Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Takipsiz kargolar hiç bir şekilde sorgulanamıyormuş ptt ye gidip sordum.. akıbetini sorabileceğin hiç bir kayıt tutulmuyormuş :(

Scudo
benim wiggle dan shimano ayakkabı ve shimano pedal takipsiz kargo seçerek ne büyük pişmanlık yaşadığımı anlayın :) 9 mart nere 27 mart nere

8 working days derken...

İngiltere'den benimde lastiklerim halen gelmedi beklemeye devam 45 güne kadar yolu var..

@mehmet şevki

Kargoyu takipli de seçseydin bekleme süren değişmeyecekti. Takipli olunca daha hızlı gelmiyor.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Kovancı
wiggle 9 unda gönderilen kargom 22 gün oldu... ve bugün geldi...takipsiz bi daha yapmam.. :)

size en azından geliyor kargolar ben şubatta verdiğim sipariş halen gelmedi.

@mehmet şevki

Takipli de seçmiş olsan teslimat süresi değişmiyor.

5 haftada gelen takipli paketlerim var. 1 haftada gelen takipsiz paketlerim var. Takip numarası sadece paketinin nerede olduğunu görebilmen ve teslimde imzalı olarak teslim edilmesi içindir. Daha güvenli bir yöntemdir ama teslim hızını belirlemiyor. Paketin teslim süresi ayrı bir konu.

Daha hızlı gelsin diye yüksek para ödeyip takipli teslimat istemeyesin diye yazıyorum. Daha hızlı gelmesi için çok yüksek fiyatlı seçenekler var. Onları seçersen DHL Express gibi hizmetlerle geliyor. Her ürün için o seçenekler uygun olmuyor.

Yaklaşık 21 gün önce Çin'den paket yola çıktı, hala ulaşmadı.
Aliexpress üzerinden GoPro için selfie çubuğu almıştım, önceki alışverişlerim 20 günü geçmeden gelmişti farklı ürünler için.
Bekliyoruz bakalım. o_O

Merlincycles den siparişi olmuştu,
27 per. Sipariş 28 yola çıkış, 31 Salı bugun ptt kayıtlarına girdi, şuan yerleşim yerimdeki şubeye sevkli görünüyor, birkaç güne bekliyorum.
    • 631/03/201515:27:54Gönderi Yurt Içi Merkezine Sevk EdildiSend item to domestic location (Inb)--

• Gelindi bulunamadı diyor, buakşam son mesajda, oyomatikmi atıyorlar, gelen giden yok...

701/04/201511:17:05PTT İşyerine GirdiPosta Teslim Bordrosu Mübadele Servisine GeldiİZMİR P.İ.M/İZMİR P.İ.MİZMİR P.İ.M.İZMİR
    801/04/201514:11:42PTT İşyerinden ÇıktıPosta Teslim Bordrosu KapatıldıİZMİR P.İ.M/İZMİR P.İ.MİZMİR P.İ.M.İZMİR
    901/04/201514:42:19PTT İşyerine GirdiGönderinin Geliş Kaydı YapıldıBORNOVA PDM/BORNOVA PDMBORNOVAİZMİR
    1001/04/201515:18:29 Dağıtıcıya Verildi-Cihet No:40079348BORNOVA PDM/BORNOVA PDMBORNOVAİZMİR
    1101/04/201518:18:29Teslim girisiminde bulunuldu veya Teslim edilemedi (Gelen)Unsuccessful item delivery attempt (Inb)--

Bende bike-components'den ilk alışverişimi sigma 16.12 ve matara alarak yaptım bugün. Allah yoluna verdik siparişi bakalım neler olacak :D

• Beğen
Tepkiler: Fevzi Orak
@x-rayted

Evet millet. Kargom hala aynı yerde duruyor (11 şubattan beri çin çıkış gümrüğünde).20-25 gün önce açtığım Paypal dispute umu claim (talep)e çevirdim yani paramı geri istedim. Paypal dx e verdiği süreyi 6 nisana indirdi. Ancak dx beni almadığı gibi paypal ı da kaale almadı. Herhangi bir cevap vermedi. Bunun üzerine paypal dün bana paramı geri verdi :)

Selam,

Bendeki vergiye tabi tutulan bir parça idi (75euro üzeri) ve takip sitesinde vergisi hesaplanmış. Kargo hareketleri aşağıdaki gibi. Gidip almam mı gerekiyor yoksa adrese teslim mi edilecek?
Ürün bike24 sitesinden DHL ile geldi.

Dosyalar

• gumruk.png
    gumruk.png
    43,7 KB · Okunma: 79
@Ali.K kargo bugün geldi ve kapıdan vergisini aldılar, teşekkürler

Ayrıca gümrük memurları da bankaların gişe kurları gibi yüksek kurdan hesaplamamışlar. Tam benim hesapladığım oranda vergiyi kapıda ödedim.

Nasıl yani vergi aldılar aldığınız ürün nekadarlikti

Geri