Scudo Sports

Polis tutanağında haksız bulunuşum

@brdtl Mantıklı açıklama bu ama bu durum açıkçası mantıksız @semihcelik olay nasıl oldu ayrıntılı anlatır mısın?

Scudo
arkadaşa geçmiş olsun
biz de bu vesile ile mühim şeyler öğrenmiş olduk.

@brdtl

şu video, 3.50'den itibaren direk bu kazayla birebir...
tali yoldan gelende dur işareti de var...

yandan çarpma olayı için de, o zaman ana yola girerken hiç yola bakmadan çıkarım bodoslama... ne de olsa bana hep yandan vururlar ve yandan vuran suçlu olur...
kural çok net, anayola çıkışta anayoldakine yol vereceksin...

Hocam araç problemli, sonuçta tabela var ve durması gerekiyor, sizde suç yok.

@Noldor evet maalesef öyle ülkemizde. Kitapta ne diyor; sinyalini ver, yolun durumunu kontrol et, soldan gelen araç var mı kontrol et, gelen yoksa yavaşça sağa dön. Adam sola bakmıyor, gelen varsa bile dursun kardeşim, bassın frene, yol versin düşüncesiyle yola atlıyor ve polis vuranı suçlu buluyor. Ben şimdiye kadar aksine rastlamadım. Ayrıca her zaman biz bisikletliler görünmez olmalıyız. Kimse bizi görmüyor. Yol bizim de olsa durmak, yol vermek, etrafından dolaşmak zorundayız. Cezalar, haklı veya haksız olmaktan öte canımız söz konusu.
Arkadaşımıza da geçmiş olsun.

@brdtl

yani polis kuralı uygulamıyor diyorsunuz...
o zaman itiraz hakkı doğar... bir üst kedemede incelenir ve kurala göre haklı çıkabilir...
dediğiniz gibi, ülkemizde maalesef böyle...
bir de kimse uğraşmadığı için böyle gelmiş böyle gidiyor...
aslında uğraşmak lazım...

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve brdtl
@Noldor evet aynen dediğiniz gibi. Söyleyecek çok söz geliyor insanın ağzına sonra bir twitte okuduğum gibi Silivri'deki hava durumu nasıldır acaba diye düşünüp vazgeçiyorum.

@Noldor
Kavşaklarda tek kural, iyi bakan önceliği elde eder.
r5m3k3.gif

:p:p
Video için teşekkürler,olması gereken bu videokilere göre hareket etmek ama genelde doğaçlama kullanılıyor bu gibi durumda malesef.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Eğer kazanın olduğu yer burasıysa ki öyle görünüyor, DUR işaretini göremedim ve ayrıca çizim yanlış. Sır bu nedenlerden itiraz edebilirsiniz. :p
(link)
Not: Kırmızı kareyi hareket ettirin.

herkese yorumlarından dolayı teşekkür ediyorum.

@aeneskral evet orada bir ada var fakat benim geldiğim yolda adayı dönmek zorunda değilim. tam tersi oradan dönersem hatalıyım. ara kısmını direk karşıya geçmek isteyen kullanıyor caddeye doğru dönmek isteyene o tarafa dönüş levhası var hatalı bir dönüş söz konusu değil.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Görüntüler eski mi bilmem ama tabela filan yok. Bisiklet zaten caddede gidiyor, o dar sokakta bekleyen arabaya nasıl çarpabilir. En azından her iki taraf da yarı yarıya kusurlu sayılabilirdi. Tabi bisiklet sokakta bekleyen(henüz caddeye çıkmamış) arabaya çarpıyorsa tutanak normal.
Screenshot_2018-11-29-13-17-19.jpg
Screenshot_2018-11-29-13-16-02.jpg

Dosyalar

• Screenshot_2018-11-29-13-12-38.jpg
    Screenshot_2018-11-29-13-12-38.jpg
    331,7 KB · Okunma: 50
evet Google görüntülerinde levhalar yok fakat benim geldiğim yönde yolver ( cadde için ) aracın geldiği yolda ise dur levhası var. fakat adamın gelip durduğu nokta ise tam olarak bana hiç bir şekilde caddeye kadar girdiğimde bile geçemeyecek kadar yere kadar ilerlemesi. yani araç beni görse yani benim çıktığım yere göre kontrollü gelse ben zaten geçiyordum adam tamamen caddeyi gözeterek geldi. birde şöyle bir çok önemli ayrıntıyı kaçırıyoruz her cadde anayol değildir. anayol ile cadde aynı şey değilmiş. anayol bölünmüş yollardır bulvar. d100 gibi sarı logolu yollarmış. burada sağdan gelen soldan gelen farketmez vuramazda vurduramaz da kendine ama yerleşim alanlarındaki caddelerde sokaktan çıkan için dur vs. gibi tabela yok ise cadde de ilerleyen kişi sağdan gelene vurduğu anda yada kendine vurduğu anda yinede %100 kusurlu oluyor. buradaki problem. ben caddeye çıkmamışsam adam benim yolumu kesiyor dur levhalı yolda gene kusurlu. caddeye çıkmışsam adam da dur tabelası var gene kusurlu. yani işin kısası ben %100 kusurlu değilim adam %100 kesinlikle haklı değil. polisler olaya bakıp pazartesi raporu almaya gelin dedi yani yanımızda doldurulmadı rapor. böyle saçma bir şey. çok şükür bende bir sorun yok bisiklette bir hasar olsa uğraş dur. bi tek 400 liralık ceketim yırtıldı. onuda aldım yeniledim der geçerim. ne yapayım bu kazada öğrendiğim en büyük bilgi her cadde anayol değildir. caddede olan adam da yola çıkan adama yol vermek zorunda aynı şekilde evden izden çıkan park eden araca yol ver kuralı kadar saçma. önümüze gelene yol vermekten ne arabaya ne bisikletebinebiliriz.

• Beğen
@brdtlYaklasik 3 yil once arkadasimin araciyla kaza yaptim hocam ,ben sol seritte tahmini 40 ile giderken orta seritteki arac sinyal vermeden onume cikti ve ben o araca sol arka caprazindan carptim. Hizlar yuksek olmadigi icin sadece maddi hasar meydana gelmisti. Tutanaklar tutuldu ve %100 hakli bulundum,cunku hizim uygundu ve o arac sinyal vermeden yol dolu oldugu halde onume cikmisti ve durma sansim yoktu. Arkadan carpan her zaman haksizdir diye bir sart yok hocam o sadece arka arkaya trafikte seyir halinde giderken bizim milletimizin takip mesafesi birakmamasindan dolayi olusmus bi genel algi.

Arkadasin kazasinda ise herhangi bir yol onceligini tartismaya gerek olmadigini dusunuyorum cunku yol zaten tasarlanirken aracin ciktigi yola oncelik hakki olmadigi soylenmis ve dur tabelasi koyulmus tabela olmasaydi tartisabilirdik ama zaten oncelik hakki olmadigi tabelalarla belirtilmis bir arac kazaya karisan. Bence polis memurlari da halkin cogu gibi bisikleti aractan saymayan kafadalar ve suc olarakta sacma sapan alakasiz bir maddeyi ekleyerek olayi kapatmaya calismislar

• Beğen
@semihcelik
Bence olay mahalinin detaylı fotoğraflarını çek, hem sende dursun hemde burada paylaşırsın. Olayın üzerine gitmeyide düşünüyorsan,bölgeyi iyice incele o açıyı gören bir kamera var mı ona bakarsın.

olayın tam yaşandığı yerde inanmazsınız tam 6 tane mobese var. bu mahalle biraz sıkıntılı mobeseler konmadan önce 7/24 diyebileceğim bir zaman dilimi ile polis nöbet tutuyordu. olayın üstüne gitmeyi düşünmüyorum çünki söylediğim gibi ciddi sayılır bir zararım yok. ayrıca olsa da polis tutanağına itiraz etmek çok ama çok zor. sbm üzerindeki sonuçlara itiraz etmek çok kolay ama. polisin tuttuğu rapora itiraz etmeye kalkarsanız yeni bisiklet alayımda kurtulayım dedirtirler adama. Google görüntüleri çok net zaten sadece levhaların eklenmiş durumu. o küçük refüj adaya da o tarafa yönlendiren levha da var herşey tam. buradan çıkan sonuç tam olarak sanki ikimize de dur var da motorsuz taşıta suç kesilmiş gibi. demekki bana yol ver diyorsa durmam gerektiği ama durmadığım gibi bir sonuçtan yürümüşler. yada ben durmuş vaziyetteki araca çarptığım için adam levhayı geçip de durmuş kısmını atlattılar. işin dahada özü. ben çok ılımlı konuştum. ben kesinlikle suçlu olduğumu düşünmüyorum dedim polise ben suçluysam kendi hasarımıda adamıda öderim dedim. onlarda öde o zaman demişler heralde.

@brdtl
Vallaha ben ilk oldum ozaman kartal bağlantı yolunda arkadan gelen sığır oğlu eşşek bana çarptı en sağ şeritteyim hemde eşek emniyet şeridinden geliyor bana arka sağ köşeden çarptı takla attım araç pert oldu ükü gün sonra hastaneden çıkdıpımda rapora bakdım arka soldan çarptı göstermişler ve beni haksız çıkarttılar onun için.kimse bana kanundan adaletten polisten bahsetmesin

Bü ülkede yaşıyorsan olmaz diye bir ihtimal sözkonusu bile olamaz cebinde varsa olur aga

Öncelikle geçmiş olsun. Size bir şey olmamış olması, bisikletin de sağlam olması daha önemli.
Fatih Caddesi bakış açısından bakınca karar vermesi kolaylaşıyor gibi.
screenshot.JPG

Bisikletli, ok işareti koyduğum araba istikametinde. Otomobil ise yine işaret koyduğum kamyonun bulunduğu noktada. Kamyonun bitiminde arkasında yol çizgisi var. Yani kamyonun durduğu yerde bekleyen bir araç nizami duraklamış sayılır. Sağdan gelen sokak ana caddeye bağlanmadan önce, bu sokağa bağlanıyor. Orası 5113 sokağın cadde bağlantısı aslında. Muhtemelen trafiği rahatlatmak için burada genişletme çalışması yapılmış, sağdaki sokağa dört tane giriş çıkış koyulmuş. Dört de diğerleriyle, sekiz girişli bir kavşak yapmış ama lamba koymayı düşünmemişler. :eek:

Yokuş aşağı tatlı bir hızla hafif sağa dönüş yapan bisikletli çok yavaş değilse, kamyonu görünce sıkıntı yaşaması kaçınılmaz gibime geliyor burada. Motorsuz taşıtın haksız bulunmuş olması mantıklı geldi bana. :(

@Özcan. aslına bakarsanız o kamyonun arkasındaki çizgi benimde tam önüme çizilmiş çizgi. ve benim yol ver levham yaklaşık 4 metre daha ileride onun ise dur levhası 4 metre kadar geride. ona dur levhası tamamen benim yol ayrımım düşünülerek kayulmuş. ama burada o dur levhasını sen yokken durup ilerlemiş sen sonradan çıkıp gelip adama vurmuşsun demişler. demeye getirmişler oysaki adam hiç durmadı.

@semihcelik
Peki sen hiç durdun mu? :(

@Özcan. yok durmadım. en az 45 le yokuş aşağı hızlanıyorum en az hemen arkasındaki yokuşu rahat çıkmak maksadı ile 5 yıldır aynı yerde oturuyorum ve hemen hemen her gün aynı haraketi yaparak çıkıyorum oradan ilk defa bu kadar hiç bakmadan yolun sonuna kadar atlayan bir cengaver denk geldi. aynı şekilde araba ile vursaydım %100 haklıydım.

Geri