Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

@ALTINBAŞAK
doğru ben bu hafta sonu paypalden dispute açayım ;)

Scudo
dx e paypaldan gelmeyen kargo için dispute açmıştım belli bir sürede paypal dispute ta bekletmişti ürünün gelmesini parayı öyle iade etmişti

@Çağrı Soylu

Çağrı son 3-4 aydır ptt'nin bildirimleri çok garip. Yok geliş bordrosuna kaydedildi yok ıvır yok zıvır. Kaldı ki Zeytinburnu binasından teslimat yapmıyorlar. Gümrüğe takılan paketleri yaklaşık 8-9 aydır Başakşehir'deki merkezden teslim ediyorlar. Görünen o ki işlemler hala devam ediyor. Yani gümrüğe takılıp takılmadığı belli değil.
Fakat 2-3 gün sonra ptt sana bildirim yollayıp paketini Kars şubemizden gelin alın derlerse şaşırmam yani. O derece diyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Çağrı Soylu
@muratcolakoglu

Ürünlerden birisi bugün geldi. Şikayeti kapattım. 1 aydır gelmeyen ürün hala gelmedi, parasını iade ettiler.

@Sadettin Z. Aynısı benim Başıma Geldi Ama Ben Ptt'nin Siteden Takip Ediyordum Kargoyu Baktım 40 km'lik Merkez'den Paket Gelmedi 2 3 GÜn Geçti Aradığım Ordu PTT Gümrük Şubesi mi neydi..Abi Dedim Bu Paket Gümrüğe mi takıldı ne oldu...Paketiniz Fatura Bedeli nedir dedi dedim 70 avro civarı zaten açtıysanız içinde vardır evet biz baktık dedi evizine teslim almanız için zarf yolladık dedi(zarf bir kaç saat sonra geldi)zarf bile merkezden 2 3 günde geliyor:D Onaylıyor musunuz vs... dedi Tamam Dedim Ertesi GÜn Yolladılar...Yani İlla Merkeze Gitmeye Gerek Yokmuş...3,60 lira verdim.İstanbulda kiler kafalarına göre ona buna bakın diyorlar dedi bizde burada bakıyoruz dedi,neye göre belirlediklerini bilmiyoruz dedi.Abi dedim ben bu paketten 3 4 tane getirttim boyu da aynıydı hiç birinde sıkıntı olmadı bu niye böyle oldu dedim..1,5 yıldır buradayım dedi daha yeni paket açtık dedi:D O da benim şansıma,abi dedim ben çok malzeme alıyorum bi sıkıntı olur mu başka birinin adına filanda getir dedi:D

Bugün gittim UKİM'e kargomu aldım. Neden getirmiyorsunuz da ben kendim geldim aldım bu sefer diye sordum. Bazı ürünler takılıyor işte gümrüğe dediler. Cevap bu :)
Ne kadara aldığımı sordular fiyatını söyledim. Bak üzerine daha az yazmışlar dedi. Dedim ben size Euro karşılığını söyledim üzerinde yazan bedel ise Pound :) Haaaaa evet doğru diyip vezneye yönlendirdiler.
Orada bir kişi var. Ne kadarmış diye soruyor. Bedelini söylüyorsunuz ya da görevli söylüyor. Ona göre kağıdın üzerine bir gümrük bedeli yazıyor ve vezneye yolluyor. Yani o adam bir şey yazmasa alıp gidersiniz 10 misli yazsa 10 mislini ödemek zorunda kalırsınız falan. Öyle profesyonel öyle değişik.

@Çağrı Soylu

Geçmiş olsun, kavga gürültü olmadan hallolmuş en azından.
Bir ürünün gümrüğe takılabileceğini aklım kesiyor, hatta riskli gruptaki ürünlerin takılması gayet doğal. Lakin gümrükte yapılan işler için kalkıp oraya gitme saçmalığı neden? Kontrol eden görevli memur ödenecek tutara yine kendi karar veriyor sonuçta.
Otomatik olarak gümrük bedelini hesaplayıp teslimatta tahsil etseler bir yerleri mi şişer? Veya en kötü bulunulan ilçenin merkez postanesine çağırsalar ölürler mi acaba?

@Çağrı Soylu

UKIM'e metroyla gidebiliyor muyuz? Yakında bende gidecem galiba.

@Ardaa

Rapha Türkiye'ye kesinlikle DHL Express ile gönderiyor. Gümrük tutarını geçmediyse 1 günde gelmesi gayet normal.

@muratcolakoglu
Çok yakınınında metro istasyonu var. Gidilebiliyor. Ancak çok uzun süreceği için ben arabayla gittim. Arabayla 40 dakikada gittim Altunizade'den, toplu taşımayla gitsem 2 saati bulurdu en az. Eğer PTT işyerinde bekliyor yazıyorsa beklemeyin gidin. En azından bana öyle söylediler. Eğer o yazıyı görürsen hiç bir şeyi bekleme gel al dediler.
Yerini Google'dan bakabilirsiniz. Haritalara kargo işleme merkezi diye yazınca çıkıyor. Yakınında da ikitelli sanayi metro istasyonu var.

@Sadettin Z. bence getirmeye üşendiler. Yoksa zaten normalde getiriyorlar kapıda veriyoruz gümrük bedelini. Paket biraz büyükçe. Arabanın arka koltuğuna sığmadı koltuk sırtlarını yatırıp bagajdan uzattım ancak koyabildim.

• Beğen
Tepkiler: muratcolakoglu
Bike discount ile iade süreci yaşamış olan birileri var mı, parayı ne zaman geri ödüyorlar, shipping bizden mi oluyor. Bir de maile ne zaman dönüş yapıyorlar, Merlinle whatsuptan yazışıyo gibi mailleşirdik, bunlarda daha tık yok.

@Mustafa Y.

Aynen DHL Türkiye bile şaşırtıcı derecede hızlı çıktı. Neyse başarılarının devamını dilerim sonuçta herkesin işine yarıyorlar.

@Ardaa rapha'nın aliexpress'teki internet adresini verebilir misiniz, ben bulamiyorum da.

@tselim
Rapha'yı aliexpress'te bulamazsınız. Kendi sayfalarının adresi ise şöyle:
(link)

• Beğen
Tepkiler: Ardaa
@tselim

@Murat B. doğru söylüyor aliexpresste yok kendileri ama replica ürünlerini bulabilirsin.

Bugün ptt söylediğim sözleri yedirir gibi getirdi kargoları.
23 Şubat'ta pedal ve ayakkabı'nın dışında Chain Reaction Cycles'dan ön aktarıcı ile fren/vites kablo seti sipariş etmiştim.
İki gün önce, ürünler gelmedi diye yazıp tekrar göndermelerini rica ettim, sağolsunlar en ufak şey söylemeden gönderdiler.
Bugün ilk verdiğim sipariş ve yeni gönderilen beraber geldi.
Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Gelen malzemeler ile ilgili para iadesi yaptım, yedek ön aktarıcım ve bir dolu kablom oldu.

Paypal itiraz süresi 45 günden 180 güne çıkmış.

(link)

@Özgür K.
Kargonuzun takip numarası ile PTT'yi arayıp sorabilirsiniz. UKİM'i de arayın diyeceğim ama oradaki telefonları kimse açmıyor. Ben gittiğimde de santraldeki kız uyuyordu.

@Sadettin Z.
Aynısı 2 hafta önce başıma geldi Zinisan :) Wiggle'a iki ürünü geri gönderdim birinin de parasını geri çekin dedim. 27 lira da posta parası geçti böylece bana da

Geri