Scudo Sports

PTT ile gönderim yapan yurtdışı alışveriş siteleri

Scudo
Ben bike-components.de üzerinden 09.11.2014 tarihinde bir sipariş verdim ve 21.11.2014 günü postacı getirdi herhangi bir sorun yaşamadım.

Ayrıca takip kodu da yok malesef.

ilk sipariş geldikten sonra aynı gün (21.11.2014) bir sipariş daha verdim ancak bu defa ilk siparişim gibi hızlı olmadı ve halen daha elime ulaşmadığı gibi bi haber de yok. Halen bekliyorum bakalım. Ama sorun çıkacağını düşünmüyorum.

İlk siparişimde yurtdışı aktarmada beklemeden geldiğini düşünüyorum. İkinci siparişimde ise yurtdışı aktarmanın sevkiyat tarihine denk gelmediğini ve bu nedenle de sürenin uzadığını düşünüyorum.

Sizinde vereceğiniz sipariş 75€ üzerinde değilse sorun çıkmadan gelecektir emin olun.

Edit:
@emre özbay

Ben 2 sipariş çıktım ama her ikisinde de bir takip numarası göremedim. Benim gözden kaçırdığım bir noktamı var acaba?
Eğer gözden kaçırdığım bir takip numarası varsa nerede yazıyor. Şimdi sipariş mailine, ödeme dekontuna ve order information'a tekrar baktım ama göremedim. Nerede olduğunu biliyorsanız yardımcı olabilirmisiniz?

@Ömer Fatin

Merhaba, Siteye kayıt olduydanız takip numarasını oraya gönderiyorlar.

Siparişi verdikten sonra bi kaç mail geliyor fakat en son gelen mailde takip bilgileri mevcut shipping number numarasına tıkladığınızda görüyorsunuz.

Örnek olarak.....

Hi Kerim,

Deine Bestellung X.1.38.23X ging heute in den Versand.

Paket-Nummer/ shippingnumber: 22X9XX136X36

Durch einen Klick auf die Trackingnummer kannst du deine Sendung online verfolgen.
Sollte es zu Problemen bzgl deiner Sendung kommen, bitte kontaktiere uns telefonisch oder per Mail an info@bike-components.de.

Wir bedanken uns für deinen Auftrag und wünschen dir viel Spass mit den erworbenen Artikeln!

By klicking on the shi....

@olgun şenel

Yalnız değilsiniz :) Normal şartlarda 1 haftada TR'ye giriş yaparlarlardı. Bu sefer biraz fazla uzun sürdü durum ile ilgili bike-component'te mail attım henüz cevap gelmedi....

@olgun şenel

http://i59.tinypic.com/2zxoww6.jpg

Yalnız değilsiniz :) Normal şartlarda 1 haftada TR'ye giriş yaparlarlardı. Bu sefer biraz fazla uzun sürdü durum ile ilgili bike-component'te mail attım henüz cevap gelmedi....

Ben önceki alışverişime de şimdikine de baktım ama herikisinde de bulamadım. Gelen maillerde de görünmüyor. En sok aklıma gelen mail spama düştü ve bende sildim.

Neyse birdahaki alışverişte gelen maillere daha dikkatli bakayım.

Shipping method
zzgl. Versandkosten (Deutsche Post)
Payment method
PayPal
Order history
Date BC-Order-No Parcel number
22.11.2014
22.11.2014
22.11.2014

Ömer Fatin Yerlikaya
xxxxxxx
xxxx
xxxx

Method of payment: PayPal
Order No.: 1435979
Date: Wednesday, 26. November 2014
bike-components

Shipping address:

Billing address:

Ömer Fatin Yerlikaya
xxxxxxx
xxxx
xxxx
Turkey Ömer Fatin Yerlikaya
xxxxxxx
xxxx
xxxx

Products:
pieces
Products: Product. No Singleprice
Price
1
x
Shimano Plattform-/Klickpedale PD-A530
Color / Size : silber/universal 16564
16564-3-1 27,69 EUR
27,69 EUR
1
x
Kool Stop Ventiladapter SV Schlauch auf AV Pumpe
Color / Size : silber/universal 3199
3199-3-1 1,01 EUR
1,01 EUR
2
x
Schwalbe Marathon Plus Performance SmartGuard Endurance Drahtreifen
Color / Size : schwarz-reflex/28x1,40 37545
37545-106-6839 20,97 EUR
41,94 EUR
1
x
Schwalbe Schlauch 18 Extralight
Color / Size : schwarz/28/44-622 SV 36 mm 19231
19231-2-2675 4,16 EUR
4,16 EUR
Warenpreis 74,80 €
zzgl. Versandkosten (Deutsche Post) 14,95 €
zu zahlender Gesamtpreis 89,75 €

Muhtemelen bahsedilen numara gelen paket üzerinde kırmızı ile işaretlediğim numara. Sanırım ben gelen maillerde atlamışım.

https://i.hizliresim.com/12YYMY.jpg

Sağolun arkadaşlar yarın siparişi verecem bakalım kaç gün sürecek.
İlk defa paket siparişim olacak, iki tane zarfla gelen ürün vardı onları mektup gibi kapıya bırakmışlardı. İnşallah bunu bırakmazlar...

@Ömer Fatin

Firmanın gönderdiği maildeki takip linkine tıkladığınızda DHL takip sayfası açılıyor. DHL takip sitesi 1-2 güne türkiye için takip numarasını o linke ekliyor...
CL ile başlayıp DE ile sonlanıyor. Fotoğrafa baktığınızda sol taraftaki barkodun altındaki numara ile ptt'den takibe devam edebilirsiniz((link))... Hatta şu anda bile sorgulatıp kargonuzun geçmiş hareketleri inceleyebilirsiniz.

@Yunus Emree

Kargoyu bırakamazlar. Çünkü kargonuz takipli olduğu için mutlaka imzalatmaları gerekiyor... Takipsiz posta olsaydı dediğiniz olabilirdi.

• Beğen
Tepkiler: Yunus Emree
Bike component sitesinden siparişi evdeki bilgisayardan verdim, başka bilgisayarda oturum açtığımda hâlâ sepet dolu görünüyor nedense.
Bir de takibi site içinden yapmıyoruz değil mi? (link)yapılıyor heralde.

@olgun şenel

Ya hu arkadaş bi lastik aldık gelmemesini geçtim Euro oldu 3 lira. Zaten rakam 100 Euro'yu geçiyor. Gümrük falan derken TR fiyatını bulacak. Gelecek mi o da belli değil. Bende ki bahtsızlık nasıl bir şeydir böyle!

@olgun şenel

Eğer merlincycles gibi bi siteden alirsaniz garanti 6-7 gun icinde İstanbul'a geliyor. Ama gümrük işini bilemem belki takılmaz lastik ne kadar olabilirki diye dusunebilir faturayı gormezse. Benim shimano brm615 fren setimi 220 liraya aldim merlinden ve 6 gun icinde elimde oldu. Türkiye de şuan cogu yerde yok olsa bile bu fiyata bulmanız imaknsız. Eğer benim alışverişim gibi fiyat farki yuksek ve Turkiye zor bulunan bi urun ise kacirmayin bence.

Benimki dün sabah 6da sipariş vermeme rağmen gönderim yapıldı mı yapılmadı mı onu bile anlamıyorum, almanca çünkü. Bike components...
Bir mail geldi adres yanlış dedi, 2 dk sonra bir kodla beraber mail geldi ama gönderildi mi anlamadım.

chainreactioncycles.com dan verdiğim siparişten ümidimi kesip evanstan aynı ürün için bir sipariş daha vermiştim. chainreactioncycles dan aldığım ürün 32 gün sonra bu gün geldi. Bu ayın 17 sinde para iadesi yapacaklarını söylemişlerdi 1 gün farkla onlar adına iyi benim adıma kötü bir gelişme olmuş oldu. Az önce mail ile bilgilendirdim. 32 gün nedir arkadaş. Merlinden 6 günde geliyor Evanstan yine en geç 10 gün de geliyor, hepsi ingiltereden gönderilen paketler. Bu siteden alışveriş yapmayı düşünenler bu gecikmeyi ayırca teslim alamama riskini göze alsınlar.

• Beğen
Tepkiler: emre özbay
Hay şansımın...
Paket gelmiş koliyi açmayıp buraya yollamışlar İstanbul'dan.
Giresun'da da perşembe günü gümrük memuru gelecekmiş de kontrol edecekmiş de bilmem ne bilmem ne.
Hay sizin sisteminizin...........

Epeydir siteye girip konuyu takip edemiyordum.

@h.kemala kredi kartı ile alışveriş yapılıyor. ya paypal aracılığı ile yada direk site üzerinden.

Herkese selamlar. bikecomponents den 6 gun once 2 adet lastik ve 1 tayt siparisi verdim.bana yolladiklari emailde dhl sitesinden takip edebilmem icin bir numara var ona tiklayinca ImageUploadedByTapatalk1439837296.621662.jpg bu sayfa aciliyor. kargonun durumunu nasil ogrenebilirim?

Tamam paketin Türkiye ye gönderilmiş, artık ptt nin kendi sitesinden kargoyu takip edebilirsin, o sayfada ayrıca sonu DE ile biten bir takip kodu olması lazım, o kodu kullanıyorsun ptt nin sitesinde. Bugün 17 si , muhtemelen istanbul a giriş yapmıştır

• Beğen
Tepkiler: 6ahmet1
@6ahmet1 bilgisayardan girmenizi tavsiye ederim, daha detaylı görebiliyorsunuz ayrıca İngilizce dil seçeneği var. DHL size 2. bir takip numarası veriyor o numarayla ürünü PTT sitesinde gönderi takibi sekmesinden takip edebiliyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: 6ahmet1 ve Edip D.
@ratm
tesekkurler cevap icin. yanliz bana ilk gelen mailde DE ile baslayan bir numara var o bahsedilen dhl nin verecegi barkod numarasini nereden bulacagim?
ImageUploadedByTapatalk1439884006.048289.jpg

Geri