Scudo Sports

Rainbow Projesi (Işınlama)

Piskiletci

Forum Bağımlısı
Tepki
2.547
Bisiklet
Corratec
http://www.zamandayolculuk.com/cetinbal/FJ/furuseth.jpg

Deney Başlıyor !

Tanığa göre, deney 22 Haziran 1943'te sabah saat 09.00' da jeneratörlere güç verilerek başlatıldı.Manyetik alan oluşuyordu; sonra yeşilimsi bir sis gemiyi örtmeye başladı ve USS Eldridge kayboluyordu; Olayın tanığı şöyle devam ediyor;"Bir an sadece geminin çıpasını görebildim, sonra oda kayboldu, ortada artık ne sis ne USS Eldridge vardı; bomboş denize bakıyorduk, bizim gemide bulunan üst rütbeli subaylar ve bilim adamları korku, dehşet ve heyacan içinde nefeslerini tutarak bu inanılması güç başarılarını seyrediyorlardı.Gemi ve mürettebatı hem radarda hemde gözlerimizin önünde yok olmuştu.Her şey planlandığı gibi yürüyordu, 15 dk. sonra emir verildi ve jeneratörlerin şalteri kapatıldı. Önce hiç bir şey olmadı, arkasından yeşil sis tekrar ortaya çıktı ve USS Eldridge yeniden görünmeye ve ortaya çıkmaya başladı ama gemi nereye gitmiş ve nereden geliyordu?...

Sürekleyici bir iddia:
Devamı için (link)'ne tıklayınız.

Scudo
Çok ilginç.. Olabilir mi acaba böyle birşey. :eek:

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
bu olayı anlatan "Yok Oldu" diye bir kitap vardı... ingilizce ismini hatırlayamadım maalesef.

Amerikalıların 2. dünya savaşı sırasında yaptığı deneylerden bahsediyordu ve özellikle bir tanesi savaş gemilerinin istenilen koordinatlara direk sevk edilmesi ile ilgili idi..

O kaybolan gemi daha sonra kayıtlara , dünyanın bir çok yerindeki radarlara aynı anda yakalandı diye geçti yanlış hatırlamıyorsam..

uzun süre oldu kitabı okuyalı :)

tamamiyle yazma masal bir durum
dünya üzerinde hiçbir zman dünya kuralları dışı bir olay olmamıştır

yok efendim atomlarına ayrılıp atomlarını ışınlamakmış falan

deney yapılırken yanlışlıkla veya istenerek yapılmış bir durum falan falan

ne dersınlerse desınler

boyle bır sey olmadı olamaz

madde için ışınlama belki olabilir ama insan ışınlamak işin içindeyse külliyen yalan

böyle bir şey olsaydı muhakkak kullanılırdı birileri tarafından ve bir şekilde açığa çıkardı

• Beğen
Tepkiler: T0LGA
@AHMET_TÜRKÖLMEZ

Fiziksel kuralların sınırlarını bilmiyoruzki olanaksız diyelim.1895 yılında x ışınları bulunmadan önce iç organları görmek mucize diye nitelendirilebilirdi. Bu gün gayet normal karşılanıyor.

@AHMET_TÜRKÖLMEZ
bkz.
(link)
(link)

Belki insanlar için zor olabilir ama, bilgisayar verileri gibi şeyler yakın gelecekte ışınlanacak. Olmaz demeyin :)

• Beğen
Tepkiler: Cycleone
bende bu olayı okumustum philadelphia olayı nicola teslanın deneyidir gecen sene googlede görünce arastırmıstım ...rivayete göre gemideki askerlerin bir kısmı yanarak ölmüş geri gelenlerinde cogu delirmiş devlet hepsinin susmasını istemiş olaydan sonra bana mantıklı gelmiyor..

Filmi de cekildi bu "olay" in, ismi ayni: The Philadelphia Experiment. Komplo teorilerine katki adina su sorulabilir: Eger gercekten olduysa, hukumetler "evet oldu" mu der yoksa ustunu ortmeye mi calisir? Bircok baska olay icin ayni soru sorulabilir, hasat cemberleri, UFO'lar, vs.
Bu arada "isinlama" konusunun Heisenberg'in belirsizlik prensibine aykiri oldugu bilinir. Bu sebeple, soz gelimi Uzay Yolu yazarlari isinlama teknolojisinin ayaklarini yere bastirmak icin, Uzay Yolu'nun teknik manueline Heisenberg kompansatoru diye bir teknoloji eklemislerdir. Time dergisi ile Uzay Yolu dizisinin teknik danismani olan Michael Okuda arasinda soyle bir konusma gecmistir: Time: Heisenberg kompansatoru nasil calisiyor? Okuda: Cok guzel calisiyor, tesekkurler.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
@H.Sages

eski zaman (mesela taş devri) bakış açısıyla yeni teknolojileri kıyaslamak gözüyle bakarsan her şey şaşılacak durumda

dünyanın fiziksel kuralları ortada

fiziklsel olarak mümkün veya mümkün değil denilebilecek bir tecrübeye sahip olabildiğimiz çağda yaşıyoruz

fakat x ışınları olabilir bir mantık
bırakın x ışınını

ben ses dalgalarıyla malzemenin sertliğini,
içindeki boşlukları hatta boşluğun ölçülü şeklini hesaplayabilen bir insanım

hatta uzun dalga radyo sinyalleriyle çalışan teleskoplarla bilinmeyen en uzak gezegenlerin incelendiğini bilen ve yaşayan bir insanım

dolayısıyla teknoloji nin nerelere gidip gidemeyeceğini az çok tahmin edebilecek tecrübeye sahip olduğumu düşünüyorum

fakat bu ışınlama olayı çok farklı bir şey heleki insan için imkansız
ancak rahmani bir güç vasıtası ile olabilir

maddenin ışınlanması belki demiştim ama oda daha henüz yapılmış bir şey değil
belki yakın zamanda
ama henüz değil

@Ali Menemen

veri için yakın gelecek ne demek

zaten veri ışınlanıyor;

misal wi-fi
misal uydu-net
misal antenli televizyon
misal normal uydu sistemi
misal cep telefonu
misal radyo
misal telsiz

hepsi veriyi anında başka bir alana ışınlar
(ışınlama demek zaten kendi kelime anlamı olarak bayağı geniş bir manada kullanılıyor), burada kullandığım gibi)

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
Atom ışınlandı bir kaç sene önce.Molekül ışınlanmaya çalışılıyorlardı.Belki yapılmıştır yada yapılmamıştır herhangi bir şey duymadım.

@AHMET_TÜRKÖLMEZ

Ahmet merhaba,

Işınlanma olayını 30 yıl önce TV dizisi UZAY YOLU kafamıza kazınmıştı, uzun süreli yüksek bütçelerle çekilmiş tüm dünyaya izletmişlerdi. sonra yapılabilir mi? uzun uzun tartışılır polemik bir konu film yapımcılarının işine gelir. bunu böyle anlıyorum.
İşin İçine din kitap girince de STV dizileri geldi. Tüm dünyayı STV dizilerine çekemiyoruz, ama ülkemiz insanı seviyor uçanı kaçanı her akşam yeni bir bölüm.

STV dizileri

Işınlamada daha yolun başındayız belki canlıda ışınlarız kim bilir.Uzay-zamanı kırabilecek cihazlar yapabilecek durumdayız ama o cihazları çalıştırabilecek enerji kaynağımız yok.Atom parçacıklarını ışık hızına yaklaştırıp, çarpıştırabilmek için gerekli enerji ihtiyacı bile çok yüksek ki.O kadar kütleyi ışınlamak şimdilik zor.Az enerji ile ışınlamanın yöntemini buluruz belki.Örn:Mikro-dalga fırınları kullanabiliyoruz evimizde.İlk bulunduğunda enerji ihtiyaçları yüksekti.

@Tarık Kalkan

bn biraz ilgilenmiştim bu konuyla...
kuantum fiziğiyle beraber merak edip bakmıştım...
ancak ciddi zor ve karmaşık durumlar...
@AHMET_TÜRKÖLMEZ

philadelphia deneyi nekadar doğru olduğu tartışılır ama laboratuar ortamında tek hücreli canlılar ver mikroorganizmalar ışınladıkları doğru...
ayrıca kuantum fiziğindede bahsettiği zamanı bükebilme zaman arasında geçiş yapabilme başarılırsa ışınlanmada olur...

Allah bize oku öğren araştır demiş bunu boşuna dememiş..
teknoloji çok hızlı ilerliyor ama daha bunların gerçekleştirilebilmesi için daha zamanı var
"olsaydı bulurlardı demekki yok" dememek lazım...
belki var ama daha bulunmadı ne biliyorsunuz ki bunu söylüyorsunuz...

akıllı mümmin insanlar zor durumla uğraştırıcı şeylerle karşılaşınca kendi zekalarını aşan şeylerle karşılaşınca veya olmayanı keşfedilmeyeni bulmakiçin çaba göstermez kendince günahtır...

işte burada "yorumlamak" olayı ortaya çıkıyor..

İnşallah bulurlar da böyle diyenlere güzel cevap olur..

@AHMET_TÜRKÖLMEZ

"Kelvin termometresini gelistiren William Thomson Kelvin (1824-1907) havadan agir ucan cisimlerin mumkun olmadigini soyluyordu, X isinlarinin aldatmaca olduguna, radyonun geleceginin olmadigina inaniyordu. Ayni sekilde fizikci Ernest Rutherford (1871-1937) atom bombasinin mumkun olmadigini iddia ediyordu. Kara delikler bilim kurgu sayiliyordu ve Einstein dahi kara delik diye birseyin olamayacagini gostermeye calisiyordu."
(Wikipedia "Physics of the Impossible" adli makaleden kisaltarak ceviri)
CERN Deneyi bakalim bugunun "kesin" gerceklerine nasil bir perspektif getirecek. Bu arada Hawking'den bir alinti: "Bugunun bilim kurgusu cogunlukla yarinin bilimsel gercegidir. Uzay Yolu'nun fizik kavramlari arastirilmaya deger."

@AHMET_TÜRKÖLMEZ

"ben ses dalgalarıyla malzemenin sertliğini,
içindeki boşlukları hatta boşluğun ölçülü şeklini hesaplayabilen bir insanım"

- Hocam meslek nedir? Bu kadar sert muhalefet olmanın nedenini merak ettiğim için soruyorum.

dolayısıyla teknoloji nin nerelere gidip gidemeyeceğini az çok tahmin edebilecek tecrübeye sahip olduğumu düşünüyorum

- bu konuda bilimsel bir makaleniz var mı?

biz şu olamaz, bu olamaz, imkansız, yok mümkün değillerle zaman geçirirken, bazıları bu imkansızları yapmaya çalışıyor. belkide yapıyor.

Rahmani bir güç diyorsun da, o rahmani güç "Çalışana veririz" diyor.Çalışanlara belki şimdi değil de 50 yıl sona verilmeyeceğini biliyormusun?

madem bilimden anlıyorsun, o zaman kuantum fiziğinde bir elektronun aynı anda birden fazla noktada olabilmesini ve bu kuantum fiziğinin artık bilgisayar harddisklerinde denenmeye başlaması konusunda ne düşünüyorsun, nasıl açıklayabiliyorsun?

"dünyanın fiziksel kuralları ortada" demişsin de, tüm dünyanın fiziğini çözmüş gibi algılanıyor.Bence daha keşfedecek çok şey var.

ışınlama dediğin olay teoride enerjinin transferi dersek, insanı enerjiye çevirip , o enerjiyi bir yerde saklayıp başka bir noktaya kayıpsız transfer etmemiz durumunda, ışınlama gerçekleşir mi gerçekleşemez mi?

ışınlama konusunda çok bilgili değilim, okudugum bir makaleyi hatırlamaya çalıştım.Hata yapmış olabilirim, konu hakkında daha bilgili biri varsa ve aydınlatırsa sevinirim.

S&S

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
@AHMET_TÜRKÖLMEZ

Yukarıda saydığınız bütün maddeler birer radyo dalgasıdır ışınlama dağildir. En büyük radyo dalga ışını ELF bile maksimum 100.00 km iletim yapıyor. Ayrıca radyo dalgaları aralarında engel gelince bozuluyorlar, örneğim telsiz telefonlar ve cep telefonları. Işınlanma daha kaliteli bir veri aktarımı sağlar ama insanlar üzerinde denenmesi uzun zamanlar alır ama olmaz diye de birşey yok. Bazı islam bilgi kaynaklarda ışınlanmanın en büyük kıyamet alametlerinden olduğu söylenir; buda demektir ki ışınlanma olacak, olmasa zaten alamet diye belirtilmezdi.

ışınlanmada ben asıl mantığın moleküler parçalara ayrılıp sonra tekrar birleşme diye biliyordum...
bu cansız katı cisimlerde uygulanması sorun yaratmaz ama
yaşayan bir organizmada nasıl bir sonuç doğurur bilmiyorum...
ağızımızın başka yerde çıkması gibi mesela :D

ancak evt enerjiye çevrilme asılnda atoma ayrılma....
veya atoma ayrılmak enerjiye dönüşmek biryerde...

ayrıca bilim insanlarının değindiği bir nokta daha var...

aslında bizlerin birer yansıma olduğu...
insanlar ışığın yansımasıyla görür cisme çarpar cisimden yansıyan ışın insan gözünde belirir beyin onu düze çevirir vsvs

aslında yansıma olduğumuz ve evrende biryerde aslımızın olduğu tahmin ediliyor ama bunlar "TAHMİN"

@ADSL

STV dizilerindeki olayların neredeyse hepsi çok iyi bir iş yaptığını zanneden senarist yönetmen yapımcı vesaire arkadaşların benim gözümde saçmalama noktasında ultra noktalara çıkmış olma durumudur
@Güvenç TERZİEROL
Allah bize oku öğren araştır demiş bunu boşuna dememiş..teknoloji çok hızlı ilerliyor ama daha bunların gerçekleştirilebilmesi için daha zamanı var "olsaydı bulurlardı demekki yok" dememek lazım..:in: :in: :in:

olsaydı bulurlardı demek ki yok demedim,insan ışınlama bir hayaldir dedim
madde ışınlama olsaydı kokusu çıkardı dedim,lütfen çarpıtma

akıllı mümmin insanlar zor durumla uğraştırıcı şeylerle karşılaşınca kendi zekalarını aşan şeylerle karşılaşınca veya olmayanı keşfedilmeyeni bulmakiçin çaba göstermez kendince günahtır...

akıllı hiç bir insan veya mümin hiçbir zaman kendi zekasını aşan şeylerle karşılaşınca veya keşfedilmemiş bir şey karşısında çaba göstermeme gibi bir düşünceye kapılmamıştır,
aksine bir sürü istediğin kadar örnek verebileceğim bilime ışık tutmuş müslüman bilimadamı fizikçi kimyacı ve matematikçi vs. vs. var

fakat sen böyle düşünüyorsan senin dini bilgi eksikliğin var demektir, hiçbir dini kaynakta bilimle uğraşmanın günah olduğu yazmaz kafan da bunlar böyledir diye düşünüp kendince bir fikir oluşturmuşsun rica ediyorum böyle cahilce bi daha konuşma
üç beş çapulcunun ööle şey olmaz diye bir lafını duyduysan o üç beş aklı zayıf insanla gelmiş geçmiş tüm müslüman alemini yaftalıyorsan
bu da senin onlardan daha cahil yada kasten içindeki duygulara hakim olamayıp yazdığın bir şeydir,
@hakano

ben maddenin ışınlanmasının olmaz bir şey olduğunu söylemedim

''madde için ışınlama belki olabilir ama insan ışınlamak işin içindeyse külliyen yalan, ne dersınlerse desınler
boyle bır sey olmadı olamaz, madde için ışınlama belki olabilir ama insan ışınlamak işin içindeyse külliyen yalan
böyle bir şey olsaydı muhakkak kullanılırdı birileri tarafından ve bir şekilde açığa çıkardı'' dedim

yani insan için böyle bir şey söz konusu olamaz, madde için olabilir belki ama bence o da daha yapılmadı
yapılmış olsaydı muhtemelen kokusu çoktan çıkardı dedim yapılamaz demedim, sözü çarpıtmayalım

@Adil

mesleğim makine teknikeriyim, t.ü. tekirdağ m.y.o makine mezunuyum
yaklaşık 15 yıldır mekanik tesisat (ısıtma soğutma havalandırma yangın ve otomasyon) sektöründe proje veya şantiye sorumlusu olarak görev yaptım
şu anda da bir mekanik tesisat firmasında proje yöneticisi olarak görev yapıyorum

elektroniği ve astrolojiyi gök bilimini severim, kendi yapmış olduğum yada başkasının yapmış olduğu bazı devreleri geliştirerek
kendi kendine bulunduğu yeri, tarih ve saati, terazisini ve yönünü bulan ve bu verilere göre o anda gökyüzünde ay ın mars ın jüpiterin vs yerlerini sadece isimlerini yazarak kendi kendine o istikamete dönebilen bir teleskobumda var. ayrıca bu ilgi alanımdan dolayı radyo teleskoplar lada ilgili ve az çok bilgiliyim

ultrasonic test diye adlandırılır bu bahsettiğim konu
en çok kullanıldığı alan ise statik binaların beton içi kalite kontrollerinde yada
kaynakla birleştirilmiş metal veya başka malzemelerin kaynak kısmının sağlamlığını dolgunluğunu kontrol etmek şçin kullanılır
bunun birçok şekli vardır günümüzde öncelikle visual test
arkasından duruma göre : penetrant testi, manyetik partikül testi, ultrasonik test, radyografik test vs. uygulanır

bu test çok da büyütülecek teknoloji harikası bir test değildir
ses dalgalarının geri dönüşlerinden grafiksel resmi çıkartılır
çokda kullanılan bir testtir

ben bunları sadece görsel maddeler haricindeki teknolojilerden az buçuk haberim olduğunu ve keyfi ilgi ve meslek alanıma girdiğini belirtmek için yazdım

amacım muhalefet olmak değil görüşlerimi belirtmek
bilimsel makale olayına gelince acizane kendi çapımda elbetteki araştırmalarım var ama çok fazla vakit bulamadığım için bunları ne fazlasıyla geliştirebiliyorum nede o veya bu sitede bildiğimi paylaşabiliyorum
ancak elimden geldiğince bilgi tüketen bir insanım yani bildiklerimi çok fazla yazamıyor
ama bol bol öğrenmeye çalışıyorum

CEHALET İNSANDA; İÇİNDE BİR ŞEYLER ÖĞRENME İSTEĞİ DOĞDUĞUNDA BAŞLAR

dolayısıyla öğrendikçe ne kadar çok bilmediğiniz olduğunu tahmin bile edemeyeceğinizi öğreniyorsunuz kısaca ne kadar cahil olduğunuzu

elbetteki çalışmalar sürmeli ve ne seviyede olduğunu bilmiyoruz (madde ışınlanması durumu)

rahmani güç olayına gelince O kudreti insana verirse insan ışınlama olabilir demek istedim
madde ışınlanabilir ama ruh ışınlanamaz demek istedim

kuantum aktarımı da özellik aktarımıdır yada bi nebze etkileşim kontolrü diyebiliriz
ayrıca ışınlamak ne demek yada nasıl düşünmek lazım ışınlanma meselesini o da ayrı bir konu
maddenin bir yerden bir yere doğrusal bir yol izleyerek çok hızlı yol katetmesimi

yoksa olduğu koordinattan yok olup (nereye kayboluyorsa o anda başka bir dünyaya mı ) farklı koordinatlarda tekrar var olmasımı bilemiyorum, aynı zamanda elbette ki keşfedilecek çok şey var
ve ayrıyetten telepatiye de inanıyorum(nedenini isterseniz başka bir yazımda açıklayabilirim.)

@Ali Menemen

veri ışınlanmasından kastın kağıt üzerindeki veriyse (kağıtla beraber) o madde ışınlanmasına girer
yok verinin bir yerden başka bir yere madde harici bir durumla aktarılması ise bu da saydığım aktarımların ışınlanma kelimesiyle açıklanabilecek bir durum olduğunu gösterir yada sen nasıl bir ışınlanmadan bahsediyorsan biraz daha açıklamanı rica ediyorum
hangi islami kaynak ta yazdığını da belirtirsen sevinirim okuyup bilgi sahibi olmak isterim

NOT: BU KADAR YAZIYI OKUYANA HELAL OLSUN :D

• Beğen
Tepkiler: Adil
Geri