Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

@Cuneyt Erkman
Biraz geç olacak ama tüm bankalar zararsız ziyansız kur ne ise alırlar. Dövizci biraz yamyammış.

Scudo
Şubat ayında sipariş verdiğim ve yeni yıl tatili yüzünden 6 Martta kargoya verilen ürünümle ilgili halen bir gelişme yok. Takipli Çinden hava kargosu ile yola çıkmış gözüküyor ancak Türkiyeye girişi gözükmüyor hiçbir şekilde. İsterlerse bedava versinler bir daha böyle bir alışveriş yapacağımı sanmıyorum. Satıcı da saolsun sürekli bekle gelecek diyor. Canım sıkılmaya başladı artık

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
@Ardaa Benim de 3'ünde kargoya verilip 19'unda Çin'den dışarı çıkmıştı hala ses yok.

benim kargolarım gecikmelide olsa ulaştı fakat dikkatimi çeken bir olay oldu bu kargo problemi genel sorun heralde biraz evvel aliexpressten yola çıkan kargoda satıcı farklı bir yol izleyerek yolladı önce farklı bir ülkeye yolluyor oradan buraya

Sorry friend,Because of the post accumulation problems, we changed another shipping way which will be better and safer. It will arrive at other country first,then that country post will transfer it to your country. Really sorry for making this inconvenience for you! The shipping time will be the same or faster than the shipping way you choose and please track on this site(tracking informations usually showed within 3-12 business days):(link)

@Serden Us

@Cuneyt Erkman

Bu problemlerin kaynağı Çin'in yeni yıla farklı bir takvim üzerinden girmesi ve bayram sayılması üzerinede tatilin uzun olmasıymış. Kargolarda yığılma vs olduğu için geç geleceğini zaten söylemişti satıcı kişi bana ki kabul edip aldım. Ancak problem şurda ayın 6 Martta teslim edilmiş ve 9 Martta yola çıkmış gözüken kargo nasıl 10 Nisan olmasına ramen hiç güncellenmez. Ptt dede china post tada aynı şekilde duruyor.

Geçen sene Çin'den gelen kargoları denemek amaçlı sadece 0.99$'lık fotoğraf makinası parçası almıştım. 10 günde gelir diye bekledim sonra umudu kestim aradan 2 ay geçti bi baktım geldi kargo. Kısacası geliyor ama ne zaman gelir belli değil.

3 nisanda Türkiye'ye giren bir kargom var. Bir haftadır İstanbul'da semt semt dolaşıyor. En son 8 nisanda işlem görmüş ama hala gönderilmiyor. 2 gündür de bir hareket yok. Benzer durumla karşılaşan var mı?

deore.jpg

• Beğen
Tepkiler: Savaş Uzun
@avanak_abdi
Senin eşyan paket posta gümrük müdürlüğü takılmış.

bir ikigün daha bekle ya adrese tebligat yapıp senden eşyayı paket posta gümrük müdürlüğünden almanı isterler. %20 gümrük vergisini öder ürünü alırsın. Yada eşya dağıtıma çıkarılır hiçbir ücret ödemeden adrese teslimatını yaparlar.
İstersen paket posta gümrüğünü arayıp ürünün durumunu öğrenme şansın var.

@saviourmole
gümrüğe takılacak bir rakam değil (kargo hariç 70,54€). yasaklı bir madde veya aynı üründen üç adet de yok. neden böyle oldu anlamadım. bugün bi hareket var. zimmet edildi diye not var. artık yola mı çıkacak buraya doğru nedir anlamadım. bürokrasi çok yoğun ülkemizde her alanda maalesef.

@Ardaa
Free shiping kargolar genel de deniz yolu ile gönderildiği için ulaşımları bu kadar uzun sürüyor.
Gerçi havayolu ile gönderim yaptıkları zaman da durum aynı çin satış yapılan bu firmalar vergi ve nakliye ücreti ödememek için genel de aynı bölge üzerinde kurulu ve gün içerisinde satılan o kadar çok eşya var ki senin eşyan yola çıktı sanıyorsun fakat
@avanak_abdi
Malesef dediğin çok doğru 75€ altı gümrüğe tabii değildir fakat senin bir bakanlar kurulu kararı var fakat 75€ ürünler yine de gümrüğe takulabiliyor. 5$ - 10$ lık katalog ve benzeri ürünlerin ithalatını çok yapıyorum.
Ama zimmet edildi diyorsa büyük ihtimal ürün gelmiş ve dağıtıma çıkmıştır.

@avanak_abdi Ben araştırdığımda benim kargoya da gümrüğe takılmış dediler ama takılmadan geldi. Şu anda benim kargoyla aynı aşamaları geçmiş.

posta.png

@avanak_abdi bulunduğunuz yerin dağıtım günüyle alakalı bekleme durumu, benim adresim de ters bir yerde olduğu için :S pazartesi teslim edilecek şu anda oysaki salı günü geldi sakarya'ya... Ve bundan öncekilerde de böyle oldu oradan biliyorum ve hep aynı şeyler yazıldı ve daha hiç takılmadı... sdfasdf.jpg

PTT de yeni bir ilginçlik olmaya başladı vetesadüfen farkettim

kargo takip sayfasına baktığımda saat 11:30 gibi bir saat ti ve şu mesaj vardı

14:40:31 --- Teslim girisiminde bulunuldu veya Teslim edilemedi (Gelen)

herhalde bizim bölgeye bakan postacı şimdi ne uğraşacağım cumartesi kargomu teslim edilir deyip :acpsnr: kafasından sallalmış gittim yoktular diye :)

• Beğen
Tepkiler: Savaş Uzun
sabah varır varmaz gidip teslim aldığım halde önce Teslim girisiminde bulunuldu veya Teslim edilemedi yazısı çıkar akşam üstü 4 civarı muhattapa bizzat teslim yazısı çıkar genelde

Evanscycles'ın şu aralar kargo hızı ne durumda ?

Bir sipariş vereceğim, muhtemelen gümrüğe de takılacak. 15 güne gelir mi sizce ?

3 ay önce aliexpress ten sipariş verdim
hala çinden çıkmadı
en son işlem
25.02 de gözüküyor
başkada bişey yok

adam mail attım

git post officeden al dedi

bende bir hevesle gittim pttye

kargo daha türkiyeye girmedi dedi

napıcam arkadaşlar bir el atın

pis çinli göndermedi mi acaba forma mı

belkide beni düşündüğü için göndermemiştir

çocuk cağız saxo yazan şey giymesin falan diye düşünmüştür :D :D :D :D

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Çok uzun sürmüş dispuse açıp paranızı talep edin. Satıcı itiraz etsede site yöneticileri şikayetinizi haklı bulup paranızı verecektir. 3 ay nedir ya

vay bee mıllet 1 ay olunca ıtıraz edıyor benım uc tane sıparısım 28 aralıktan kalma :D kayıtsız postadakı en tehlıkelı sey bazı ptt gorevlılerının cebe atmasının cok kolay olması. gelıp kapıya bıraktım dese ıtıraz etme sansımız yok. kayıtsızlar gelır ama sansa gelır. kayıtlılar ıse 40gune kadar gelıyor benım kargolarımda. kayıtsızlardan 65 gunde gelenler oldu. aliexpressten kayıtlı oldugunu nasıl anlarız? daha almadan once? regestired yazanlarda bazen yawmen postasıyla gonderılıyor turkıyeye gırdıkten sonra takıp bıtıyor!???

@kamakmuh

Shipping kısmında : China Post Registered Air Mail yazıyor ise bu takipli postadır ve satıcı kargoya verince size takip numarasını da verir. sonra bizim ptt nin sitesinden kapıya gelene kadar takip edersin.

eğer Shipping kısmında China Post Ordinary Small Packet diyor ise bu kargonun takip numarası olmaz gelirmi gelmezmi allaha emanet. takip numrası versede sadece çin içerisinde çalışır.

birde Singapore Post var o da kayıtlı dır. China Post dan daha hızlı olduğunu idda eder. yüksek fiyatlı ürünlerde satıcıların bunu kargo firmasını kullandığı görülür. ben açıkçası ikisi arasında aman aman bir fark görmedim ha Singapore Post ile 13 günde ürün aldığını söyleyen var. bize daha o şans gülmedi :)

Benim de 2 ay önce bir arkadaş için sipariş ettiğim telefon kabı gelmedi. 3-4 dolarlık birşey ama arkadaş oradan gelecek diye 2 aydır kılıfsız kullanıyor telefonu.
3 gun once dispute açtım, bugün satıcı 15 gün daha bekleyin, gecikebilir, normal vb. şeyler yazdı.

Biraz ters bir mesaj attım, disputeyi kapatıp ürünü aldım onayı verdim, ardından da negatif güzel bir yorum yazdım.

Şimdi satıcı mesaj atıyor peş peşe, yorumunuzu değiştirin 5 dolar hediye çeki verelim diye.

Bir daha Çin den takipsiz ürün almayacağım. 3-5 dolar diye alıyoruz ama hep çöpe gidiyor böyle. 5 ay sonra aldığım suluk kafeslerinin geldiğini biliyorum.

Geri