@suat akman Teşekkürler bilgiler için. Arada bir siteden, my account kısmından da kontrol ediyorum ama kargo takip numarası gözükmüyor. Sadece "order complete" diyor. Teslimat hakkında tahmini süre de vermemişler "delivery information" kısmında. Aslında beklediğim bir de Çin'den gelecek takipli kargom var o da 2 aydır yolda. Kargo gemisi de batmış olabilir sonuçta (

) ama acaba tüm yurt dışı postalarda mı gecikme var son zamanlarda diye düşünüyorum.
1 ay sonunda kargo elime geçti ama... Kaskın ince kutusunu dümdüz bir poşete koyup yollamışlar. Tabi köşelerden güzelce yamulmuş gelirken. Takipsiz gönderi yaptıkları için evde kimse yokken gelmiş. Ben bunu almam deme şansı takipsiz kargoda oluyor mu bilmiyorum ama oluyorsa bile gelmiş sonuçta, alttaki dükkana teslim etmişler. Yapacak bir şey yok artık, aldım açtım içini. Neyse ki kaskın kendisi sağlam eziği çürüğü yok. Ama ön güneş vizörlüğünü tutan iki pin de kırılmış. Biri kutuya düşmüş diğeri kaskın yuvasında kalmış.
Sonuç olarak 2 tane ufak pin için iade ile uğraşıp bir 30 gün daha bekleyemeyeceğim. Ama kargo yollamasını bilmeyen sıradan internet satıcıları gibi yolladıkları için iyi bir izlenim bırakmadı bende. Kendilerine de durumu bildirdim, verecekleri cevaba göre hareket ederim artık.
O kadar eleştiriden sonra haklarını da yemeyeyim şimdi. Bugün cevap yazmışlar:
Hi,
Thank you for your e-mail.
I will have a new unit shipped out for you.
Kind regards
Scott
Son durumu da aktarmak istedim başlık sonuçsuz kalmasın:
Müşteri hizmetleri biraz yavaş çalışıyor. Cevaplar 2-3 günde falan geliyor. Ama müşteri memnuniyeti konusunda adım atan bir site.
En son ürünün bana ulaşıp ulaşmadığını onaylayan bir cevap istedi başka birisi. Ben de kırık vizörlü ve yanlış renkli bir kask ulaştı elime dedim. Benim istediğimde daha çok beyaz bölge vardı bunda daha az var ama renkler aynı renklerden oluşuyor. Stokları tükendiği için kaskı gönderemeyeceklerini ve başka bir kask seçebileceğimi veya para iadesi yapabileceklerini söylediler. (kask zaten stoklarda 5 tane mi ne kalmıştı aldığımda). Ben de kaskı bu şekilde kullanmaya başladığımı, bu rengi kabul ettiğimi ancak yeni bir vizör gönderebilirlerse memnun olacağımı yazdım. Gelirse ne ala, ellerinde yoksa da yapacak bir şey yok.
Yalnız şöyle bir durum var; ben ürün rengini stokları teyit ettirerek sipariş verdim. Yanlış anlaşılmaya imkan yok çünkü fotoğrafla göstererek sordum modeli. Buna rağmen yanlış renk geldi. Yani şimdi ilgililer vs ama bir sonraki alışverişte "acaba?" sorusu kalacağı için tercih etmeme ihtimalim yükseldi.