Yurtiçi hariç diğer tüm kargolarla işimi hallederim, ptt de buna dahil, herhangi bir durumda olumlu veya olumsuz size telefonla dönüyorlar, dağıtımdaki elemanlar ile ahbaplık yapıp kargonuz postanız geldiğinde size haber vermelerini isteyebiliyorsunuz.
Manisada yurtiçi içler acısı.
İşim gereği kargo ile muhatap oluyorum bazen (hemen her hafta). yurtiçi kargo şahıs hizmeti verirken hiç sallamıyor sizi, çünkü sizi kaybetmesi onlara koymaz, (özel eczaneler, büyük hastaneler, üniversite hastaneleri hemen hepsi yurtiçi ile çalışıyorlar.) 5 kuruşa da 5 takla atarlar.
Siz siz olun yurtiçi ile bir şey gönderecekseniz manisaya göndermeyin, başka bir yere gönderecekseniz de telefonla alıcı aramalı opsiyonlu kargo talebinde bulunun, yoksa alıcıyı ömrü billah aramazlar! 3 gün sonra da kargonuz gerisin geri gönderene döner. Gökhan Toros dan aldığım kaskı alabilmek için takla attım amuda kalktım denemediğim yol kalmadı en sonunda akşam kapanmadan önce şubeye gittim adrese teslim ücreti olarak 2,81 tlyi vermem dediğimde alabilmek için benimle müdürleri 1 saat ayakta tartıştı, tartışma son gaz devam ederken artık kendimden utandım ve cüzdanıma elimi attığımda adamın da benimle muhatap olmayı bırakıp arkaya geçmeye yollandığını gördüm, yani tüm çaba 2 kuruş içinmiş.
ilk gün kargo gelmedi zaman yetmedi diye kargo takibi kısmına nete yazmışlar, ben de 2. gün sabah aradım telden erken saatte, bugün size öncelik vereceğiz dedi görevli, o gün de gelmedi, 3. gün yani bugün tekrar sabah aradım, aynı görevli, sizin hastaneye güvenli bizi içeri almıyor diye oraya gelmemiz yasak dedi, tamam dedim kapattım, hastanenin iki girişi var, biri genel giriş, oradan şahıs veya kurum kargosu teslimatı yasaklandı, burası doğru fakat, acil girişi tarafından kartla açılan kapı tarafından girişlerini her gün yapmaktalar ve her gün ilaç getiriyor yurtiçi bizim hastaneye, her neyse dahasonra şikayet hattına mesaj attım (dönen olmadı) şubeyi aradım açan olmadı bir zaman, en sonunda tekrar açtı başka bir bayan ve dağıtımdaki arkadaşın telini vereyim size dedi, o da olur dedik teli aldım, hemen arkadaşı aradım bir zaman açmadı, vakit öğlen oldu, neyse sonra bu beni aradı ve beni aramışsınız dedi, (bana dönmesinin sebebi 4449999 müşteri hizmetlerinden konuştuğum durumu bildirdiğim arkadaşın sorunuzu çözeceğiz demesinin ardından şube ile irtibata geçmesi, şube müdürünün de dağıtımdaki arkadaşa telden seni arayacaktı demesinin ardından arkadaşın bana dönmesi şeklinde oluyor), neyse ben kargomu istiyorum dedim sen gel buraya beni çaldır içeri girme ben anayola çıkıp senden kargomu alacağım dedim, arkadaş da tamam dedi sizi arayacağım, ben de sizden tel bekliyorum dedim, ama saat 5 oldu ve arkadaş bana dönmedi, telden aradım bir zaman açmadı sonra açtı ve dediği şu: bugün hava muhalefeti nedeniyle sizin hastaneye hiç ilaç ve kargo getirmedik, gel bir de buradan yak! beni ne zaman aramayı düşünüyordun, 'ya işte bugün hava muhalefeti var beklemeyin bizi, çünki gelmeyeceğiz, en iyisi şubeden alın siz diye' deseydin de olurdu be adam dedim.
Telefonu kapat yollan şubeye, şubede de müdür demez mi, 'teslimatçı arkadaş sizin eczaneye geldi (eczane acil girişinden arabanın yanaştığı yerden uzakta ikinci katta) sizin eczanenin camından sizi sormuş ve yok demişler ve geri gelmiş bu yüzden adrese teslim parasını sizden alacağız' nerden biliyorsun dedim beraber mi verdiniz kargoları, hayır sordum dedi, halbuki ben gün boyu eczanede idim ve lavaboya bile giderken kimlik kartımı arkadaşlara bırakıyordum ben yokken gelirse diye, arkadaşlar da benden daha meraklı bir şekilde bekliyorlar kaskı, buna rağmen müdür güzelcene yalan söylüyor,
Bu bir saatlik müdürle atışmamızda şunları öğrendim, yurtiçi kargo şahıs hizmeti sunarken hiçbir zaman alıcıyı telden aramıyormuş, teknik şartnamelerinde bu yokmuş, zorunda değillermiş, ayrıca alıcı 1 dk bile beklemeyiz diyor, yerinde yoksa. Bu arada şubeye gider gelir haberiniz olmaz kırılabilir de bundan da sorumlu değiliz demez mi, çünkü kutuda kırılabilir yazmıyormuş falan (adamlar herşeyi kalıbına uydurmuşlar).
Manisada doktor, eczacı, hemşire, hastane personeli, kendi mahallelim, arkadaş çevrem hiçbirisi yurtiçinden memnun değiller, hatta herbirinin kötü hatıraları var bu kargo ile
Diğer yandan geçen gün evanstan aldığım lastikler için ptt deki arkadaş telden bana haber vermişti,
bundan iki gün sonra ebayden gelen grupsetim için yine evinize geldik sizi bulamadık ne yapalım tarzında telden aradı ptt,
bundan bir gün sonra istanbuldan gelen iki lastik için Arasa kargodan lastikleriniz bizim şubemize gönderilmiş şubemizde gelin alın diye geri döndüler
önceki haftalarda olanları örnek vermeye gerek yok. Yurtiçi ile hep hüsran, Annemin geçen gün başka bir şehirdeki kardeşime gönderdiği giysi, kardeşim(urfa) adreste olmadığı için (o da okulda işteydi ve haber vermemişler, telden aramamışlar) 3 gün sonra geri geldi, kardeşim gelmedi diyince hemen tahmin ettim ve şubeye gittim ve kargo tahminimde beni doğru çıkarmıştı, oradaydı, geri gelmişti, geri alabilmek için kargo ücretini vermek zorunda kaldık, neymiş efendim onlar hizmeti götürmüşler, alıcı adreste yokmuş.
içimi buraya döktüm, uzun oldu