Scudo Sports

Powerade zararlı mı?

Arkadaşlar tur esnasında veya kısa aralarda hazır ayran içsem
lastik asit açısından sıkıntı olur mu?

yorgunlukmu hissederim kaslara laktik asit mi birikir daha mı kolay yorulurum bunla ilgili bilgisi olan var mı?

Scudo
@M Manus

Laktik asit birikmesinin sorun yaratması için laktat eşiğinin üstünde performans gösteriyor olmanız gerek. Laktat eşiğinin üstündeyken ayran (veya başka bir süt ürünü) içmenizi mideniz kaldırabiliyor mu?

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
@Emre Yönlüer

dostum o tabletler powerade gibi aynı. içinde elektrolit mi ne var. tam bilmiyorum ama doping falan değil. terle kaybettiğimiz elektrolitleri geri almak için

powerade, yokuşları olan 130 km lik gidişimde, dinlenme aralarımda iki şişe içtiğim ve bana gerçekten kendimi daha iyi hissettiren, daha çabuk normale döndüren bir içecek olarak tur çantamda yerini almıştır dostlar..sanırım çoğu opet istasyonlarında da bulunuyor..

http://www.wigglestatic.com/product-media/5360080970/high5-zero-10-tab-bottle-hrs.jpg?w=430&h=430&a=7

bu tabletleri crc den alabiliyor muyuz. gümrükten geçirmediklerini duymuştum, doğru mu?

@tuna k

Doğru duymuşsunuz. "Mucize zayıflatıcı" ya da "şahane kas yapıcı" diye satılan saçma sapan ürünlerin kalp krizi dahil bir çok olumsuz etkisinden sonra devlet büyüklerimiz işin en kolayını yaptı; her türlü sporcu gıdası ve besin takviyesinin posta yoluyla ithalini yasakladı.

tadımcanın barları var... elma da bana iyi geliyor, çok ciddi psikolojik etkisi var üstümde :)... muz her sporcunun vazgeçilmezi... taze badem,fındık, kayısı kurusu... e tabi soda-su-ayran....

bunlar varken enerji içeceklerini içmeyi anlamıyorum... zararlı olduklarını düşünüyorum... hiç kullanmadım, büyük konuşmıyım ama sanırım kullanmam da...

bildiğim kadarıyla enerji içeceklerinin çalışma mantığı, vücudun kendine acil zamanlar için sakladığı enerjinin, gereksiz yere kullanılabilmesinin sağlanması... bence vücudun dengesini bozmaya gerek yok... eğer bu takviyeler olmadan 100 km gidemiyorsak, 5 kere daha 80 km lik antrenman yapar, vücudu alıştırır 100 km yi ondan sonra yaparız... sağlıklı besin takviyeleriyle...

(votka-bull'dan da uzak durun haa... kalp için çok zararlıymış :) )

@CandanC

dostum bunlar enerji içeceği değil. terleyerek kaybettiğimiz çözeltilerin vücuda geri alınıp, halsizliği önlemek amaç. sporcular bile içiyo powerade,kola,fanta,gazoz. daha detaylı bilgi vereck arkadaşlar vardır. benim bu konuda bilgim bu kadar :)

@CandanC

Bu dediğiniz Red Bull tarzı, spor ya da sporcu için olmayan içecekler için geçerli olabilir. Powerade gibi sporcu içeceklerinin yaptığı, vücudun kaybettiklerini en hızlı şekilde yerine geri koyarak daha uzun süre yüksek performansla spora devam etmesini sağlamak.

Powerade zararlı içecekler kategorisindedir içmezseniz iyi olur. Kendiniz içeceğinizi hazırlayabilirsiniz. Suyunuzun içine 1 yada 1/2 limon sıkın, çok az kaya tuzu ekleyin. İşte size sporcu içeceği.

@erayender.

Enerji içeceklerinin üstünü iyi okuyunuz. Kesinlikle Yoğun aktivite öncesinde,sırasında,sonrasında kullanmayın diye yazar. Uzak durun çok zararlı bu içecekler. Bir çok arkadaşında tavsiye ettiği gibi maden suyu için doğal güzel bir içecek.

@Furkan Kayalica

Böylece kafa da güzel olur. :)

• Beğen
Tepkiler: Umut SÜRÜCÜ
Geçmiş yıllarda ısostar sporcu içeceği kulladım , benzer bir içeriği vardı ondan da hiç fayda göremedim

@tuna k

kola fanta gazoz da zararlı ki... ben 2001'den beri kola da içmiyorum mesela :)

(EDIT: sade gazoz bi ölçüde kabul eidlebilir diycem de... en azından renksiz... onun da içindeki şekerin haddi hesabı yok :S)

@Murat B.

yani bi de şöyle düşünmek lazım... kaçımız gerçekten bunlara ihtiyaç duyucak peformanslar yapıyoruz ?? -- bi de hiç kimse bana koka kola tarafından üretilen bir içeceğin zararlı olmadığını kabul ettiremez... adamların sattıkları su bile sakat :S

Bu gün akşam haberlerde vardı. Sanırım protein hapları kullanarak spor yapan birisi kalp krizinden rahmetli oldu. Bence bu tarz konuları bir doktora danışarak uygulamak lazım.

GT-I9500 cihazımdan tapatalk ile gönderildi. Bu nedenle Türkçe imla hataları içerebilir. Kusura bakmayın.

@celalettin aktas

Haberlerde çıkan kişinin kullandığı haplarla alakası yok proteinin vs.

@Gökhan Toros

Haberlerde bu tarz bir haber vardi, tam emin değilim bu yuzdende sanirim diye başlamiştim . Dediğim gibi gunumuzde bu tarz sivilarin uzerlerinde yazan iceriklerinden bile bir doktora danismak kolay bir olur. Bence sorularak kullanilmali.

GT-I9500 cihazımdan tapatalk ile gönderildi. Bu nedenle Türkçe imla hataları içerebilir. Kusura bakmayın.

powerade ilk çıktığında gençlik hevesi ve de cahilliği ile içmiştim. çok terleyen ve çocuklukta terinin tadına bakmış bir iğrenç velet olarak söyleyebilirim ki, powerade bana tatlandırıcı katılmış insan teri gibi gelmişti. işlenmiş her gıda böbreklerinize ve karaciğerinize zarar diye biliyorum. duzlu ayran için, madensuyu için, su için.

Geri