@hasanalparslang hocam malzeme oalrak 100er gram fındık badem 50 gr kaju, 5 er liralık çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru kayısı +50gr civarında yulaf kepeği tane olarak
- üzümle kayısıyı ufak ufak doğra, çerezleri blendırda ufalt ama toz gibi yapma,
- tavada bir kaşık tereyağını erit sonra bir kap içinde karıştığın malzemeyi dök ve 2--3 dk kavur, tatlı bir koku yayılacaktır. sonra 2-3 yemek kaşığı süzme bal katıp karıştırmaya devam et ve ocaktan al,
- (ben ufak borcam kullanıyorum) tepsi yada borcamın içine yağlı kağıt koy sonra tavadaki karışımı tepsiye dök.
- 180 derecede fırını boş halde 10 dk ısıt, sonra tepsiyi fırına at ve 15-20 dk pişir.
- fırından çıkartıp soğumasını bekle(ben neredeyse 2 saat bekliyorum)
- soğuduktan sonra istediğin şekilde keserek buzluğa at ve donmasını sağla.
ve granola barımız hazırdır.
