Arkadaşlar bu yazımda kesinlikle markayı baltalayacak veya insansaların ekmeğiyle oynayamak amacıyla satırlarım olmadığını belirtmek isterim yazdıklarım beni bağlar başımdan geçenleri yazacağım. Kendimi bildim bileli insanlarımız dış ülkedeki malları över durur ve bende buna şahit olurum. Aynı şekilde bende çok uzun zamandır böyle yaptım. Çünkü böyle yapmak hepimizin kolayına gelir. Düz mantıktır Türk malı kötü demek. Ama öyle Türk malı bilirimki Ayakkabıda beyazeşyada bisiklette vs onlarca senedir emektar olmadılar. Artık bu psikolojimi yenmek üzereyken bir olaya daha tanıklık etmemle dahada fikirlerim koyulaştı. Birkere şunda hem fikiriz ki esnemeyen kadro yoktur ve er geç kadrolar yıkılır. Bu böyledir. Daha önce videoda canlı canlı canyon bisikletin nasıl bir taklaylan gövdesinin ortadan yarıldığını görmüştükki eski çalınan salcano bisikletimde daha kötü kazada sadece logo çizilmesi yaşamıştım. Burada salcano ümit bisiklet vs övmeye ne bilgim nede herkesin yerleşik fikirlerini değiştirecek gücüm,amacım yoktur ancak daha demin taiwandan bir kız arkadaşımın paylaştığı herkesin dünyanın en kaliteli kadro kabul ettiği pınarellonun nasılda kulağının koptuğunu gördüm. Bir pınarello almak istediğinizde örnek vermek gereksin salcano ile aynı donanımlara sahip olsun pınarello ondan nerdeyse 2 kat pahalıdır. 3000 e 6000 gibi. Burada herkes kadro kalitesindrn dolayı belkide aynı ağırlıkta belkide çok farketmeyen esneme farkından dolayı 2 kat o parayı vermeye göz alıyor. Ama onlarda kırılıyor onlarda bozuluyor. Dünyalarca para verdiğiniz o bisikletde kırılıyor. Malesef öyle. Sonuçta bir kadro marka değiştiği için fabrika değiştiği için ne kadar değişenbilir? Servisi daha iyidir mesela fakat burası Türkiye öyle drğil mi?Kullanılan malzeme tozlar metaller ne kadar değişiklik gösterebilir? Aramızda kadro argesinden kimsenin olduğunu düşünmüyorum . Tüm gününü bisiklet üstünde geçiren forumdaşlarımızında bu konuda ki yazdıklarımda hem fikir olması gerekir diye düşünüyorum. Çünkü bu iş 100 bisiklete binipte yok burası esniyor yok burası aeoro değil demekten ziyade sonuçlarlada bağlantılıdır. Daha fazla kojuşmaya gerek yok cevaplarda da lütfen tartışma ortamı yaratmayın kendi fikirlerim deneyimlerim gözlemlerimdir.