2016 ekleme

Paint to black.... toz boya gayet iyi oldu bu sefer....