Scudo Sports

Powerade zararlı mı?

Scudo
powerade in şişeside bisiklet suluğu gibi acaba suluk almasamda bunumu kullansam :D

http://www.itusozluk.com/image/powerade_85829.jpg

Uzumler pekmezler kolalar..

Hepside sekerinizi kisa surede tavan yaptiracak, kisa bir sure size enerji verip sonra sizi mahvedecek yiyecek icecekler.

Basit karbonhidratlar hicbirsekilde vucuda yararli yada gerekli degildir. Buna uzum karpuz gibi milletin diet yapiyorum diyip deliler gibi yedigi sekerlerini tavan yaptirip sonrada sadece meyva yiyorum genede kilo veremiyorum dedigi meyvalarda dahil. Meyva faydalidir ama sekerinizi yukselttikten sonra faydadan cok zarari olur vucuda. Ayrica bir gidanin dogal olmasida zararli olmadigi anlamina gelmez.

Su yerine baska birsey icmek istiyorsaniz limonata icebilirsiniz sekersiz olarak tabii.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Özkara
@mustafa akman
500 kalori de nereden çıktı, şişe üzerindeki besin değerlerini incelediniz mi? Ezbere konuşmayın!
Şişesi 500 ml. Kalori değeri ise 24 kcal. / 100 ml. O da 120 kcal. yapar!
Karbonhidrat değeri de 28 gr.
Sodyum değeri 260 mg.
Potasyum değeri 30.5 mg.

kesinlikle içmeyin çok fazla boğazda ifrazat yapıyor dün yarısını içtim sonra yola döktüm maaf etti nefesimi bozdu :( :boese157:

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Powerade`i terledikten sonra içtikten sonra normale oranla daha çabuk kendinize getiriyor, vücut toparlanıyor. Ama ben pek tüketmiyorum sadece tadı için canım isterse alıyorum. Size tavsiyem uzun turlardan önce buz gibi 2 tane 250 ml red bull veya 1 tane 330 ml red bull içmenizi öneririm. Aşırı derecede canlandırıyor, daha dikkatli ve daha hızlı hareket ediyorsunuz. Kanatlandırır dedikleri şey bu oluyor tam olarak. Ben gözle görülür derecede farkını görüyorum ama kafein sizde çarpıntı yapıyorsa tavsiye etmem çünkü bol miktarda kafein içermekte.

Benim uzun soluklu bol terlemeli en zor şartlarda kullandığım içecektir.
en az 3-4 pet alırım yanıma..
2200-2000 metre çıkışlarda..
Biraz muz 2-3 yudum 45 dk 1 saat ara ile yükleme yaparım ki..
Enerjiyi tam tüketmeden arkadan destek gelsin..
Hatta deneylerini son 2 turumda yaptım
Gayet başarılı.
Bazen içine su ekleyip de içiyorum :)
Bolca terleyen ve aşırı tırmanış ve spor yapanlar için ideal bir içecek.
Olmadı türkiye'de pek satılmayan tabletler var.
At suya aynen powerade gibi eksilenleri karşılamak için bire bir.
Ter ile gidenleri su ile geri alamayacağımız ve uzun çok zor turlarda dağ arasında market gibi yerlerde karşı karşıya gelemeyeceğimiz için ideal bir içecek olarak betimlemem gerekir.

• Beğen
Tepkiler: girmasek
@adilcan adısanoğlu

Aynı rahatsızlık bende de oldu,sonrasında kesinlikle içmedim

Powerade bence fazlabir faydası yok sadece teri kesiyor

@Çağlayan

Bende de daha çok şeker oranı yüksek kola,meyve suyu gibi içecekleri içince geniz akıntısı oluyor maalesef :/ Çok kötü bir şey gerçekten.

• Beğen
Tepkiler: emre özbay
arkadaşlar bence olaya yardımcı gıda ya da içecek almam lazım şeklinde yaklaşmamak lazım.
doğal olanı yorulmak, terlemek, bitkin hissetmek ise eğer vücut böyle tepki gösteriyorsa öyle olması gerektiği içindir. Aslında vücudumuzun bize durumunu anlatma şeklidir bu tepkiler.
Vüducumuz nasıl doğal olarak bize yorulduğunu, susadığını, mineral kaybettiğini, enerjisinin bittiğini söylüyorsa aynı şekilde bizde vücudumuza doğal yollardan istediğini vermeliyiz. bu yol özelleştirilmiş içecek ya da besinlerden çok bence normal bir şekilde vücudu dinlendirerek kaybettiği suyu geri vererek enerji için normal besinlerle beslenerek yapılırsa en normalidir.
Bir çeşme başında durup yarım ekmek arası domates, peynir, biber, salatalık olsa şimdi fena mı olur yani.. (oruçlu arkadaşlardan özür diliyorum.)
saygılar.

Yarım ekmek arası yersen hapı yutarsın :)
Şöyle diyeyim..
Mide sindirim için kan o yöne hareket eder...
ve sonra sindirim mi yapacak yoksa performans mı sağlayacak bir düşüne dursun...
bunu yapmak intihar gibidir :)
Şöyle 2000lik dik rampalı bölümlerde dene anlarsın ne demek istediğimi ;)
Biraz muz biraz powerade yada ona denk bir şey.
Devamlı olarak beslenmek şart.
Efor ile giden enerji ve mineraller su ile geri dönmez.
ne kadar içersen iç.
hele ki sıcak bir ortamda veya tırmanışta...
Olmaz sa olmazdır...
Yoksa yere yıkılıp kalırsınız.
ya da .
Yürür.

(Fazla olmamak şartı ile ufak,ufak,ufak yeterince yemek idealdir.)
Hiç 2000 -2600 arası her ortamda tırmanan yok galiba ya işkembe'den atıyorsunuz ya da kafada yorumlayarak..
0'dan 2000 arası 10bin ve üstü kalori yakar 5,5 Litre su kaybına uğrarsınız.

(link)

Buradan en son yaptığım tırmanış ve genel bilgileri alabilirsiniz.
Biraz daha aşağı çektiğinizde genel rakım ve bilgiler size gelecektir..
Böyle ortamlarda sizce ? dediğiniz şeyleri bu kadar eforun altından çıkabilir mi ?
Ben diyorum ki powerade için illa ki kullanın..
Falan değil bilinçli sürüş yapın araştırma içinde olun...

• Beğen
Tepkiler: girmasek
Yuksek tempolu sportif faaliyet sonrasi icetea beni bir nebze kandiriyor suya nispeten. Ama gatorade icmeye basladigimdan beri ki uzun yuruyusler sonrasi bile kullaniyorum, tamamen basladigim gibi hissiyatlarim oluyor.Tabiki kas yorulmasi vb. yorgunluk ve agri hissiyatlari degil bahsettigim.Su ve mineral kaybinin verdigi tembellik ,sersemlik geciyor.

Şu yorumları okuyunca gülsem mi ağlasam mı bilemedim. herşeyi geçtim spordan önce redbull içmek nedir allah aşkına ya mesele enerji almak değil ki alyuvarların yapısını bozmadan sıvı almak önemli olan.
gerçi bu osmotik basınç değişikliklerinde beyin çeşitli hormonlar salgılayarak böbreklerde ki emilim miktarını değiştiriyor ve vücudu dengeliyor. yani işin doğal yolu bu aslında ama siz bilmem kaç km yol yapmışsınız ve bu dengenin oturması zaman alacağından izotonik bir çözelti içmek zorundasınız. bakın mineral vitamin ya da enerjiden bahsetmiyorum. temel sorun ihtiyacımız olan sıvıyı alabilmek bunu yapmanın en uygun yolu da izotonik çözeltidir. türkiyede powerade tek çeşit ama orjinalinde isotonic versiyonu vardır mesela. bizde satılan da izotonik ama başka şeylerde var içinde. Bir kere powerade bir enerji içeceği değildir. ve biz bisiklet sürerken ihtiyacımız olan şey enerji değil elektrolit ve sıvıdır.

mesela izotonik serum %0.9 luk nacl, sodyum klorür içerir. bu sayede direk damardan verilebilecek kadar güvenlidir.

ayrıca evde yaptığımız her karışım izotonik olmuyor maalesef sadece mineral ihtiyacını karşılıyor. üstelik yaptığınız karışım size zarar bile veriyor olabilir. lütfen araştırıp bilinçli yapalım karışımları. ayrıca kısa vadede zarar vermiyor gibi görünsede uzun vadede böbrek problemlerine neden olabilir.

edit: imla.

@Ozan Temel

bu konuda makale yazabilir misin. yazdıkların ilgimi çekti

@tuna k
bölümde ki hocalarla konuşayım bu konuyu. birde bende ki kitaplar yetersiz kalıyor okulun kütüphanesinden derleyip bu konuyla alakalı geniş bir yazı yazmayı düşünüyorum. çarşamba başlarsam cumaya kadar piyasadaki izotonik ve sporcu ürünlerini de inceledikten sonra belki de bir rehber halinde buraya koyabilirim.

http://www.wigglestatic.com/product-media/5360080970/high5-zero-10-tab-bottle-hrs.jpg?w=430&h=430&a=7

bunun hakkında da olursa sevinirim

• Beğen
Tepkiler: Ozan T
Geri