Benim de PTT ile benzer bir sorunum oldu. İki ay kadar önce İngiltere'den birkaç parça sipariş etmiştim, normalde 4 gün içinde gelmesi gereken kargo, iki hafta sonra gelmiş ve ben evde olmadığım için postacı paketi ev arkadaşıma teslim etmeyip geldiği gibi geri dönmüş. Gidiş o gidiş, postacı herhangi bir ihbarname bırakmadığı için ve kargom da takipsiz(takip numarasız) kargo olduğu için, paketin nerede olduğunu hiç bulamadım. Yakındaki PTT şubeleri ve Ankara genel dağıtım merkezi dahil heryere sorduğum halde, kimisi geri gönderilmiştir dedi, kimisi de sahibi almazsa imha edilir dedi, e burdayım dediğimde takip numarasız bulamayacaklarını söylediler.
Bu arada bir iki istisna hariç, PTT memurlarının davranışları gerçekten çok kötüydü, resmen beni başlarından atmaya çalıştılar. Hatta PTT genel müdürlüğünün danışma bölümündeki memurla aramda geçen diyaloğun bir kısmını aktarayım.
.....
ben : ama kargom, ben evde yokken gelmiş ve herhangi bir ihbarname de bırakılmamış.
memur: Eğer takip numaranız yoksa bulamayız.
ben : Nasıl yani, kargomu almak için sadece bir hakkım mı var? sipariş verdiğim zaman evde oturup kargo mu bekleyeceğim, biraz saçma değil mi bu?
memur: öyle arkadaşım, o zaman sen de yurtdışından alışveriş yapma...
Buradan bütün PTT çalışanlarına çok selam, umarım disk fren adaptörleri, zincir ve gyroskoptan memnun kalmışlardır.