Scudo Sports

Protein Bar vs Kaşar Peyniri

Ahmetgitar

Forum Bağımlısı
Tepki
5.388
İsim
Ahmet
Sizce doğal bir peynir proteini spor sonrası Protein barın yerini tutmaz mı?
Mesela 50gr proteinli çikolata yerine yüz gram kaşar peyniri daha iyi mi acaba?

Scudo
proteinli çikolatada muhtemelen yüzdesel olarak daha çok protein vardır e tabii karbonhidratı da var. ama daha sağlıklı olarak tofu alın tofu :)
bitkisel protein demek zehirsiz protein demek :)
kamu spotu mod off :)

çikolatanın içindeki kakao,süt,fındık,fıstık verdiği enerji bunları da düşünmeli :)

Ben yulaf bar yapıyorum kendim , araştırabilirsiniz bir çok tarifi var. Ben ceviz , badem , üzüm falan koyuyorum gayette iyi oluyor. Protein bar kadar protein yok ama en azından içinde ne olduğunu biliyorum.

Dostum selam
Kaşar peynirin içerisinde oldukça yüksek miktarda yağ bulunur
Onun yerine lor peynirini bolca tüketin içerisinde bol miktarda whey proteini bulunur bulabiliyorsanız özellikle tuzsuzolanı tercih edin
Protein barda bulunan karbonhidrat şeker ve diğer bileşenlerden almamış olursunuz
Yanlız tuzsuz loru yemek her babayiğidin harcı değil., tadının hoş olduğunu söyleyemem.
Youtube de lorshake tarihleride var alternatif olarak bakın, abdulsamet in kanalını inceleyin oldukça faydalı videolar mevcut

@Ahmetgitar daha iyi denemez yani mantığınız doğru whey denen protein peynir altı suyundan yapılır lakin protein barda bu wheyden ihtiva eder ama onu onun yerine kullanamassanız 100gr kaşardan alacağınız çok daha yüksek bir yağ oranı vardır ayrıca daha zor sindirilir.tamam doğru kaşar da protein içerir tabi ki lakin bi whey proteini zaten olamaz.protein barı da hazır alıp da kanserojen yüklemesi yapmayın kendinize kendiniz yapın bir sürü tarif bulabilirsiniz kolaylıkla yapılabilecek

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Öneriler için teşekkür ederim.
Doğrusunu söylemek gerekirse hazır gıdaları yememeye çalışıyorum.
Özellikle bisiklete başladığımdan beri çikolatadan, şekerden de uzak kaldım.
O sebeple şekerli yapay proteinli yiyeceklere karşı alternatif arayışındayım.
Yukarıdaki önerilerden yararlanacağım.

• Beğen
Tepkiler: hasanalparslang
@Ahmetgitar Mesela bir markanın 160 grlık kaşar peyniri var, 5 lira.
43 gr protein var 160 gr kaşarda. Bu oranda bir proteini bu fiyata herhangi bir protein bardan almak imkansız. Genelde 5 liralık barlarda en fazla 15-20 gr protein oluyor. Yani amaç protein almaksa kaşar ile 2 mislini aynı fiyata alabiliyoruz. Tabi kaşarla birlikte alınan yağ da var ama konu protein.

Çeşitli protein varyasyonları mevcut - Kaşar peyniri ile bu tarz hazır ürünleri karışlaştırmak hatadır. Her gün bu kadar peynir yiyemezsiniz ve zaten destek ürünleri de yemeyin içmeyin sadece bunları kullanın şeklinde olan ürünler kesinlikle değildir. Diyet destekleyici takviye ürünleridir.

1 ölçekte 25grama yakın protein vaad eden ürünler var

2 ölçekte 50gram ve 500ML su ile tek seferde 50gram protein alabilirsiniz ama proteini bu kadar aşırı tüketmenin getirisi yok.

Bu yüzden günde 2 porsiyon şeklinde alarak daha yarar sağlanır. Antremandan 30-45DK önce ... Hatta bu porsiyonlardan birini parça parça antrenman sırada alarak vücuda enerjiyi sürekli sağlamış olursunuz.

Antrenmandan 30-45DK sonrada diğer porsiyonunuzu tüketerek eksiği tamamlamış olursunuz - tabi 2. porsiyon yaptığınız antrenmanın ağırlığına bağlı olarak alınmalı. Alınan her fazla protein hem böbrekleri yorar hemde fazlalık olduğu için hiç kullanılmadan atılır

(Not : 2 porsiyon örnektir antrenmana göre durum değişir ama bb'ci değilseniz 2 porsiyon max günlük miktardır.)

Biliniz ki Protein vücutta hiç bir şekilde depolanmaz - Kaslarda kullanılan kullanılır kullanılmayan tekmeyi yer...

Özellikte Vücudun azot dengesini bozacak durumlardan uzak duralım

*Antrenman sırasında öncesinde ve sonrasında susuz kalmak
*Magnezyum gibi kas kramp ve kasılmalarını engelleyecek mineralleri almamak
*Tok karnına antrenmana başlamak (kalbi ve vücudu yorar ve antrenman da kaliteyi düşürür) veya aç karnına antrenmana başlamak ( vücutta kas yıkımını hızlandırır ve laktik asit birikimi yapar krampları kasılmaları artrırır antrenman kalitesini düşürür.)
*Bu tarz durumların Tansiyon ve Dikkat dağınıklığı yaptığını da unutmayalım.

Eğerki ben hazır ürün kullanmam derseniz yemenize aşırı dikkat etmeniz gerekecek

süt yumurta muz elma tavuk kırmızı et beyaz et balık veya hazır ton balığı makarna pilav çeşitleri nohut (mantar özellikle etli yemeklere ekstra protein veya tek başına mantarlı yemeklerde et çeşitleri gibi protein sağlar) salata ve sebze çeşitleri yulaf gibi ürünleri 3 ana 3 ara öğün olarak düzenli tüketmeniz gerekli.

Whey Konsantresi : Bir saat gibi kısa bir sürede sindirilir ve idrar yoluyla kullanılmayan hızlıca vücuttan atılır, Kana çok hızlı karışır aminoasit değeri yüksektir ve kas yıkımını hızlıca engeller.Kullanıldıktan bir saat sonrasına protein ağırlıklı yemek yemek gereklidir

Kazein Proteini : Bu protein en yavaş ve uzun süreli sindirilen protein çeşididir. uzun süre tok tutar ve vücudu besler yatmadan önce kullanılır sabaha kadar vücudun azot dengesini korur ve kas onarımı devam ettirir.

Whey İzolesi : Whey Konsantresi ile aynı özelliklere sahiptir fakat daha pahalı bir varyasyonudur. Sebebi karbonhidrat ve Şekerin neredeyse eser miktarda olmasıdır.

Hidrolize Protein : Whey Proteinlere göre çok daha hızlı sindirilir aminoasit profili çok düşüktür ve whey proteinlerin en pahalısıdır Hidrolize Whey diye de geçer... Wheylerin en fazla işlenmiş halidir ve içerken ağzınızda bile vucut tarafından hızlıca emilmeye başlanır 3-5 DK içinde kana karışır.

Soya Proteini : bunu kullanmamanızda olur vejetaryen'lar için bunun yerine salata yiyin :))

Süt Proteini İzolesi : Protein barlarda ve complex protein ürünlerinde kullanılır hemen hemen whey protein ile aynıdır lakin süt bazlıdır, işlem gördüğü için laktoz içermez. Ömrü uzundur.

Yumurta Albümini (Yumurta Proteini) :Yüksek Kaliteli bir protein kaynağıdır ayrıca laktoz içermez gün boyu kullanıma uygun bir çeşittir. vejetaryen kullanımınada uygundur yavaş sindilir tok tutar

ben kendime granola bar yapıyorum 100 er gram badem fındık, 5 er liralık çekirdeksiz üzüm ve kuru kayısı + bal 10 numara 5 yıldız , hazır hiç almadım almıyorumda

@Aykuttasdelen
Takip. Bilgiler için teşekkürler

tavuk ve hindi bonfileyi tek gecerim. F/P urunudur. 100 gr 25 gr protein icerir kekik pulbiber ve pilavla guzel gider. Protein bar maliyeti protein tozuna gore daha fazla verimliligide daha dusuktur. Lorda guzel bir protein kaynagidir yumurtayla birlesince super bir protein kaynagi olur.

Protein tozu nasıl bir şey acaba? Şu kovalarda satılan ürünler mi? Doğal değil sanırım, zararları faydaları hakkında yorum yapmak isteyen var mıdır?

Evet kovalarda satilan urunler. Protein tozlarinin kanitlanmis bir zarari yok. Tabi firma hijyen kosullarina uymazsa zarar kacinilmaz

iyi hoş ta, protein bar dediğiniz şey "işlenmiş protein" içerir. sadece arkasında yazan protein değerine bakarak onu snickersla veya kaşarla bir kıyaslamak yanlış olur. peynir ürünleri yüksek protein içerir orası ayrı. fakat işlenmiş protein denen şey kana çok çabuk karışır, özelliği budur. kaşarı yediğin zaman onun proteininin kana karışma süresi ile bir energy barın kana karışma süresi bir değildir.
protein tozu dediğimiz şey de işlenmiş proteindir

sorunun cevabına gelince, proteinli çikolata dediğiniz şey (sanırım snickers tarzı bişeyden bahsedildi) daha avantajlı olacaktır, içerdiği şekerden (karbonhidrattan) dolayı. profesyoneller yarıştan sonra kola içerler. sırf karbonhidrat (şeker) manyağı olmak için :D sürüş esnasında kola tavsiye edilmiyor tabi, şişkinlik yaptığı için

çikolata en hızlı enerji veren besinlerden olduğu için belki daha çok kullanılıyordur yani kendinizi daha hızlı toparlarsınız hatta dağcılar da tımanış sırasında çikolata yeler

@Serkan Mıstınoğlu
Gazını kaçırırsak nasıl olur ?

yapay olanlar doğalını yiyemeyen veya alamayanlar içindir. hiç bir yapay besin doğal denginden üstün olamaz. ama papaz da her gün kaşar / lor yiyemez. vakit bulamaz, pahallı gelir vs.. gıda takviyesi güzel işe yarar.

pro sporcular reklamlar haricinde çok az besin takviyesi alır, as olan doğal yüksek proteinli kaynaklar ama doğal protein kaynakları biraz pahallı ve yemek için hazırlık süresi var

Bonus: sek light kaşar, tahildaroğlu tuzlu lor peyniri, migros light ton balığı, yumurta(özellikle beyazı), yulaf, çiğ kabak çekirdeği, badem.

Geri