Scudo Sports

PTT Rezilliği

@Ali Aşkar

Ben de detayları aktarayım bari. Dün yine aradım arka arkaya dağıtım merkezini. Sonunda telefona cevap veren oldu. Durumu anlattım, yarın yollarız dediler. Az önce de kargoyu teslim aldım. Meğerse kargo zamanında gelcekmiş ama kargoyu getiren görevli asker kaçağı gözüküyormuş, yolda jandarma almış arkadaşı :D Şaka gibi..

Scudo
@Berk Mercancı

ahahahahahahahhahahaahaa olum yaaaaaaaaaaaaaaaaa yok böyle bişey laaaaaaaa rezil herifler yaaaa Olaya bak sadece Türkiye'de olur dedirten olay:D

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
@Berk Mercancı
Yuh yalanın da bu kadarı. Hadi teslimatı yapacak o adam yakalanmış etmiş, onun yüzünden yaşanan/yaşanacak aksaklığı giderecek başka personel yok muymuş orada? Tüm şubeyi o eleman mı çekip çeviriyormuş? E o zaman bu adam askere gittiğinde siz PTT'den ümidi kesin.

@Sefa.

Valla nedir ne değildir bilmiyorum ama yakın zamanda yine bi parça alıcam birinden, o kesinlikle PTT ile olmayacak onu biliyorum...

Üründen hala ses yok.Para iadesi isticem en sonunda valla gına geldi.Ulan ptt allah belanı versin

Güncelleyelim ;

Ürün ellerine ulaşmış , bugün mail geldi.Tekrar oluşturup göndericeklermiş.

PTT kadar gereksiz bir firma yok. Çalışanlarının yani kuryelerinin yüzde sekseni gerizekalı. Adresi sonuna kadar yazığımız halde adres yetersiz diye yazıyorlar. Sonra git de şubeden al. Şerefsizlikten başka birşey değil. O kadar para alıyorlar, kesinlikle haketmeden kazanıyorlar. Şikayet edecek ortam da yok. Ucuz diye kullanıyorsunuz mecburen. Bir yerden sonra yeter deyip benim gibi kesmemiz lazım onlarla ilişiğimizi. Kargo işlerinin yizde ellisi kesilse, akıllarını başlarına alırla diye düşünüyorum. Kullanmayın yani artık bu işlerini ciddiye almayan dandik firmayı...

@Tolga Tezcan

+++ olarak 120 dakikam gitti 444'lü numara olduğu içinde fatura binicek herhalde ay sonunda :D Arıyorum açmıyorlar , internetten ptt'nin şubesinden bakıyorum verdikleri telefon numaraları açmıyor yada meşgul.Açan kadın diğer tarafa yönlendiriyor , diğer taraf topu öbür tarafa atıyor.İstediğiniz cevabı alamıyorsunuz ve alanda yok bizzat araştırdım :) 18 bin personelin üzerine lise dahil 1000'i geçik çalışan alındı ama hala bi sistemleri yok puuu allah belasını versin ya.

PTT PİŞMANLIKTIR

geçmiş olsun hocam öncelikle ama ben direk ptt ye atmıyorum sorumluluğu çünkü daha hiç sorun yaşamadım.burada çalışanların savsaklaması genele giderse başkalrına haksızlık olacağını düşünüyorum.bu tür çıkış yapanlara da uyuz olurdum ama postacıyla aramız iyiydi sağolsun cevap yazma ihtiyacı hissettim:D beyoğlu için konuşuyorum oradaki postacımız ben demeden telefonumu almıştı gelirim evde olmazsınız postaneye kadar gitmeyin ben ararım getirmeden demişti elini öpecektim böyle çalışanlar var mı hala diye sağolsun. üsküdara taşındım bakalım burada ne olacak haftaya gelmesi gerek postaların..

PTT bazen kendini aşıyor. 4'ünde sipariş ettiğim ürün, İngiltere'den buraya 4 günde ulaştı. Dün teslim alındı. Vay anasını sayın seyirciler. :D

Güncelleme ;

Şirket ürünü bugün tekrar kargoya vermiş.Ebaydan aldığım sj1000 action cam ise bugün elime ulaştı.Aklımda Ptt'ye geldiği zaman direk şubeden gidip almak vardı fakat , 12'sinde Türkiyeye giriş yaptı.13'ü yani bugün sabah 10 gibi ptt kapıyı çaldı teslim aldım.Bazen böyle istisnalar oluyor tabi ama nadiren yani :D:D

ali hocam bende yurtdışından iki ürün aldım ne hikmetse biri diyarbakıra doğru gelmiş bi yanlışlık yok diğeri denizliye gitmiş ne kullanıyorlarsa bende isterim ptt görevlilerinin :D siz çok uğraşmıssınız en kestirmeye yol hangi telefon numarasını arıyalım onu soracaktım

14 Kasım gecesi İngiltere'den sipariş verdim.
17 Kasımda TR'ye giriş yaptı.
20 Kasım (bugün) elime ulaştı.

Siparişin hazırlanması ve İngiltere'den Yeşilköy'e varışı 3 gün.

Yeşilköy'den önce İçerenköy'e, ardından Kadıköy'e varışı da 3 gün. İstanbul trafiği diyelim :D

merlincycles bu gibi durumlarda risk almamak için royal mail international signed for servisini kullanır. dolayısı ile o paket ya size teslim olur yada geri gider. kaçarı yok.

aksi durumda en son hangi şubede kaldı ise oranın personelini "oyarlar".

kayıtsız giden postalar için malesef çete mevzusu doğru. forumdan berke isminde (ki sanırım kendisi spor muhabiri) bir şahıs kayıtsız kargoda çalınan ürününü bulmuştu. satan adamla irtibata geçti ama ne oldu ne bitti o konu hakkında bir daha foruma yazmadı. eğer üzerine gitseydi çete çökertilecekti.

CRC den aldığım paketlerden biri 4gün içinde evime geldi,ancak diğer paketin gelmesi 1haftayı geçti. çok aradım sordum kayıtsız olduğu zmn kimse bi halt bilmiyor adres yada isim sorgulaması yapılamıyor,daha da rezili (üsküdar da oturuyorum) evde yokken gelmiş diğer paket postacı kapının önüne bırakıp gitmiş. şükür ki sağ salim aldım ama takipsiz kargoyu verirken bir kez daha düşüneceğim burda

Güncelleme yapalım :)

Yaklaşık 1 ay önce Merlincycles'ten sipariş vermiştim , ptt'nin aptallığı yüzünden yurtdışına geri gönderilmişti.Şirketle irtibata geçip 2-3 kere mesajlaştıktan sonra adresime yollayacaklarını ve beklemede kalmamı istediler.2 günde bir bilgi mesajı yolladılar.Ben mesaj atmadan barkod numarasını felan yolladır ve bugün elime ulaştı kargo.:)

Resimleri sj1000 action cam ile çektim , biraz kötü çıkmış olabilir :D

http://l1311.hizliresim.com/1h/p/us41d.jpg

http://r1311.hizliresim.com/1h/q/us41u.jpg

http://l1311.hizliresim.com/1h/q/us423.jpg

@Mehmet Harman

Ben barkod numarası ile internetten bakıp hangi şubede ise ona telefon açıyordum hocam

başka konu altında sordum ama cevap gelmeyince tüm yurt dışı alışveriş yapanlar için önemli olduğunu düşündüğüm için bu konu altına da taşıdım. Sonuçta yurtdışından sipariş edilip Türkiye'ye verdığında ptt in dağıtım yaptığı paketlere uygulanan bir ücret küçük de olsa haksız yere pek çok kişiye uygulanıyor olabilir.
İlk defa ptt tarafından teslim edilen yurt dışı alışverişim oldu.
Ben yokken crc den siparişimi işyerine arkadaşlara bırakmışlar PTT dağıtıcısı 3.65 tl "gümrük snm bedeli" adı altında ücret almış. Ptt yurtdışından gelen kargolarda bu ücreti eskiden beri almaktamıdır ? ( hangi mevzuat çerçevesinde almaktadır diye de sormak istiyorum ama bu fazla teknik detay olacak).
http://imageshack.com/a/img201/5035/hgpd.jpg

gelen paketin üstüne yapıştırılmış kağıtta bu!

@caner ünsal

ürün gümrük kontrolüne girerse eğer, gümrük sunum ücreti gibi bir ücret alınıyor. mesele bu.

eğer kontrole girmeden direk geçerse bu ücret te alınmıyor.

• Beğen
Tepkiler: caner ünsal
@Ali Aşkar

ebayden aldığım bir ürün 20kasım'da "istanbulda torbaya eklendi" görünüyordu, 21kasım'da postacı adresime getirdi.. ben de sizin gibi dağıtım merkezine girer girmez gidip almayı planlıyordum, bu kadar hızlı kapıma kadar gelince şaşırdım :)

@caner ünsal

gelen paketten şüphelendikleri takdirde gümrük kontrolüne gönderiyorlar, sırf bu işlem için de 3.65lira masraf çıkartıyorlar.. yurtdışından aldığım dış lastiklerim de bu muameleye maruz kalmıştı, bana da ödetmişlerdi

@Ekrem Yılmaztürk

son satın aldığım ürün free shipping olmasına rağmen sırf barkodsuz gönderilmesin diye 2dolar ekstra ücret ödedim ki beklediğime değsin.. aksi halde ptt'den bir yanıt almak mümkün olmuyor 2-3hafta beklediğimizle kalıyoruz

@Tuncay Üner

Anladım. PTT ye karşı o kadar alerji duymaya başladım ki, "gümrük sunum ücreti" küçük bir para olmasına rağmen sormadan edemedim.

Geri