Scudo Sports

PTT ile gönderim yapan yurtdışı alışveriş siteleri

İlk yurt dışı deneyimimi merlincycles.com'dan yaptım.

13.05.2014 'te verdiğim siparişi bugün teslim aldım. Ayrıca 18'inde Dağıtım Merkezine geldiyse de üşenip gidemediğimden bugün yakınımdaki PTT merkezine getirdiler.

Aldığım ürün M770 11-32T Shimano XT ruble. Herşey dahil 25euro bedel ödedim.

Bu sitede zaman zaman acayip indirimlere denk geliyorum. Örn. Shimano XT T780 vfren ayaklarını 8 dolar iken kaçırdığımı biliyorum.

Hayırlı işler..

Scudo
Merlincycle sitesinden verdiğim siparişin nerede olduğunu sorgulayım dedim. Baktım adreste bizzat teslim diyor. Oysa daha elime gelmemişti. İş yerinde olduğumdan annem gitmiş ptt'ye, daha dağıtıma çıkmamış bile. Gitmiş almış oradan. İlginç birşey, teslim etmeden ettik diye sisteme giriyorlar :) Neyseki 1 haftayı geçmiyor Merlincycle sitesinden aldığım ürünler. İnşallah bundan sonra da bu şekilde devam eder.

Merlin'den 20.05.2014 tarihinde bryton t40 gps yol bilgisayarı satın aldım. Türk Lirası değeri 400 TL. Nasıl oldu bilemiyorum ama benim adıma gerçekten süper oldu.

Sipariş verdiğim bu ürün 24.05.2014 tarihinde öğleden önce elimdeydi, gümrük vergisi bile almadılar. İlk kez böyle bir şey yaşadım. Daha önceki siparişlerim 2 gün de Türkiye'ye gelse dahi, 10 günden önce teslim alamıyordum. :D

50€ altı gönderi ücreti olupta bisiklet alabileceğimiz yer var mıdır?
10 farklı siteye baktım kimisi 150-200€ gönderi ücreti istiyor kimisi ise çok uygun olmasına rağmen bisikleti göndermiyor anlamış değilim
mesela merlinden bisiklet alamıyorum ama kompenent alabiliyorum kadroyu da alabiliyorum ama bunun hazır toplanmışını neden satmıyorlar anlamış değilim satanlarda acayip para istemektedirler.
baktım olmadı toplayabilirim

aynen ben de 5-6 sefer ürün aldım oradan hep ptt ile sorunsuz geldi.

@Tuncay Üner

Elinize geçti mi acaba bu ürün? Almak istediğim bir cihaz ve kesinlikle türkiye'de 300 dolar fazla verip de almak istemiyorum. Aldığınız yeri de yazabilir misiniz mahsuru yoksa?

Bende aliexpressten SJ4000 kamera siparişi verdim yedek pili ile birlikte 78$ fiyatı vardı. gümrüğe takılırmı takılmazmı diye düşünürken dün ülkeye giriş yaptı ve bugün elime sıkıntısız bi şekilde ulaştı. Forumlarda piller gümrüğe takılıyor deniyordu ama hiç öyle bi durum yaşamadım :)

@evrim bilgen

Ürünü merlin'den alırsanız %50 gümrüksüz geçme şansı var. Daha önce Bryton T40'ı bu şekilde gümrüksüz satın aldım. Ancak dhl ile bu ürünü gönderen sitelerden alırsanız %99 vergi ödersiniz.

Örnek olarak bu siteyi verebilirim. DHL ile gönderim yapıyorlar. :)
(link)

@Ceyhun BAYDOĞAN

Pil konusunu açıklığa kavuşturmak için DHL gümrük bölümü ile konuştum. Bilgisayarıma yedek pil alacaktım, getirmek mümkün mü, yasaklı listesinde mi diye sordum. Sorun yok getirebilirsiniz dediler.

@Erdal YILMAZ

evastan şimdiye kadar aldığım her ürün, DHL ile çıktı ama elime PTT ile ulaştı. Ancak maliyeti fazla olan üründe DHL ile yollarlar muhtemelen. Onda da dediğiniz gibi gümrüğe takılabilir. Merlinden almayı tercih ederim, ancak son alımlarımda dikkat ettiğim kadarı ile 1 eur ile geçen farkta bile vergiye tabii tutuyorlar.

Ek olarak da PTT sitesinde 100 eur sınır yazılı, 75 mi 100 eur mu muallak durum sanki...

@evrim bilgen

Evans belli bir fiyatın üzerindeki ürünleri DHL "Express" ile yolluyor. Yani özel kargo ile.. DHL ve DHL Paket ayrı kuruluşlar. Türkiye'de PTT'ye teslim ediyorlar paketleri..

Yasal limit için de şu siteye bakabilirsiniz; (link)

@Ceyhun BAYDOĞAN
Pil veya pil paketi şeklinde birleştirilmiş batarya gümrük kontrolünden geçmeyebilir, normaldir. Hali hazırda birçok yurtdışı havaalanında bu ürünler uçağa yüklenirken dâhi engellenebilmekte(Örn. Çin, Hong Kong vb.). Böyle bir durumda satıcı ürünü başka bir yöntemle ve işlemle tekrar göndermektedir ve zaman kaybı yaşanmaktadır. Bu yüzden birçok ürünün batarya/pili olmadan da satışa sunulan modellerini görebilirsiniz. Yani bataryayı kendin bul, bana göndertme demek istiyorlar. Pil basit ama tehlikeli bir madde. Yapısı itibari ile içine birçok farklı madde saklanabilir. Burada karpuz kabuğu düşürmeyeyim şimdi...

Şu pil/batarya muhabbeti kötü oldu.
DX'ten (link) almayı planlıyordum, şimdi tekrardan bir düşünmem gerekecek. Gerçi sepette aynı zamanda bir tane el feneri bulunuyor. Belki bu sayede biraz olsun yırtma ihtimalim var ama yine de içime kurt düştü artık.

mayısta sipariş ettiğim bisiklet farı dün geldi
beklediğimdem de iyi
full metel gövdeye sahip
bic den indirmlerle birlikte 30$ almıştım
4 adet creet6 led bulunmakta
bataryası 4 adet 18650 şarj edilebilir kalem pilden oluşmakta
ayrıca bataryanın kılıfı da bulunmakta ve far için başlık aksesuarlarıda mevcut
3 farklı modu var
full -eko- sos
tavsiye ederim ama fazla güçlü
(link)

@Sefa.
2 defa pil ve batarya siparişi ettim 2 side geçti
geçmes ise paypaldan dispute açarsınız

yurt dışından hiç alışveriş yapmadım siftah ne zaman olacak bakalım :)

O zaman gerçekten güvenli bu siteler ?

HTC Desire HD A9191 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Yurt dışından kask almak istiyorum. İlk defa yurt dışından alışveriş yapacağım için kafama takılan iki soru var.

www.bike-discount.de sitesinde kargo seçeneği olarak DPD, DHL ve Hermes diye 3 seçenek var. Bunlardan hangisini seçmeliyim.

www.performancebike.com sitesi Türkiye' ye ürün gönderiyor mu?

Alacağım kaskın fiyatı 75€ yu geçebileceği için özel kargo şirketlerinin ekstra ücretlerine takılmak istemiyorum.

@Fatih Sağdıç

Merhaba, almak istediğiniz ürünün marka ve modelini yazarsanız farklı sitelere yönlendirme yapılabilir.

Şimdiye kadar MET, GIRO, BELL, Lazer ve Louis Garneau gibi markaların 100 euro ya kadar olan yol kasklarına baktım. Düşündüklerim de bunlar;

www.performancebike.com/bikes/Product_10052_10551_1063422_-1___400146

www.performancebike.com/bikes/Product_10052_10551_1096911_-1___400146

www.performancebike.com/bikes/Product_10052_10551_1107616_-1___400146

Bu site buraya gönderi yapmıyorsa bunlara dönüş yapmayı planlıyorum.

www.bike-discount.de/en/buy/volt-racing-cycle-helmet-127083/wg_id-135

www.bike-discount.de/en/buy/atmos-12175/wg_id-82

www.bike-discount.de/en/buy/stradivarius-hes-128665/wg_id-135

Sizlerin önerebileceğiniz başka yol kaskları varsa onlara da bakabilirim.

Önerebileceğim ürünler.

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

bike24'de epey seçenek var, göz atın derim.

Geri