Scudo Sports

PTT ile gönderim yapan yurtdışı alışveriş siteleri

@0zan paypal kur ayarını yaparsanız kullandığınız kartın bankası byük ihtimal daha düşük kurla çevirecektir.Paypal bazen çakallık yapıp ayarı değiştiryor dün ürün alırken baktımki ayarı değiştirmiş neyseki pahalı birşey değildide çok fazla kur farkı yemedik

Scudo
Arkadaşlar deneyimlenmemiş bilgileri, kulaktan dolma bilgileri paylaşmayın burada lütfen, insanları yanlış yönlendirirsiniz. PTT ile yurtiçi dağıtım en güvenli ve ucuz olandır. Eşyanızı gümrükte bekletip sizden ekstra ücret talep edilmez. Ben kullandığım ve PTT ile gelen siteleri paylaşayım;
Bike discount
Bike 24
Bike components
Evans
Chainreactincycles
Merlin

@0zan (link) linkten kartın yanındaki dönüştürme seçeneklerine tıklayın ve Beni satıcının faturasında belirtilen para birimiyle faturalandır. ve bunu seçin

• Beğen
Tepkiler: 0zan
@Mehmet H. tamamdır hallettim, teşekkür ederim.. Hallettim de 341 alış verişten sonra azcık ağır geldi :) ayar çekmenin hemen sonrası 2.17TL ye gelen bir ürünün ikincisini 2.05TL e aldım neredeyse %6 fark var :(

banka kuru ile dönüşüm yapılıyorsa, bankalar hafta sonu piyasalar kapalıyken fahiş kur veriyor, kuvvetle muhtemel bu kur üzerinden dönüşüm yapılıyor, yani hafta sonu tezim de doğru olabilir :)

SİPARİŞİ VERDİM ŞUAN ALMANYADA KARGODA ANCAK PTT İLE ELİME ULAŞACAĞINI YAZIYOR

Die Sendung wird ins Zielland transportiert und dort an die Zustellorganisation übergeben. (Homepage / Online Sendungsverfolgung: (link))

Kargolar/postalar Ptt ile dağıtıma yurtiçinde çıkıyor .Yurtdışından Ptt ile geliyor mantığı yok yani. Çoğu ucuz olsun diye resmi kargolama şirketini kullanır. Eğer özellikle hızlı gelmesini istiyorlarsa özel kargo şirketleri devreye girer ama yaklaşık 4-5 kat kargoda yonar (Vergiler vs hariç)

bu kur meselesinde yurtdışı alışverişte bankanın merkez bankası kuruna yüzde 3'e kadar komisyon ekleme hakkı varmış. bu bilgi bulunsun burda. yapıkredi kullanıyorum ve hep bu yüzde 3 kullanılıyor banka tarafından.

@trafiksiz

@trafiksiz evet o konuda size katılıyorum en son yaptığım alışverişi euro kuru 3,20 iken 3,30 dan kesinti yapıldı kartımdan. Neden böyle olduğunu sorduğumda bankadan gelen cevap kredi kartı ile yapılan ödemelerde kur önce dolara çevriliyormuş ortaya çıkan rakam üzerinden de %3 e kadar komisyon alma hakkı varmış ki her seferinde benden de alıyor yapı kredi. Başka bankaların uygulamaları hakkında buradan arkadaşlar bilgi paylaşırlarsa yurtdışı alışveriş için hangi kartı kullanmamız konusunda görüş alış verişi olur.

• Beğen
Tepkiler: MEVLÜT M. TUTMAZ
@Mehmet H. Bahsettiğiniz alanda 1. ve 2. seçenekte anlatmak istenilen şey tam olarak nedir?

@Bülent Gökmen birinde paypal kendisi dönüştürüyor paranızı (genellikle bankalardan yüksek çeviriyor)
ikinci seçenekte bankanız çeviriyor kısacası

• Beğen
Tepkiler: Bülent Gökmen
ben garanti bankasının kredi kartından canyon bisiklet aldım. aldığımda dolar kuru 2,9 du ama benden 3.01 den kestiler 180 tl zarar ettim :(

@trafiksiz @Hakan Bahrilli çoğu banka bunu yapmakta ben garantiyi kullanıyorum onlarda aynı şekilde,

şöyle birşey var bide, yurtdışı siteleri parayı bize göre mesai sonrası çektikleri anda bankaların kurları alış-satış fiyatlarının arasını açıyorlar
örneğin mesai saatine kadar olan dolar alış 2.98 satış 2.99 diyelim mesai sonrası alış 2.96 satış 3.1 lere çıkabiliyor, buda mesai sonrası çekilen meblağnın büyümesi demek

@alpyese mesai dışı da olsa tcmb'nin kuru üzerinden yüzde 3 olması lazım çağrı merkezinden verilen bilgi net bu mb kuru üzerinden olduğuydu. benim son alışverişim 1 ocaktaydı ve cumartesi onaylandı. O sırada hesap ettiğimde tcmb'nin kurunu baz aldıklarını gördüm. Ben de mesai dışı hesaba geçtiği için fark olduğunu düşünüyordum önceden. Mesai dışı dolar alış ve satış arasındaki fark yüzde 3'e varmıyor, zaten benim dikkatimi çekip aramama sebep olan da kendi mesai dışı oranlarından da yüksek olmasıydı.

Döviz ekstresi talebiniz olursa bu tür gizli bindirmelrden kurtulursunuz. Axess kullanıyorum, 2. kart çıkarrtım. Birinden Dolar ekstresi, diğerinden Euro ekstresi talep ettim. Harcadığım para biriminde ödemelerimi yapıyorum.

Mesai dışı işlem kazığını ben de yedim zamanında. Normal ödemem gereken miktardan 90 küsür lira fazla ödemiştim. Döviz ekstreli kart çıkardığınızda kur farkından kurtulursunuz belki ama komisyonu her türlü alıyolar. Benim tavsiyem, yurt dışı alışverişlerinizde ödeyeceğiniz miktara her zaman %5 ekleyip toplam maliyeti o şekilde hesaplayın. Küçük alışverişlerde çok hissedilmese de 4 haneli alışverişlerde bu farklar can yakabiliyor.

Doviz kuru ile ilgili mesele mesai içi veya dışı ile alakalı değil. Alıiveriş yaptığınız kredi kartı hesap işlem doviz türü alışveriş döviz türü ile aynı değilse visa ve mastercard sistemi bankalardan, doviz dönüşüm işlemi için kesinti yapıyor. Kısacası bu parayı visa-mastercard sistemi alıyor. Buna yönelik akbank ın sitesinde tam açıklama vardı. Bulursam paylaşırım.

• Beğen
Tepkiler: MEVLÜT M. TUTMAZ
Axess için örnek masraf listesi,

(link)

Kod:
Kredi Kartı Döviz İşlemleri Çevrim Kuru
(USD’den TL’ye çevrilen işlemler)    Akbank gişe satış döviz kuru+
(Akbank gişe satış döviz kuru*%2)
(TL’den Euro’ya çevrilen işlemler)    Akbank gişe satış döviz kuru+
(Akbank gişe satış döviz kuru*%0,25)
(USD'ye çevrilen işlemler)    Visa/Mastercard çevrim kuru+
(Visa/Mastercard çevrim kuru*%0,85)

iş bankası kullanıyorum çok fark hissetmedim dediğiniz kadar. oranları bilmiyorum bu arada.

Geri