Scudo Sports

Powerade zararlı mı?

@Gökhan Toros

tabiki performans amaçlı yapmıyorum. tur gezi olarak baktım ben olaya. normal beslenirim enerjimi özelleştirilmiş gıdalardan almak yerine normal gıdalardan almaya çalışırım. yorulduğum tükendiğim yerde kurar çadırımı yatar uyurum. günde 60 km giderim denize de girerim kamp ateşimi de yakar keyfime bakarım :)

duruma performans açısından bakacak olursam da fikrim pek değişmiyor açıkçası. serkannamazcı arkadaşımız olayı "0 rakımdan 2000 rakıma çıkmaya" çekmiş birden. bisikletin tepesine çıktığınız her turda 2000 rakıma çıkıp çıkıp inmek gibi bir şart koyduysanız kendinize beslenme konusunda da şartlar koymanız gerekecektir tabi ki. fakat ben hala doğal yollarla bu enerjinin karşılanabileceğini düşünüyorum. powerade vb. gibi yararlı/zararlı konusunda insanı muallakta bırakacak gıdalardan uzak durulması gerektiğini düşünüyorum.

doğada albenili renklere sahip olan herşey bir koruma mekanizması oluşturmak için bu denli cezbedici renklere sahiptir dolayısıyla içgüdüsel olarak bu renklere sahip gıdalardan uzak durmak gibi bir dürtü uyandırıyor insana. bknz. zehirli yılanlar, zehirli bitkiler vb.

Scudo
Powerade, uzunca bir süre kullandığım ancak aşağıdaki görselde kırmızı ile işaretlediğim madde nedeni ile şüphe ile yaklaştığım ve artık tüketmekten vazgeçtiğim sıvı ve elktrolit kaybını maxsimum seviyede yerine getirmeyi amaçlayan içecektir.

http://i58.tinypic.com/2hcosps.jpg

hiç içemedim içmeyi de düşünmüyorum kefir içerim daha iyi , ben atreman sıradında sadece su içiyorum aralar muz elma filan yiyorum eve gelince de sade maden suyu içiyorum bazen de seftali ice tea , ice tea'nın bi zararı var mı peki ?

@nurullah memiş

İçinde monosodyum glutamat (çin tuzu diye tabir edilir) ve şeker yerine tatlandırıcı Glukoz fruktoz şurubu içeren tüm ürünler zararlı

Sony Xperia Z cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Katkı maddesi içeren her gıda gibi bunun da az da olsa zararı vardır. Ama getirisi daha fazladır. Alternatif olarak su veya ayran önermek tam da bunun karşılığı değildir. Çünkü terlerken sadece su ve tuz kaybetmeyiz. Onlarca mineral de kaybederiz. He gerçekten doğal besinlerle besleniyorsunuzdur o zaman ekstra mineral kaynağı almanıza gerek yoktur, ama siz de çağımızdaki insanların %99'u gibi doğal olmayan besinler tüketiyorsanız kaybettiğiniz mineralleri bu gibi sporcu içecekleriyle yerine koymanız faydalı olacaktır.

@Caner Kaya

Çok sallamışsın.:)

Kaybettiğin tuzu ( tuz zaten mineraldir) su ile veya suyuna biraz kaya tuzu ilave ederek alırsın.

@Ali Uzel

Evet her suda veya kaya tuzunda da potasyum var zaten :) potasyum elementinin vücut için önemi hep yabana atılır siz de bu hataya düşmüşsünüz veya bunun söylediğiniz yolla alınamayacağını bilmiyordunuz.

@Ali Uzel

kendinizle çelişiyorsunuz. caner kaya nın mesajını tekrar dikkatli okuyun. sizizn dediğinizi kapsıyor zaten söylediği. fazlasını bile söylemiş.

@Ali Uzel

Bu sadece potasyum için olanıydı gerisini söylememe gerek yok diye düşünüyorum

@Ali Uzel

Malesef tekrar okumanızı rica edicem. Zaten doğal beslendiğinizde powerade e gerek olmadığını belirttim. Lakin saçma sapan gıdalarla besleniyoruz

potasyum kaynakları:

"Yeterli miktarda potasyum almanın en iyi yolu değişik türde yemekler yemektir. Düzenli beslenen insanlar genelde potasyum katkısına ihtiyaç duymazlar. Potasyumca zengin besin maddeleri; Lahana, brokoli, pazı gibi yeşil yapraklı sebzeler, zeytin, balık, portakal suyu, patates, muz, hurma, incir, avokado, kayısı, badem, fındık ve süt ürünleridir. Araştırmalar yüksek potasyum içeren besinlerle beslenmenin hipertansiyon riskini düşürdüğünü göstermektedir. Bir yetişkinin günlük 4,000 mg potasyum alması önerilir."

sorun potasyumsa :

@Caner Kaya

bir doğal beslenme söylemidir gidiyor. nedir doğal beslenme? normal beslenen herkes yeterli besini alır, yetmeyenide daha fazla yiyerek alabilir.

Biz burda nasıl beslenelim konusunu tartışmıyoruz powerade konuşuyoruz.

@Ali Uzel

Ya allah aşkına Lahana, brokoli, pazı gibi yeşil yapraklı sebzeler, zeytin, balık, portakal suyu, patates, muz, hurma, incir, avokado, kayısı, badem, fındık ve süt ürünlerini kim düzenli olarak alıyor? Az geldiyse fazla yiyin demek ne demektir? Önemli olan fazla yağ-karbonhidrat almadan tüm mineralleri alabilmektir. Fazla yemek her zaman zararlıdır az ve zengin yemek gerekir. Bunun için de ekstra mineralin faydası büyüktür. Spor yapmayan insan bile yeteri kadar minerali çağımızda besinlerden alamazken (doktorların hep söylediğidir), sürekli terleyen bir insanın alabilmesi mümkün değildir. Hergün yeteri kadar sebze yiyorsanız boşuna endişelenmeyin zaten. Doğal olmayanları söyleyeyim; GDO'lu gıdalar(ülkemiz sağolsun bunu serbest bıraktı), dondurulmuş ve/veya paketlenmiş gıdalar, koruyucu madde içeren gıdalar. Hayatınızın çoğu bunlarla geçiyorsa bu mineralleri dışarıdan almanız gerekir.

@Ali Uzel

Sevgili arkadaşım, alıyorsan zaten kategori dışısın neyi tartışıyoruz :) Boşuna mı yazdım o kadar alınıyorsa gerek yok diye

@Caner Kaya

Ben konu dışı değilim sen konu ile alakasız şeyler yazarak kendin konu dışısın. :) Konu beslenme değil konu powerade.

@Ali Uzel

Yahu beslenmeyle powerade'in bağlantılı olduğunu anlamadın mı daha? Kaç kere yazmam gerekiyor bunları alıyorsan sorun yok diye? Bana sayı ver ona göre yazayım rahat edelim vallahi usandım ya... Sen bunlarla besleniyorsan zaten almana gerek yok doğal yollardan potasyum alıyorsun o yüzden senin powerade'le bir alakan yok o yüzden kategori dışısın dedim. Hangi yazdığım bu konuyla alakasız bi söyle nolur ya yalvarıyorum sana alıntı yap kopyala yapıştır bi cümle bulursan bununla alakasız defolup gidicem forumdan yeter ya..

Yardımı olsun diye söylüyorum, sıradaki muhtemel yazacakların: "Ben dengeli besleniyorum.", "potasyum besinlerde var.", "powerade zararlı."

Seç beğen yaz hadi

@Caner Kaya

Powerade in beslenme ile alakası yok. Besin zincirinde powerade diye bir besin tanımlı değil. 50 kere de yazsan yok. :)

@Ali Uzel

Evet bilimadamları bu zinciri oluştururken bu markayı unutmuşlar ya tüh.. Ya sen ciddi misin? Devam et bu şekilde. Besin değil zaten mineral kaynağı. Mineraller ve vitaminler karın doyurmazlar ama çok önemlidirler. Senin besin zincirinde dediğin şeyler karın doyururlar. Bir sonraki mesajda daha açık anlatacağım merakla bekliyorum.

:) arifin manchestere attığı golü arıyodum burada ne işim var benim. konu an itibari ile aynen bu noktaya gelmiş bulunuyor.

Geri