Scudo Sports

Polis tutanağında haksız bulunuşum

semihcelik

Üye
Tepki
18
İsim
semih
Bisiklet
Giant
öncelikle merhaba arkadaşlar. kendi evimin hemen aşağı caddesine çıkarken sokaktan çıkan üstelik dur tabelalı sokaktan çıkan benim geldiğim yönde de yol ver levhası var. tamamen kusurlu bulundum. adam geldi caddenin ortasına laak diye atladı sağa dönene yol ver kuralından o kadar tutanak tutturacam diye uğraştığım kazadan kusurlu ayrıldım. adamında aynasını kırdım cam köşe direğini ezdim. şimdi adam yarın öteki gün tutanağı alınca paramı öde diyecek mecbur ödeyecez. yani yarı yarıya bile çıkmamış. bana yol ver diyor ise tabela adamada dur diyor. işte bisikletli sokakta ne işi var deyip yaz gitsin demiş. üstüm başım yırtıldı bisikleti harika şekilde koruyup yan kısmım ile kolun bacağımla araca ben vurdum karbon bisikletime hiç bir şey olmadı çok şükür bisikletin cadde de yol ayrımlarında da bütün üstünlük hakları göz önünde bulunmuyor demek yapacak bir şey yok. sigortasız kişiden zararını almak için mahkemeye başvurması gerekiyor. ama sanırım ödemiyorum ne istersen yap demem adama heralde. buda böyle bir tecrübe ve bilgi. bisikletim sağlam çok şükür gerisi önemli değil.

Dosyalar

• 1.jpeg
    1.jpeg
    212,2 KB · Okunma: 303
Scudo
1.jpeg

Çizim doğruysa bisikletli artık "Fatih Caddesi"nde seyrediyor, yani caddeye katılmış. Tutanakta ise "Bisiklet sağa dönüş kurallarına uymamıştır" denmiş. Halbuki bisiklet sağa çoktan dönmüş, caddeye çoktan katılmış, artık Fatih Caddesinde seyreder durumda. Tutanaktaki ifadeler ile çizim birbirini tutmuyor. Birbirini tutan tek şey; Bisikletlinin, zaten dönüş yapmaya başlamış olan araca soldan çarpması. Bunun sebebi de aracın, caddede seyreden bisiklete yol vermemiş oluşu. Araç sokaktan çıkıyor, bisiklet ise Caddede seyrediyor artık, dönüşünü çoktan tamamlamış. Çizimde böyle görünüyor.

Yani kısacası olayla alakasız birisine sadece bu ifadeleri okutup, olayı çizin dediğimizde bambaşka bir şey çizer o_O

@semihcelik Yazılı ifadede aracın sağa dönüş yapmak için beklediği yazıyor. Sizin önünüze birden mi atladı, aracın burnunu uzatmış da mı bekliyordu? Sanki bu şekilde yazınca siz yerinde duran araca çarpmış gibi olmuş. Tali yol işareti önemli değil siz zaten caddeye katılmışsınız. Foto filan niye çekmediniz, tutanak nasıl tutuldu, siz mi yazdınız polis mi? Ödeme prosedürü nasıl işliyecek, sigorta yokken?

@semihcelik hocam arkadaşların dediğine katılıyorum tutanakta siz duran araca çarpmışsınız gibi yazılmış, gerçekten sorun orda itiraz hakkınız saklı. Karşı taraf gitsin mahkemeye, siz görüntülerini talep edin yakınlarda iş yeri falan yok mu. Böyle tutanak olmaz valla benim bile canım sıkıldı.

bu tutanağa göre sen haksız araç sahibi haklı pozisyonda. birde orada "tarafların beyanından anlaşılmıştır" diye bir ibare var. bu şu demek oluyor; benimde görüşüm bu yönde ve o şekilde yazıldı. isim imzada cabası. bence o anda itiraz etmeliydiniz. veya en azından imza falan atmasaydınız.

@semihcelik kardeş geçmiş olsun bisiklette bişey yok demişsinde sende bişey varmı sana bişey olmaması daha önemli

@aeneskral
Tutanakta 3 imza hepsi polis memuru
Tarafların imzası yok itiraz edilebilir

@aeneskral

iyi de arkadaşın imzasını nerede gördünüz?
tutanakta sadece polislerin imzası var...

tamam tamam vurmayın. hakikaten polis memurlarının imzalarıymış. dikkat etmemişim. o zaman her türlü itiraz edilebilir.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
olay yerinin haritaya baktım...
bisikletli arkadaş, sağa dönüşü yanlış yerden yapmış...
yani suçlu bisikletli gibi duruyor...

haritadaki kırmızı ile işaretlediğim yerden döndüyseniz, suçlu sizsiniz...
aracın döndüğü sokaktan dönmeniz gerekiyormuş...
ama tutanakta dönülmesi gereken yer çizimde yok..

not : çizim hatalı olduğu için kaldırılmıştır, sonraki mesajlarda düzeltilmiştir...

Dosyalar

• kaza.jpg
    kaza.jpg
    133,3 KB · Okunma: 180
@Noldor sağa dönüşte bisikletlinin döndüğü yer doğru ama orası kazanın olduğu yer çok kritik henüz bisikletli de otomobilde caddeye girmemiş, geçiş hakkı sağdaki aracın maalesef arkadaşımız hatalı gibi üzülerek söylüyorum. @semihcelik geçmiş olsun sağlık olsun sıkmayın canınızı.

Karayolları trafik kanununun 53/1-a bendi şu şekilde:

a) Sağa dönüşlerde sürücüler;
1. Sağa dönüş işaretini vermeye,
2. Sağ şeride veya dönüşe ayrılmış şeride girmeye,
3. Hızını azaltmaya,
4. Dar bir kavisle dönmeye,
5. Dönülen karayolunun gidiş şeridine veya gidişine ayrılmış en sağ şeridine girmeye,
Zorunludurlar.

Hangisini ne şekilde ihlal etmişsiniz anlamadım.

Ekleme: @Noldor'un yazdığı gibi 2.si olabilir.

@Murat B. 3. Madde bence hızı azaltarak sağdaki araca yol vermesi gerekiyor maalesef. Objektif bakmaya çalışıyorum. Yoksa bisikletforum da bisikletli tarafındayım burda biz bizeyiz

@Mhmm@

hocam bir çizgi daha ekliyorum...
sarı çizgi aracın takip ettiği ve bisikletlinin de takip etmesi gereken yol...
kırmızı ise bisikletlinin takip ettiği yol...
geldikleri caddede, sağa dönüş için bir yan yol ayrılmış... bisikletli o yola sapmadan düz gidip daha sonra "tahminen" (sokak görüntüsü bulamadım ama orada sağa dönüş yasak tabelası olması gerek) sağa dönüş yasak olan yerden dönmüş...

kaza.jpg

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@Noldor
IMG_20181129_095251.jpg

Bisikletli mor işaretli hareketi yapıyor araç mavi o halde sağdaki aracın geçiş hakkı

• Beğen
Tepkiler: Noldor
evet, yanlış çizmişim. tam düzelttim aynısını paylaşmışsınız...
yalnız bu durumda aracın kavşağa girerken, dur tabelasından dolayı durup yol vermesi gerekiyor...
araç suçlu gibi geldi bana son durumda...

kaza 2.jpg

@Mhmm@

Kavşağa yaklaşırken ve dönüşlerde tüm araçlar hızlarını azaltmak zorunda, bu konuda haklısınız. Ancak, bisiklet sürücüsü arkadaşın hız kesemeden kavşağa girmiş olduğunu da hiç sanmıyorum.

Bisiklet anayolda (Fatih Caddesi), diğer araç tali yolda (5312. Sokak). Tutanakta yazdığına göre aracın çıktığı yolda "dur" işareti de var, geçiş önceliği kesinlikle bisiklette. Soldaki aracın, sağdan gelene yol vermesi gerektiği; öncelik kurallarının sonuncusudur, diğerlerinin hiç biri geçerli değilse uygulanır. Araçlardan biri motorlu, diğeri motorsuzsa uygulanmaz mesela.

@Murat B.
Kavşak olarak değerlendirip öyle yazdım haklısınız.

• Beğen
Tepkiler: Noldor
Arkadaşlar çalıştığım işyerinde defalarca karşılaştığım durumlardan yola çıkarak, herhangi bir şekilde bir araca arkadan veya yandan çarpıp da suçun karşı tarafa verildiği bir kaza olmadı şimdiye kadar. Araçlarımızın %80i kamyon ve sadece kör nokta kazalarında karşı taraf suçlu olabiliyor. Maalesef arkadaşımızın karşıdan görüş açısı ve çarptığı aracın da yan tarafı olduğundan suçlu bulunmuş.

Ayrıca Murat B.'nin de belirttiği gibi sağ kuralı motorlu araç olmadığı için kullanılamaz maalesef. Motorlu aracın motorsuz araç karşısında geçiş üstünlüğü var.

Geri