Scudo Sports

Pompa tavsiyesi

Scudo
@yigitxc pompa alırken ilk bakmanız gereken lastiğin üzerindeki psi/bar değerleri.. Sizin lastiğinizdeki psi/bar değerleri misal 50/65 psi ise kullanacağınız pompa ın basınç değerlerinde en az bu aralıklarla olmalıdır.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Triban 500 kullanıyorum lastiğinde Max 110 psi yazıyor Decathlon da satılan yol bisikleti pompası işimi görür mü

@Mansouki el pompaları ile maximum sınıra ulaşmak neredeyse mümkün değil. O tür pompaları yolda kalırsanız tekrar şişirip eve dönmek için kullanmalısınız. Evde ayaklı pompa ile sürüşe çıkmadan basıyoruz. Geçenlerde teker patladı decathlonun 15tl lik pompası ile 65-70psi basıp sürüş bitince eve geldik evde ayaklı pompayla tekrar yüksek bastık.

@Anonim Yani ayaklı büyük pompa küçük pompadan daha mı iyi şişiriyo, max sınıra ulaşılıyo mu büyük pompayla?

@Anonim Yani ayaklı büyük pompa küçük pompadan daha mı iyi şişiriyo, max sınıra ulaşılıyo mu büyük pompayla?
Şuan aldığımız ayaklı pompa da hp-hv modu var. Yani ister yüksek hacim ister yüksek basınç modu. Hp modunda yol bisikletini çok rahat şişiriyor. Alacağınız pompa el pompasıysa ince ve alüminyum olmalı,ayaklı ise bahsettiğim mod olmalı.

sırt çantam için en ucuz ve en hafif pompa tabiki de (dechatlonun 15 tl lik pompası) kalanı için Shell Opet Petrol Ofisi BP......... :)

• Hahaha
Tepkiler: yigitxc
80 liralık btwinn 100 ayaklı pompayı az önce denedim, 700x28 lik lastiği taş gibi yaptı, tavsiye ediyorum

80 liralık btwinn 100 ayaklı pompayı az önce denedim, 700x28 lik lastiği taş gibi yaptı, tavsiye ediyorum
Kaç psi? Yol bisikleti lastiğini elinizle şişirdiğinizde 70psi olduğunda da taş gibi oluyor. Ama 90-100psi olması gerekirken düşük psi kullanmış oluyorsunuz.

@Anonim 5bar/72 psi yazıyo pompada, lastik max 120 psi, pompayı basarken psi falan ölçmedim, dış lastiğin içindeyken şişirdim

@Anonim 5bar/72 psi yazıyo pompada, lastik max 120 psi, pompayı basarken psi falan ölçmedim, dış lastiğin içindeyken şişirdim
Sizin o lastiğe 100-110 psi basmanız lazım. Üzerinde min ve max değeri yazıyordur. O pompa yanıltabilir, manometre varsa ölçün. Hatta Bi ara olması gereken değeri basın farkı hissedersiniz

O pompa sizin için değil MTB lastikleri için. Değiştirebiliyorsanız değiştirin. Şu anda düşük başınçta kullanıyorsunuz.

@portakallimon yani lastik baya sert oldu, lastiğin yanağına baş parmağımla iyice bastırıyorum yanak neredeyse hiç gömülmüyo
@Anonim manometre yok malesef, dış lastiğin üzerinde Max 120 psi yazıyo

@Anonim bisiklete binince arka lastik hafiften çöküyo, lastiğin havasını biraz daha indirirsem pedal çevirmek zorlaşıyor

@yunuskucuk18 max.72 psi basabilen pompa ile max. 120 psi basınç basılabilen lastiğe hava basılmaz(Basılır da yetmez). Bastım zannedersiniz elinizle kontrol ettiğinizde taş gibi olmuş dersiniz ama o lastik ezilir. Tez zamanda o lastiği elinize alırsınız. Hiç birşey batmasa lastiğe yılan ısırığı dediğimiz patlak olur.

• Beğen
Tepkiler: 1 kişi
@EnginK. anladım
@EnginK. az önce 72lik pompa ile 120 lik lastiğe hava bastım, 3-5 dk sonra ne kadar zorlasam da pompa hava basmamaya başladı, şimdi bu lastiğe 72 psi mi basmış oldum

Son düzenleme:
@yunuskucuk18 Muhtemelen 72 psi a yakın bir hava basmışsınızdır. Pompanın kapasitesi ne kadara izin verirse o kadar basabilirsiniz. Muhtemelen daha zorlarsanız contaları belki gövdesi sıkıntı çıkarır.

• Beğen
Tepkiler: 1 kişi
Merhaba resimdeki lastikler için kaç olmalı? Ön lastik havası iyi arka lastik de iyi gibi duruyor ama yola çok yapışıyor gibi küçük sedona marka 20200702_051507_HDR.jpgel pompası ile basılmıyor geri atıyor bende yeterli diye düşünüyorum. Pompa almalımıyım gerek varmı?

Dosyalar

• 20200702_051546_HDR.jpg
    20200702_051546_HDR.jpg
    1,2 MB · Okunma: 5
bisikleti sürmeksizin üzerine bindiğinde lastikte hiç yayılma olmayacak kadar şişirmen lazım, bunu el pompası ile yapamıyorsan ayak pompası alman lazım ki kolunla pompaya kuvvet verebilesin, dış lastikte 100 psi yazıyosa en kötü 70-75 psi'lik bi ayak pompası alman lazım @Kadıköylü

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Metcansen
Geri