Scudo Sports

Planet Marka sizce nasil?

Mümkün olduğunca çabuk bir şekilde elinizden çıkartıp sadece ön süspansiyonu olan mümkünse 12 kilo civarında bir bisiklet almanızı şiddetle tavsiye ederim...

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Scudo
Yok be bisiklet çok süper pardon motosiklet kadrosu :D madem aldın o zaman bide motor tak mis gibi. yoksa bu pedal basmayla yürüyecek gibi gözükmüyor pek.

Frenlerin saglamsa , sende sağlam bir sekilde downhill kıyafetini giy vee bu bisikletle güzel düşüşler yap .. Bu bisiklete sakın acıma .. Eger satabiliosan hemen sat .. Satamıyorsanda bisikletle akrobasi yap kendini geliştir .. İlerde daha hafif bir bisiklette cok daha iyi işler başarabilirsin .. Mesela çift tekeri zıplat , denge hareketleri yap , kaldırımlardan atla .. Bisiklet ne zaman arıza verdi yada hasar gördü acımadan at yaptırma sakın ..

• Beğen
ya bide ben sade bisiklet sevmiyorum.Biraz gösterişli olsun kaba fela ondan bunu tercih ettim.
Yinede yorumlariniz için teşekkürler.

Slm. Bende bu bisikletten almayı düşünüyorum. Bir alışveriş sitesinde 150 ytl ye veriyorlar. Huysuzcocuk size birşey sormak istiyorum. Bu bisiklet kargo ile monte edilmiş şekilde mi geliyor? Ayrıca bisiklet sağlam görünüyor..

Centaur:
+/- 150 YTL 'ye kullanılmış 10-15 yaşında 2.el bilindik marka bir bisiklet alırsanız hem bisikletten zevk alabilirsiniz hem de parçaları sizi yolda kolay kolay bırakmaz. Bahsi geçen bisiklet ve benzerleri bazılarımıza kadro tasarımı ve fiyatıyla çekici gelse de bol mekanik sesi çıkarıp zorlandığında zincir atarak can sıkıcı olabiliyorlar. Ağırlıkları da cabası. Acele etmeyip 2.el satış ilanlarını takip edin derim.

• Beğen
@huysuzcocuk

Bu rakam bayır aşağı bile imkansız!
55-60 KM ortalama sürat demek farkındasın değil mi? Bence KM saatinin ayarlarını kontrol et ;)

Yanılıyor olabilirim ama resimdeki bisiklet 20" jantlı gibi duruyor. KM saatini 26" olarak ayarlamışsa aslen 45 km yol yapmış sayılır ki yine de imkansız görünüyor (20dk. rampa çıkmış). KM saati ayarlarında sanıyorum ciddi bir sapma var...

• Beğen
60 km hızla dememiş ki 60 km süren yolu 1 saat 5 dakikada bitirdim demiş

@huysuzcocuk

Sanıyorum 1994 yılında benim bir tanığımın Planet marka 20 inclik jantlara sahip bir bisiklet almıştı. Bisikletin fiyatı o zaman için 150000 Türk lirası idi. O zamanın şartlarına göre çok ucuzdu. Bisiklet Rus yapımı idi. Bisiklet dayanıklı olmadığından kısa süre kullanıp elinden çıkarmıştı.

İnsanların heyecanlarını baltalamak ve maddi ya da manevi bir harcaması olduğu bir konuda malına kötü demeyi hiç sevmiyorum ama bu uyarıda bulunmazsak esas ozaman kötülük etmiş oluruz diye düşünüyorum. Arkadaşım bu bisiklet "çöp". Giriş seviyesi downhill ya da all mountain bisikletlerin giriş fiyatı bir hayli yüksek. Cross country amaca yönelik dağ bisikletlerine bakarsan iyi edersin; daha sonra ihtiyacını kendin belirlersin.

@huysuzcocuk

60 Km lik yolu 20 dk dik bayır çıkarak 1 saat 5 dakikada tamamlayan kişinin ortalama hızı 55,4 km/saat tir. Bir insan bunu bir de 21 kg lik full süspansiyon bisikletle başarıyorsa bacakları bir aslanınki kadar güçlüdür. Benden önce cevap yazan arkadaşın belirttiği gibi gelecek sene Fransa bisiklet turu için mutlaka başvur. Diğer yarışçılar emin ol tozuna bile yetişemezler.

Bence iki seçeneğin var.

1: GÖrdüğün en yüksek dağa çık. hoplaya çıklaya güzeeel bi downhill yap. Sonra 1 - 2 Gün daha bin. Bisiklet parçalansın. Hurdacıya 10 ytlye sat. ya da parçaları 2şer ytlye sat. eline geçen parayla ev ahalisine çikolata al.

2: İLk gördüğün kişiye ilk söylenen fiyata sat.

3: sorun çıkarana kadar bin. sonra çöpe at.

(çokmu ağır oldu ne.. :D Benimkide demiryığını sanki..)

(pardon 3 seçenek)

• Beğen
Tepkiler: Özgür Nevres
@huysuzcocuk

Öh matemetik diye birşey var ... Yada bacakların nükleer enerjiyle çalışıyor?????:cool:

60 kmlik yolu 1 saat 5 dakikada bitiren birisinin saatteki ortalama hızı ne olur söyler misin bana. Sen yorulma ben hesabını yaptım= 55,38.. km/s ; 21 kiloluk bisikletle yapan bu arkadaşa altın teker filan vermek lazım. :)

@imhoteb

yok ben gidebilir demedim zaten nasıl gitti ben de merak ettim ya bi kamyonun arkasına asılmıştır ya da bu arkadaş öyle yüksek bir kadansla gitmiş ki yane uçmuş diyenbiliriz :D

Geri