Scudo Sports

Powerade sporcu içeceği

Tepki
39
Powerade izotonik sporcu içeceği kullanıp da faydasını gören var mı bilmiyorum ama metro marketlerde 1 koli (12'li) powerade 330ml alan herkese siyah powerade t-shirt'ü hediyeymiş ve fiyatı ise kdv dahil 11,85 TL. İlgilenenlere duyurulur.

• Beğen
Tepkiler: AHMET67
Scudo
sporcu içceği diyor zaten enerji içeceği deil...
spordan sonra veya spor esnasında terleme yoluyla kaybedilen tuz ve mineralleri yerine koymaya yarayan bi içecek...

• Beğen
Tepkiler: OnurhanCallar
faydası vardır. spor sırasında terleme yoluyla kaybettiğiniz mineralleri tekrar kazanmanında yardımcı olacaktır. elektrolid dengesini saglar. arkadasın dediği gibi enerji içecegi değildir, mucize beklemeyin, sadece cabuk toparlanmanızı saglar.

fiyatı iyiymiş yalnız metro'ya artık gunubirlik giriş almıyorlar, ticari kaydınız olması gerekiyor.

buarada powerade bana fazla tatlı geliyor, spor sırasında alımı rahatsız ediyor. ben toz isostar kullanıyorum veya gatorade tad olarak daa guzel geliyor bana.

Isotonik içecekler gerçekten çok çabuk toparlanmanızı sağlıyor tecrübe ile sabit.. Normalde her zaman yaptığım zorlu bir aktiviteyi sadece su ile yaptığımdaki ile isotonik içecek ile birlikte yaptığım zaman arasında aktivite sonrası da aktivite sırasında da fark oluyor daha çabuk toplarlanıp yeniden pedal basmaya istekli hale geliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: AYDIN AYTAÇ
Arkadaşlar içindekiler bölümünü okursanız içinde az da olsa karbonhidrat olduğunu göreceksiniz..

ankara da isteyen arkadaşlara metro giriş kartımı ödünç olarak verebilirim,ayrıca içinde güzel bir şarap mahzeni de var.hoşçakalın

İsostar ve powerade kullandım.. dediğiniz gibi kimine çok şekerli geliyor kimiside maksimal fayda elde edemiyor.
Benim geliştirdiğim bir içecek karışımı var.
Bir kaşık bal, soda, 1 limon suyu ve su.
Bal kana çabuk karışan rafine olmayan şeker, soda mineral, limon ise
kanı seyreltiyor.
Ağız tadına, antreman türüne ve antremandaki etkisine göre içeriğindeki
oranlar ayarlanabilir.

@stheaven

Merhabalar..
Karışımınızda kullandığınız soda'nın herhangi bir faydası yoktur.. Sodalar herhangi içilebilir bir suya karbondioksit gazı eklenerek elde edilir sadece midenin PH'ını asidik yönde artırdığı için hazmı kolaylaştırmak adına kullanılır..
Bunun yanında maden suları yerin içlerinden çıkarlar ve bol miktarda mineral içerirler ve bu bağlamda yararlıdırlar.. Maden suyu seçimi yapılırken de düşük sodyum, yüksek magnezyum ve kalsiyum içerikli olanlar tercih edilmeli.. Bu bağlamda tercihinizi doğal maden sularından yana yapınız..
Limon suyu gerçekten yararlı, hemen fruktoz içerir hemde c vitemini bu sayede vücudun dinç kalmasında faydalıdır..
Bal ise tadlandırıcı olarak tercih edilebilecek en güzel maddelerden birisidir. Basit şeker ancak sindirim sisteminde değişime uğradıktan sonra kana karışırken bal sindirime gerek olmadan çok süratli bir şekilde kana karışır. Spor yaparken ihtiyacınız olan anlık enerjiyi çok çabuk alabilirsiniz baldan..

Ancak bunların hepsi bir yana bu karışımı da sulandırarak kullanmanızda fayda var, sonuçta fiziksel aktivite sırasında yoğun olarak su kaybı olur vücuttan ve bu suyun geri alınması yerine göre hayati önem taşır. Maden suyu da su gibi olsa da yine de karışımın belirli bir oranda sulandırılması yani bol su içermesi yararlıdır.. Bunun yanında aktivite sırasında birden bol miktarda bu karışımdan almaktansa belirli aralıklarla(ortalama 10dk) az miktarda almak daha yararlıdır diye düşünüyorum..

Hortlatalım konuyu. İkinci 12 li powerrade paketimi kullanıyorum. Sürüş esnasında yudum yudum tüm zamana yayıyorum. Gerçekten çok faydasını gördüğüme inanıyorum. Bugünkü sürüşümde yarım şişe içtim. 1 saatin sonunda uzunda bir ara vermiş olmama rağmen şu an hiçbir yorgunluk belirtisi yok bende. Sanırım iş yapıyor. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Tolqiu
@ÇaNakkaLeRuHu ben normalde bu mevsimde her 20 km lik antremanlarimda toplam 1 lt su tuketiyorum ilk kez 1 sise powerade kullandigimda su tuketimimin 500 ml ye indigini gordum su ihtiyacimin bir kismi belliki powerade karsilamis ancak susama hissim daha bir degisik geldi bana izotonik olmasindan olsa gerek ictigimde normal sudan daha cabuk kana karisip susuzluk hissini giderdigini fark ettim

@AytacALTAY

Ben bir yudum powerrade bir yudum su şeklinde kullanıyorum. 1 saatin sonunda toplamda 1 lt. içmiş oluyorum.

@ÇaNakkaLeRuHu ben de içiyordum ama gereksiz pahalı ve yapay renklendirici var. 2,5 lira mı ne. ve 99%'u su. o mavi renk bizi sanki içine çok süper şeyler katmış gibi düşündürüyor. bu yüzden ben de bayadır yukarıda arkadaşın dediği gibi limon, bal ve çok az tuz karışımı yapıyorum. powerade şişesinin içine direk. başka içecek koyup içmeyin yazmışlar üzerine ama ne yapalım kanunu çiğniyoruz biraz :)

@ÇaNakkaLeRuHu BCAA kullanmak daha iyi olmaz mı??? :kötü:
O enerji içeceklerinde şey var diyorlar...!!!!:kötü:

1 saatte 1 lt sumu :eek: fazla su şişkinlik yapar ben kartepeyi yarım matara su ile çıktığımı biliyorum
powerade gelirsek kan şekerini düştüğü anlarda yorgunluk seviyesinin üst limitlerde olduğu anda kullanılabilir gerçekten iş yapıyor

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
Soda - ayran candır (maden suyu)
Her derde devadır...

Hatta şöyle hamamdan sonra offf misss :D

• Beğen
Tepkiler: Tolqiu
@Emre Yönlüer hocam o dediğiniz şey enerji içeceklerinde var (olup olmadığından emin değilim araştırma yapmadım ama o bahsettiğiniz şeyi enerji içeceklerinde kullandıklarını iddia ediyorlar :koptum:) powerade enerji içeceği değil izotonik, düzenleyici içecektir, içerisinde çeşitli mineraller var,aktivite esnasında kaybedilen mineralleri alarak vücudun normal biçimde çalışmasına devam etmesini sağlıyor

Bunu kullaniyorum, powerade gibi ancak daha uygun fiyata geliyor. Tadi da powerade ile ayni. Orada yazan ölçekten daha az da kullanabilirsiniz oradaki ölçek ileri seviye icin. Yoksa para mi yetisir :D
(link)

Ozellikle icerdigi sekerden dolayi 10-15 dakika sonra gayet iyi ve enerjik hissettiriyor. Aslinda ayni etkiyi, hatta daha iyisi kola da hissettiriyor. Hem daha fazla seker hem de kafein icerdigi icin kola cok guclu bir etki yapiyor ama kolanin da iki kotu yani var. Birincisi midenize gaz(hava) doldurup siskinlik yapiyor. İkincisi de, bir sure sonra fena cakiliyorsunuz. Doping etkisi 1 saatten fazla surmuyor yani. Benzer durum powerade icin de gecerli.
Sanirim buradaki anahtar sekerde sakli. Vucudun cok kolay sindirip hemen kana gecirebilecegi sekere sahip bu iki icecek de.
Mesela ice tea çöp. Uzun suredir icmiyorum. İce teanin icinde hicbir sey yok...

@Melih Çolak

dehidrasyona dikkat etmelisiniz. geçen yarı maratonda bir öğrencim , uyarmama rağmen yarım şişe powerade ile tüm yarışı bitirmeye çalışmış. son 500m de baygınlık geçirdi. Doktorun dediğine göre başka birisinin de sussuzluktan göz damarlarında problem oluşmuş.

aman diyorum dikkat.

Geri