Scudo Sports

PTT'nin yaptığı rezillik... (yanlış anlaşılma ptt'den özür diliyorum)

Paketler havalimanı gümrüğünde xray cihazlarından geçiyor, taş önceden koyulmuş olsa orada fark edilirdi.

İlgili paket ukim'e girdiyse eğer, görevli paketi açıp kontrol ettikten sonra, farklı renkteki ptt bantları ile bantlayıp kapatır.

Daha sonra upim'e gelen paket, burada zimmet altına alınır ve torbaya eklenerek dağıtım merkezine doğru yola çıkar. Dağıtım merkezi teslim aldığı torbayı açarak ilgili paketleri dağıtıcıya zimmetleyerek dağıtımını sağlar.

Ptt dağıtım elemanı, bu süreç içerisinde ilk dikkat edilmesi gereken kişidir. Daha sonra olayın gümrük hareketleri sorgulanabilir. Takipsiz paket ise, sorgulamak veya sonuç almak çok zor görünüyor.

Scudo
Yine o nokta şaibeli olmakla birlikte ben dünkü işlemi merkezden pttye gönderim oldu ama teslim olamadı olarak anlamıştım,yani sizden bir önceki noktada oldu zannettim.

Talihsiz bir durum
Bu tur olaylarda kurumlari suclamak yerine kisilere bakmak gerek diye dusunuyorum
Her kargi firmasinda veya her grupta boyle curuk elmalar olabilir

Insallah sorun cozulur ve zararinizi temin edebilirsiniz

Geçmiş olsun.
Yurtdışında yırtıpta içine taş koyduklarına inanmam çünkü ülkemizde o kadar aç gözlü varki saymakla bitmez. Avrupa meraklısı hayranıda değilim ama adamlar işlerini düzgün yapıyor. Nerden mi biliyorum sürekli yurtdışından alışveriş yapıyorum ordan biliyorum. İade edeceğim ürünü daha ben yollamadan adamlar ücretini iade ettiler.Benimde bir çok kez kargodan hasarlı ürünlerim geldi ve asla peşini bırakmadım aylar sürdü yinede yılmadım ve hepsinde de zararımın bedelini aldım. Kvk kargo ile gönderdiği telefonu kargocu elime sıkıştırıp gitti kimlik istemedi ve imza dahi almadı. Kutuyu açıp baktığımda telefon pestil edilmişti. Aradım Yurtiçi kargoyu paketimi teslim almadığımı imzayı ben atmadığımı ve belgede sahte imza kullandıklarını belirttim adamlar bi hafta içinde sıfır telefon getirdiler :))) bide geçen şubat ayında aldığım telefonu kargoda kıran Mng kargodan fatura tutarının tamamını aldım. Bimer'e kesinlikle yaz ve zararını alacaksın sıkıntı yapma. Ama bu tür şeyleri yaşanmaması için sosyal medyada durumu anlat ki bilmeyenler ve inanmayanlar görsünler. Tabi bide görüpte inanmayanlar var oda ayrı bi konu :) tekrar geçmiş olsun hocam. Sizlere tavsiyem kargo kapıya gelince imza atmadan kutuyu iyice inceleyin, poşetinde yırtık veya ezilmeden kaynaklı soyulmalar varsa almayın. Poşet sağlam ise teslim alın ve kargocuyla beraber açın, sorunluysa hemen orda tutanak tutturun dilekçenizi yazın ve kargoyu almadığınızı belirttin. Kargocular sayesinde bu konuda uzman oldum:)))

• Beğen
Tepkiler: AliG. ve Serrchi
Günümüz bisikletçisinin en yakın ilişkide olduğu kişi postacı/kargocudur, yok aliexpressidir yok merlinidir yok evansı chainreactionu derken adamlarla artık tanış olduk, hiç olmazsa isimden adresten uyanması lazımdı postacının "yahu bu bizim X abi/abla/kardeş" diye. Onun için ben postacının farkında olmamasını pek inandırıcı bulmuyorum.

benimde bir kaç gelicek ürünüm var kontrol etmeden teslim almıcam dikkatli olmak gerekiyor demekki.

geçmiş olsun :confused:

postacıdan paketi teslim alıp imza atmadan önce paketin sağında solunda yırtık var mı bant var mı diye iyice bakmak lazım demek ki

@chnkrmz kardeşim hayretler içindeyim. Okurken kanser oldum. Bu nasıl bir cüret. Umarım başarılı olursun. Bende sürekli birşeyler alıyorum gözüm korkmadı desem yalan olur. Çok geçmiş olsun. Detayları takip ederim

• Beğen
Tepkiler: o.kucuk
@Emre Yönlüer
Gönül isterdiki bizim ülkede bu durumda olsun ama her gelen hükümet sömürmekten başka bişey yapmadığı için halkımız bu durumda. Devlet halktan koparıyor halkta nerden koparırsa artık, düzen oturmuş ülkede :) Ülkemizin birçok güzelliğide vardır Avrupada hiç olmayan ;) konu sapmasın :))))

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@soneryen paypal üzerinden almıştım gmailime gelen fatura çıktısını aldım. dilekçe için de bişeler hazırlayıp pazartersi bana gelen göktaşı ve sarılı olduğu paket ile direk kaymakamlık hakem heyetine gidicem.
olumlu olumsuz olayları burada paylaşıcam gene.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@chnkrmz talihsiz bir durum, umarım istediğin gibi sonuçlanır. İlk şüpheli teslim eden görevli gibi görünüyor. İlgili PTTnin müdürü ile görüşsen elemanın bisikleti var mı, bisiklete parçalarına meraklı mı falan bir öğrensen, ben bunu şikayet edeceğim desen belki çözülür. O da işinden olacağını bile bile böyle bir şeye nasıl girişir anlaşılır gibi değil.

Benim ebay işlem sayım 41 , ebay dışı da yarısı kadar vardır. Toplam 60 kadar alışverişimde PTT ile bu tip bir sorun hiç yaşamadım. Bir kez takipsiz bir ürün gelmedi. Mail falan attım , geldiyse gelir gelmediyse gelmez dediler. Sonra 1-2 hafta sonra biri aradı abi ben senin pakedini torbaya atmışım o da en dipte kalmış görememişim. Getireyim mi bunu dedi. Getir dedim getirdi. Bir kere de gümrük sorunu oldu ekranlı bir araba parçası almıştım. Burada fiyat 2500 TL falan. Bizim gümrükçü paketi açmak için falçatayı bir basmış. Bizim ekran boydan boya çizilmişti.

@ElcaSeJawS saka degil aslinda dogru soyluyorsun . olay dava boyutuna kadar giderse tasin jeolojik kimyasal analizi sonuncunda turkiyeden mi yoksa ingiltereden mi oldugu rahatlikla anlasilabilir. eger turkiyeden oldugu cikarsa hatta gumruk mu yoksa ptt mi oldugu da tespit edilebilir isleri daha da ilerletip uzerinde parmak izi vs bulunursa kimin oldugu da ortaya bile cikartilabilir. yeter ki bu isin pesinden kosacak birisi biraz masraf ve saglam bi avukat lazim.

@Murat.Bagci okadar gidemem en fazla heyete dilekçe verip olacağı beklerim :uzgnm:

başlığı da o anki sinirle açtım. şuan başlığı açacak olsaydım ptt çalışanların rezilliği olarak açardım. insanın kanı beynine sıçrayınca düzgün düşünemiyor.

@chnkrmz
Hadi hayırlısı bakalım.

Yurtdışından takipli aldığım ürünlerin kargo hareketlerini sürekli takip ederek, bulunduğum bölgedeki PTT merkezine ulaştığı gibi gidip kendim teslim alıyorum. Hemen orada açıp kontrol ediyor ve imzamı atıp çıkıyorum. En güvenli yol bu şekilde.

Geçmiş olsun..
Dağıtıcıyla en son karşılaştığımızda pakette ne var dedi bana direk, özel diyorum bi haller tavırlar, sonra bisiklet parçası var dedim gitsin diye, baktım inatçı açayım mı diyo ki cevap veresiye açtı paketi :ssrtcbya: babam yaşında adam ne denilebilir..
Zaten son siparişlerimin yüzde 30'u gelmemeye başlamıştı, süphelendirmiyor değil.
Velhasıl dağıtıcılar pek güven vermiyor burda, elbet bölge bölge değişiyordur..

@chnkrmz geçmiş olsun, umarım sorunun nerede hangi aşamada yaşandığına dair bir ipucu veya bir ayrıntı bulursunuz. Siz kargoyu imza atıp teslim aldığınız için işiniz çok daha zor gibi görünüyor. Adımız "kıl adama" çıkacak olsa bile gerçekten ptt/kurye/kargo her neyse kontrol edip almak gerekiyor artık maalesef. Daha dün bike-components'den gelen kargom vardı ve içinde yırtılabilecek şeyler olduğu için mor ptt bantlarını görünce elemanın yanında açtım öyle teslim aldım, yoksa gümrükte bizlerin özene bezene aldığı ekipmanlara Allah ne verdiyse dalıyorlar. Tekrar çok geçmiş olsun, umarım bir daha yaşamazsınız böyle bir sıkıntı.

@chnkrmz analiz masraflari cok tutabilir tubitak, universiteler ya da ziraat odalari, arastirma laboratuvarlarina ya da ozel laboratuvara verdiginiz de. ama sonunda kazanirsaniz dava da tum bu masraflari ve fazlasini geri isteyebilirsiniz. ayrica ileride benzer durumlari yasayacak kisiler icinde emsal teskil eden bir dava olarak kalir. eger analize gidecekse mumkun oldugunca tasin temizlenmeden ve fazla kirletilmeden muhafaza edilmesi. ya da dava acilip kriminal laboratuvar da bizzat onlarin incelemesi de yapilabilir. sonucta olay yeri inceleme ekipleri de toplanan ornekleri toz toprak ayakkabi camur izi vs gibi orneklerden analiz ediyorlar. istanbul daki adli tip fizik kimya biyoloji arastirma kurumu avrupada en en buyuklerinden su anda hadimkoyde. yani sizin ki de dava statusune olursa o zaman incelemeye alinip masrafta daha az olabilir. ama vakit ve nakit alan bir is.

Geri