Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Hibike.com'dan alışveriş yaptım. 13 martta kargoya verilmiş. Ama takip no henüz vermediler. Mail attım ona da daha dönüş olmadı. BU siteden alışveriş yapan ve benzer durumu yaşayan oldu mu acaba?

Scudo
Rezil China Post yaa..
Sele altı çanta hala gümrükEA.JPG te

Şu ara İngiltere den kargosu gelen/geciken var mı ?

Geçenlerde bir siteden siparişim 4 ünde yollanıp 9 unda elime geçti. Ertesi gün aynı şekilde, aynı boyutta bir kargo daha yollandı ama bugün 16 sında bile gelmedi.

Var mı benzer durumda olan ?
2. kargo da hemen ihtiyacım olan ürünler de var, gelmedi bir türlü.

@Özgür K. Ben 9'unda sipariş ettim, 9'unda yolladılar. Chain'den daha Türkiye'ye bile girmedi bilmem nerede :)

siprişim Telli lastik yani büyükçe bir paket.

@Yavuz SOYLU

Royal mail, takipsiz mi yollandı ?

Öyle ise hiç belli olmuyor, yazdığım gibi 5 günde bile geliyor.

@Özgür K. 1. paketim takipli onda lastik var. Aradan 2 saat sonra sınıra yakalanmasın diye başka bişi daha sipariş ettim o takipsiz onun hakkında konuşamıyorum zaten oda yok. Kısaca 2side yok daha ortada :)

Evanscycles'dan küçük bir paketim 1 aydır gelmedi. Paypal'dan ödemiştim, şikayet oluşturdum. Amerika ve Avrupa'dan gelen paketleri beklemekten sıkıldım. Karar verdim artık 2 haftada gelmeyenlere şikayet oluşturacağım. Bu akşam itibariyle 2 ürüne şikayet oluşturdum. Gümrükte beklemiş, iş yoğunmuş bilmem ne beni ilgilendirmiyor. Herkes işini hızlıca yapsın. Taşıma parasını ödüyoruz hızlıca adresimize teslim edilmesi lazım.

Bizim abi Chaınreactıon'dan 2 Litre Shimano Mıneral Yağı Almış Umudu Kesmiş gelmeyince parayı geri istemiş Adamlar parayı Yatırmış Karta iki üç gün sonra Yağlar Geliyor Eline:D 1 Ay Sürmüş Tam.

aliexpressten gelen kargomda normal olmayan bir gecikme var

Arkadaşlar merhaba,
Aliexpress ya da Ebay den sadece kadro alsak acaba burada gümrük sorunu yaşar mıyız? Bilginiz var mı?
Kolaylıklar

@Yağız Gökmen
5 mart nedir, benimki yukarıda resmini koydum 11 şubattan beri çin posta gümrüğünde. dx e mesaj atıyorum beklemeye devam et olur öyle diyorlar.

PTT işyerinde bekliyor ne demek yahu? İnternette araştırdım bir kaç kişiye böyle yazdıktan sonra bir mektup gelmiş ve kendileri gidip almışlar. PTT'yi aradım bu yazı gümrük tarafından girilmiş normal işlemler devam ediyordur ama siz UKİM'i arayın en sağlıklı bilgi için dedi. Tabi ki UKİM telefonları açmıyor. 1 saattir aralıksız çaldırıyorum ama açan yok. Büyükçene bir paket olduğundan getirmeyecekler mi acaba? Ağırlık/Desi 12800g olarak yazıyor. Ücretler kısmında bir şey yazmıyor. Normalde en azından 3.6 lira yazardı orada. Var mı bilgisi olan? @Fatih Çetin?

SIRATARİHSAATİŞLEM TÜRÜAÇIKLAMAİŞLEMİ YAPAN
PTT İŞYERİ/ŞUBEİLÇEİL
114/03/201511:40:00Gonderi yurtdisina sevk edildiSend item abroad (EDI-received)--UNITED KINGDOM (THE) (Yurt Disi)
216/03/201510:45:33Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindiReceive item at office of exchange (Inb)--
316/03/201511:07:17PTT İşyerine GirdiYurtdışı Kabul Geliş Kaydı YapıldıİSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİMZEYTİNBURNUİSTANBUL(AVR)
416/03/201513:07:17Gonderi gumruge sevk edildi (Gelen)Send item to customs (Inb)--
516/03/201516:20:56PTT İşyerine GirdiZimmet EdildiİSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİMZEYTİNBURNUİSTANBUL(AVR)
617/03/201510:59:42 PTT İşyerinde BekliyorİSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİMZEYTİNBURNUİSTANBUL(AVR)

Sınır 70 EUR arklar... bunun altında bile olsa gümrüğe standart prosedür girer . 1 kargo max 70 EUR olabilir üzeri olursa vergi ödemeniz gerekiyor.

Ayakkabıda her türlü %30 ek vergi geliyor diye de biliyorum.

bu arada ingiltereden 3 günde türkiye ye geliyor ama ptt den bana 1 hafta sürüyor :D

23 Şubat'ta Bike24.com'dan sipariş ettiğim Click'R ayakkabı ve pedal ile ilgili 13 martta elime bir telgraf geldi.
Denilene göre kargom gümrüğe takılmış ve İkitelli'deki UKİM'den almam gerekiyormuş. Hadi ordan desem de gerçekten böyleymiş.
50€ bedelli siparişim için Pendik'ten kalkıp İkitelli'ye gittim, 4TL gümrüğe sunma ücreti ödeyip kargomu aldım.
Sorarım sana ey PTT, adresime kadar gelip telgrafı getireceğine, kargoyu getirip şu kadar ödemesi var desen almayacak mıydım? Beni mesai günü şehrin öteki ucuna götürmekten zevk aldın mı acaba?

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Benimde bike24 den 28 subatta verdim.siparisi 6 martta kargoladilar (8parcaydi ) 14 martta aydina geldi kargon pazartesi dağıtım dediler bende gittim.kendim aldim. Ufak sehirin avantaji sanirim. Ama benim sansima kargo baya cabuk geldi.

Benim de yurt dışından bir çok alışverişim oldu ama bu konuyu görünce biraz endişelendim.Ve bir ptt'yi arayayım dedim.Bayan kargo hala çinde dedi.Bildiğim kadarıyla böyle olunca çinden çıkmış oluyordu.eğer çıkmadıysa dx'e bir kaç mesaj atayım.

Dosyalar

• ptt.jpg
    ptt.jpg
    30,7 KB · Okunma: 33
@ALTINBAŞAK

Dx e mesaj atın ama bir aksiyon beklemeyin. Bakın yukarıda örnek verdim . çanta için 5 şubatta ödeme yapmışım. 11 şubatta dx postaya vermiş. Bugün itibariyle hala ÇİN gümrüğünde. Belli ki ya unutuldu ya kayboldu. dx e mesaj attım son zamanlarda gümrüğü sıkılaştırdılar beklemeye devam et diyorrlar.Peki bunu ne zaman kayıp kabul edeceksiniz diyorum cevap vermiyorlar.. Keşke ebayden alsaymışım. BU hafta sonu paramı geri alırdım..

@Sadettin Z.
Benim kargoyu da PTT'den birine sordurdum. Benim de gidip almam gerekiyormuş. Bedava kargo olmasın diye en iyi seçeneği seçtim 25 euro verdim kargoya ama adrese kadar getirmiyorlar bile :) Yarın öğlen 35km yol gidip alacağım artık yapacak bir şey yok

Geri