Tarih:01.09.2010
Istikamet

ärnu-Tartu
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaslar. Kaldigim yerden yeni bilgi ve fotograflarla devam edeyim. Gectigimiz yilbasinda tekrardan Estonyadaydim ve sizlere Estonyanin kis halini de aktaracagim burada...
Sabah olunca evin cocuklariyla da tanisma imkani buldum. Afacanlarla cok cabuk kaynastik. Karsilarinda biraz Fince sacmalayan adam görünce zannettilerki bu adam Estonca da anlar! Basladilar benle Estonca konusmaya ama gel-görki ben karsilarinda üc maymunu oynamak durumunda kaldim....
(link)
Neyse sabah kahvaltisindan sonra evden ayrildim Gecen seneki askim Mii'nin yanina Tartu'ya gitmeye karar verdim.
Tartu yoluna düsmeden önce sizlere Yilbasinda cektigim fotograflari da göstermek istiyorum.
Inanilir gibi degil ama Eylülde Pärnuda gördügüm deniz kaybolmustu. Burada donmus baltik denizinin üzerindeyim arkamdaki agaclarin oldugu yer normalde kumsal ama gözümün alabildigi her yer kardi...
(link)
(link)
Neyse tekrardan Eylül ayindan devam ediyorum... Evden ayrildiktan sonra ilk otobüsle Tartu'ya gectim. Normalde Tartu geziye dahil degildi ama askim Mii'yi tekrardan görmek istedim.... Yolda gecerken kendimi bir acaip hissettim bir sene önce buralardan bisikletle gecerken simdi ayni yerlerden otobüsle geciyordum vaybe zaman yine akip gitmis!!!!!!
ilk video 2009 yilina ait ....
Mii ile bulusmadan önce teyzesi Iviyle de görüstüm. Aci bir sürpriz bekliyordu beni maalesef bisikleti calinmisti. Haydi yaa Estonya'da da hirsiz varmiymis inanamadim sahsen !!!!!
(link)
Haa bu arada bugün 1 Eylül oldugundan Estonyadaki okullar acilmisti ve heryerde cocuklar icin senlik düzenleniyordu...
(link)
Bunlarin bir tanesinde en cok begendigim Fince bir sarkiyla dans ediyordu cocuklar.Ilk olarak sarkinin Fince orjinali sonrada cocuklarin yaptigi dans!!!!
Neyse biraz muhabbet ettikten sonra vardim Mii'nin yanina. Ilk önce beni tanimadigini hatirlamadigini söyledi

(link)
Neyse bir hediye karsiliginda bu fotografa razi ettik kendisini. Abi Mii prensip sahibi bir insan iki yil önce cektirmek istemiyordu halen bu kararinda israr ediyor.. Hediye almaya giderken normalde bisikletlere atlayip gitmek istiyorduk, ama o dedi hayir beni birakin ben kosarak gidecegim !!!!! Saygi lütfen 300 metreyi askim hic durmadan kostu....
(link)
Neyse yarin icin Estonyada firtina beklentisi var kalip daha fazla zaman kaybetmenin bir manasi yok aksam otobüsüne bilet alip Tallinne geciyorum halen Finli arkadasla bulusabilirim umuduyla !!!!
Yaziyi noktalamadan önce tekrardan yilbasina atlamak istiyorum. Yilbasinda Tartu'ya da gectim. Orada gezi sirasinda Litvanya'da tanistigim Priido'nun yaninda kalmaya gittim. Sagolsun beni bir gece evinde misafir etti. Yazin zaten güzel olan Tartu kisla beraber baska bir güzel olmustu.
(link)
(link)
(link)
Ayrica dostum Priido gitarin olduguna göre kesin calmasini da biliyorsundur tingirdat bakalim biraz yaaa .....
Ve geriye kaldi son 3 Gün !!!!