Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Bazı alışverişler gerçekten çıldırtabiliyor adamı... 9 Martta yola çıkan kargom ( aliexpress ten aldım 6 Mart kargoya verdiler 9 martta da gönderi ülkeye sevk edildi olarak gözüküyor ) halen gelmedi. Takip edebiliyorum ama hiçbir şekilde bir hareket yok 9'undan beri. satıcıyla konuştuğumda merak etmeyin gelecek diyor ama sıkıldım valla beklemekten.

Scudo
ship.png
Bu da benden gelsin. Sipariş 12.02 tarihinde verildi. Hala beklemedeyim. Bakalım ne olacak.

sizin istanbuldakiler beyana dayalı ise ne güzel :D
Ankaradakiler kredi kartı ekstresi paypal çıktısı ( fatura gibi bişi ) istediler.

Hibike siparişim şuan gümrükte. 9kg kendisi :) Henüz gümrük vergisi işlenmemiş. Bazı parçalardan iki adet olması sorun çıkartır mı?

3 adete kadar sorun yok.
3 adetden fazlası ticari işleme giriyor...

@arayanbulur

inşallah. vergiyi göze aldım. hani vergisiz yırtarsam da itirazım olmaz :) endişem kg fazla olması ve bu yüzden farklı anlamlar yüklenmesi.

@Özgür K.

Geçen hafta bana da aynısı oldu. Forma almıştım. gününü hatırlamıyorum baktım sabah 9 da dağıtıcıya verilmiş. 11e doğru bu ibare düştü (teslim girişiminde bulunuldu veya teslim edilemedi). Hlbuki işyerinde herkes biliyor kargocu gelse muhakkak haberimiz olur. Sokaktan geçse haberimiz olur . Ben de sinirlendim. Sorgu sayfasının çıktılarını aldım. PTT kargo yakın öğlen arası gidip hesap soracaktım. Nereye teslim edilemedi danışma bu kargoyu bekliyor ayda en az 2 parça getşrşyorsunuz falan diyecektim ki.... 12de çocuklar kargonuz geldi dedi. Kargo teslim edilmişti ama akşam saat 6ya kadar aynı yazı kaldı .
Bugün gelebilir de

@x-rayted

Bu durumu biliyorum, bir defa daha olmuştu ama yine durduk yere stres.
Mesela normalde saat 11.40 gibi getiriyorlar, 40 dk gecikti halen gelmedi, bekliyorum..

edit: gelmedi

https://i.hizliresim.com/XB1DoO.jpg
eskiden send item abroad (export) olunca gönderiliyordu diye hatırlıyorum yeni kontroller eklemişler heralde

@Özgür K.
Bende okulda iken bu mesajı gördüm, hemen annemi aradım eve geldi mi diye, geleli 1 saat olmuştu. Benim şansım vardı, umarım siz de şanslı olursunuz

Bugün geldi kargolar. İlginç bir şekilde 2 ay ve 1.5 ay önce Çin den takipsiz gönderilen, 3 hafta önce İngiltere den takipsiz gönderilen, 10 gün önce yine ingiltere den takipli gönderilen kargoların hepsi birlikte geldi. Hep böyle oluyor, takipsiz kargo olduğunda herhalde boş yere bugün gitmeyeyim deyip bekletiyorlar.

benim takipsizlerden halen haber yok :)

Takipsiz kargoların hiç kaydı tutulmuyormuş. Bende takipsiz standart kargo aldım 5 6 euro ucuz olsun diye fakat 18 gün oldu nerede diye soramıyoruz bile... pişman oldum acikcasi

Ohaa sanırsınki dünyanın postasını PTT taşıyor! Avrupa'dan bu kadar sürede geliyorsa Çin'den sipariş verdiğim çanta kim bilir ne zaman gelecek :(

5 Şubatta verdiğim, 11 şubatta kargoya teslim edilen takipli sele altı çanta 12 şubattan beri Shenzen gümrüğünde bekliyor.
Sanırım rekor bende. Tam 50 gündür paket gümrükte..
Paypala dispute açtım önceki haftalar. Paypal DXe 8 nisana kadar süre verdi .Dx hala kaale almıyor.

EA2.JPG

Arkadaşlar, takipsiz ve Çinden gelen kargolar için, Anadolu yakasında arayıp bilgi alabileceğim bir yer var mıdır acaba? Bilen yardımcı olursa çok sevinirim.

kargo.jpg

10.günde kargo teslim edildi. 15. maddede ne demek istiyor çözen yok, kargo şubesine sordum bu satırı görünce, kargonuz bugün dağıtıma çıkmış dedi.
Kargo 30 dk önce eve teslim edilmiş.

Geri