Scudo Sports

Polis görürseniz mutlaka durun ve uzaklaşmasını bekleyin

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Merhaba forumdaşlar. Polislerin trafikte ne kadar ciddi tehdit oluşturduğuna daha önce de değinmiştim. Trafikte kurallardan mesul değillermiş gibi davranıyorlar.

biraz önce gördüğüm videoda da bu tehlikeyi siz de görüp ona göre önleminizi alın istedim. polis gördüğünüz zaman mutlaka fren yapıp durun. mümkünse bisikletten inip, sabırla uzaklaşmalarını bekleyin. tamamen gözden kaybolduklarına emin olmadan tekrar bisiklet üstüne çıkmayın! bildiğiniz gibi size çarpmaları durumunda %100 hatalı kabul edileceğiniz çok barizdir. çünkü o polis. siz ise sadece vatandaşsınız.

şehir içinde saatte 90 km(cik) hızla ilerleyen yunuslar az daha bir dedemizi katlediyordu. üstelik dedemizin bisikletle karşıdan karşıya geçmeye çalıştığı yer bir yaya geçidi. dedemiz belli ki çok uzağı görmüyor, polisleri muhtemelen görmedi bile. ve ciddi uzaktalar. fakat gelip dedemize çarpmaları 2 saniye bile almadı. düşünün o anki hızlarını..

canım ülkemde yaya geçidi diye bir kavram zaten yok, ona lafım yok. zaten bir beklentim de yok yaya geçidinden. yaya geçidinde hakkını arayanların sonu araba çarpması olacaktır. (bilmeyenler ve tekrar duymaya doyamayanlar için tekrar edelim; yaya geçidinde öncelik yayanındır!)

dedemize geçmiş olsun, polislerimizi allah başımızdan eksik etmesin. sayelerinde daha dikkatli olmayı öğrendim

Scudo
iyi yine dönüp ilgilenmişler, ambulans çağırmışlar.. bi an için basıp gittiklerini düşünmedim değil

bu arada yaya geçidinden bisiklet üzerinde geçmek yasak mı? üstelik hiçbir yaya yok iken. (cidden bilmiyorum)

Buna dar anlamda polis demiyelim de motor sürücüleri diyelim. (şimdi et kokusu almış piranha gibi forumda mevzilenmiş double spy üçü beşi damlar bu başlığa)
Motor sürücüleri nedense kendilerine sine qua non bir saygı bekliyorlar. Bir ara steppenwolf dinleyen, hell angel yazılı bir deri mont bulup motor canavarı olarak karayoluna çıkıyordu. Bu iki teker kardeşliği şeklindeki geyiklerede 50 kuruş prim vermem. Karayolunda bisikletin en azılı belalılarından biride bu motorculardır. Geçen geç farketse uzun bir kalası motorunda taşıyan bir kalas tarafından biçilecekti turcu arkadaşımız. Emniyet şeridinde gideriz oradada dirlik vermezler.

Oldukca hizli gorunuyorlar. Umarim bu suratin nedeni mesleki bir gerekliliktir.
Pek cok motosikletli ekibin trafik kurallarini hice sayisina tanik oluyoruz. Motor uzerinde degilken de gorevleri sanki gunes gozlugu takip sagi solu kesmekmis gibi bir tarzlari var. Antipatik gorunuyorlar. Bu kaliba girmeyenleri tenzih ederim.
Videoda geri donup ambulans cagirip amcaya refakat etmeleri durumu kurtarmaya yetmese de Allahtan onu yaptilar.

Insallah dedeye bisi olmamistir

Polisleri sevmiyorum ve bunun siyasi görüşümle alakası yok, polislere oldum olası kılım, dünyayı onlar yaratmış da biz misafirmişiz gibi tavırları beni uyuz ediyor. İşini saygı ve özveriyle yapanlara saygı duyarım. Sadece yunuslar değil, araba kullanan polisler de hız kuralları olsun, kırmızı ışık olsun hiçbirine uymuyorlar. Buradaki arkadaşların dönüp, dedeyi kontrol edip ambulans çağırmaları çok iyi olmuş, bir hata yaptılar ama ikincisini yapmamışlar bu da bir erdemdir.

Yani polisin o süratle gitmesi normal karşılanabilir belki acil bir durum söz konusu idi bilemiyoruz ancak bu yunus polis arkadaşlar bayağı bir kabadayılar. Ben bunlarla çoğu zaman tartışırım. En büyük problemleri üslupla alakalıdır. Öyle her önüne gelene höyt huyt yapamazlar.

Bu videodaki durum biraz farklı. Orada yaya geçidi yok gördüğüm kadarıyla. Amcamız Türk işi karşıya geçmeye çalışmış ancak talihsiz bir olay yaşamış, inşallah sağlığı sıhhati yerindedir deyip geçmiş olsun diyorum.

@Atilla Gobel
emri büyük yerden aldıkları için normaldir her önüne gelene hayt huyt yapmaları.

Polisler de bu memleketin insanlarından oluşuyor. Her meslekte olduğu gibi, polislerin de kural tanımayani, vatandaşa saygı duymayanı bolca mevcut.
Ne yalan söyleyeyim, polisler geri gelince birer tane patlatacaklar sandım. Yardım edince için rahatladı. Güzellige, naiflige, saygiya, yardımseverliğe milletçe hasretiz.

Kimse üzerine alınmasın ama polislerin 'genel' kabadayılıkları bir yana yunuslar bir gömlek daha üst seviye kabadayı herifler gece gündüz güneş gözlüğüyle geziyorlar kaç kere şahit oldum iskele tarzı insanların yerlere oturup sohbet ettiği bisikletin bile girmemesi gereken abuk subuk her yere kocaman motorlarıyla giriyorlar hayır kamu malıyla kime şekil yapıyorsunuz ayıptır

Videoyu izlemedim bile çünkü paylaşan kişinin tarafı besbelli. Kimse bir polise neden hızlı gidiyorsun diyemez çünkü bu yüksek ihtimalle mesleki bir gereklilik durumudur (değilse bile bunu yapmasının mesleği ile alakası bulunmaz). Başınıza bir iş geldiğinde polis nerede kaldı demeyi biliyorsanız böyle yorumlar yapmaya da hakkınız yoktur. Eğer sevmiyorsanız polisi kendi güven ve huzurunuzu kendiniz sağlayın (tabii yapabiliyorsanız)

@metalikfb Polis diye kurala tabi olmama gibi bir seçenekleri yok ambulans itfaiye değil bu ki onların durumu da bence tartışılır meslek icabı hızlı giderken beni öldürse ne olacak?

@metalikfb Valla ne benim hayatım ne de çevremdeki insanların hayatı bu kadar ucuz değil ambulansı anlarım belki hadi itfaiyede okey ama onlarında ayrıcalıklarının bir sınırı var polisin böyle bir hakkı yok hızlı gidip ilk yardım mı yapacak anlık müdahale edip hayat kurtarma ihtimali çok düşük o zaman bal gibi kurallara uyacaklar arkadaş

Ki benim inancım çok çok yüksek oranda mevkilerini görevlerini kendi zevkleri egoları için kullanıyorlar yanlış anlaşılmasın sadece burada değil her yerde bu böyle, özellikle Amerika da son dönemde çok bariz görebiliyoruz bunu

Ben birkaç kere düşük hızla giderken insanlara çarptım.hiçbirinde bende hata yoktu .şimdi bunu gören birisinin "bisikletli görünce durun uzaklaşmasını bekleyin" demesi ne kadar saçma bir hareket ise bu konunun paylaşılması da o kadar saçma bir harekettir.bir kişinin yaptığı bir hatayı ( ki hata olup olmadığı tartışılmaz bile olayı net bir şekilde bilmiyoruz) bir gruba yüklemektir bunun adı. Lütfen şu gereksiz tartışmayı daha fazla dallandırmayalım

Geri