Scudo Sports

Pinarello Dogma ThinkII (replica)

Scudo
Herkese günaydınlar öncelikle
Replikanın kelime anlamı genel olarak şu şekilde tanımlanmış sözlüklerde :Replika bir ürünün taklidi demektir her ne kadar görünümü tıpa tıp aynı gibi olsada bazı özellikleri ondan düşük ürünler için kullanılan kelimedir.
Bugün gelişmiş hukuk sistemlerinde patent hakları korunuyor, dinende caiz olmadığına dair fetvalar var. Vicdanende insan düşündüğünde bunun haksızlık olduğuna kanaat getirebilir rahatlıkla,
Baki bey sözüm size kırmak değil maksadım; Sizin şu anda satılığa çıkardığınız cant setini taklit olma olasılığından dolayı almak istemedim, bir diğeri de üst düzey yönetici olduğunuzu belirttiniz replika ürünler hakkındaki fikirlerinizi bankanızın müdürler toplantısında dile getirebileceğinizi zannetmiyorum. Sizi burdaki gibi hoş karşılamazlar, windovs proğramına gelince herkes bir olmaz. Sizden ricam ilanlarınızda sattığınız ürünlerin taklit olanlarını belirtmeniz, Saygıyla..
70 le yokuştan inerken maşa kırılmasının maliyeti hesaplanamaz...İyi forumlar..

@Tuncay Üner

kayserililerin adetidir pazarlık yapmak ondan demiş arkadaş :)

Pazarlik yapmak dünya capin da adet haline gelmistir sadece kayserililer de degil. Yine de kayserililere helal olsun onlar isini bilirler.

• Beğen
Tepkiler: batu gurca
Peki bunun orjinal kadrosu sadece ne kadar ? Ayrıca nereden alabiliriz ?

Kendi sitesinden ya da mağazasından almadığınız sürece orijinal bulmanız çok zor.

• Beğen
Tepkiler: kadir kadirli
@Ali Ceylan

Geçenlerde biri satıyordu, 60.1 modeliydi sanırım sadece kadroya 6000 lira istiyordu.

@Ali Ceylan

Burada var (Ebay almanya)

(link)

arkadaşlar yeniden merhaba arada sırada giriyorum pek fazla yazamıyorum..
öncelikle orjinal kadrolar bir tık yukarda diyen arkadaşıma katılıyorum ama tarmac gibi kadrolar için geçerli bu.focus cayo kullandım örneğin replika pinarelloya yaklaşması söz konusu olamazdı(benim görüşüm)tabikide kadro değeri 3000tl olan bir karbon kadroyla eş tutulamaz.
ama şunuda şiddetle belirtmek istiyorum.bu kadroların kalıpları yani rüzgardan kaçma olasılıkları ve asimetri simetrik yönleri yüzde yüz orjinalleri ile aynıdır çünkü
orjinal üründen çıkarılmış kalıpta kalıplandırılıyor
hayali bir pinarello yaratmak bence hiç bir çinlinin taiwanlının harcı değil.
sram konusunda fikirlerimi soran arkadaşa kısacası şunu söyleyim sram rival ile apex arasında uçurum fark yok ikiside yarış serisi değil zaten tabi yarışta kullanılmadımı kullanıldı
zamanında armstrong bisikletini ağırlaştırmak için 6.9 barajı için rival kullanmıştı..
ama rival ve apex arasındaki farkı hissedebileceğiniz zannetmiyorum kople gurup set olarak dahi kullansanız aradaki fark çok az belirsizlik bir fark var
oda kollardan ileri geliyor geçişler rivalde 100 üzerinden 90 alıyorsa apex 87 puan alır diyelim rakamlar hayali.
aynakol içinde hemen hemen aynı şeyler söylenebilir bn sram apex serisini 105 e değişmem kolların ergonomisi tasarımları tamamen insana hizmet için üretilmiş ama tiagra 4600 ve 105 5600 gibi teller dışardan giden kollar avuç içine sığmayacak kadar büyük kaba. bence apexten rivale geçerseniz çok fazla bişey anlamıyacaksınız force serisine geçerseniz illaki hissedersiniz ama değermi bilemiyorum.

ve 2500 liraya satılan kadrolar...
kim kaça satar ne paraya satar eni bağlamaz ama benim aldığım kadrolar 3k karbon birde bunların 1k karbon olanları var
650 usd civarında hadi diyelim sattıkları mal ondan olsun ki sanmıyorum.
2 tip mal vardır orjinal olan ve orjinal olmayan.MESELE BURDA

@zekeriya usta
Rica ederim.
Bu biraz bilgi ile alakali, sattigim jant setinin henuz replicasinin olmadigini bilmiyor olabilirsiniz, arastirma durumunda replicasinin olmadigini ogrenebilirdiniz. Sizden daha tecrubeli arkadaslara danisabilirdiniz.
Ayrica bana da sorabilirdiniz, bana sormamaniz bana dolandirici muamelesi yapmaniz anlamina geliyor. Ayrica su ana kadar replica urun satmadim. Sattigim tum urunler orjinaldir. Ticaret de yapmiyorum. Benim sattigim tum urunler kendime getirttigim kullandigim veya takasta aldigim urunler. Ben pinarello replica kadro kullaniyordum, bisikletimi degistiriyorum, burada ilan acmadim, acsaydim da yazardim replica oldugunu. Dolandirici degilim cunku. Her zaman da replica kullandigimi belirttim. Su an replicayi degistirmemin nedeni de daha iyi bir kadro bulmam. Yoksa memnundum. Bankam benim nasil bir kadroya bindigimi henuz sorgulamiyor. Ayrica banka mudurlerinden bu kadrodan kullanan arkadaslarim var. Fikirlerimi ayrica her platformda soylerim. Zaten ben bu kadroyu kullaniyorsam ve kabullendiysem kime ne degil mi? Ama ayagina pedal degmeyen insanlar beni sorgulamaya kalktigi durumda da cevabini alir (sozum meclisten disari)
Jant setini o sebepten dolayi almadiginizi dusunmuyorum, lutfen insanlari yanlis yonlendirmeyelim. O yorumunuz hos olmamis. Replica kadro kullanan ve Omer Hayta ile samimi olan birinin sattigi her urun replica olmadigi gibi replica olsa bile belirtmeyecek kadar da serefsiz olmadigini dusunuyorum.
Polemik baslatmayalim. Kasitli olarak yorum yaptiginizi dusunmuyorum. Konuyu kapatmak tercihim olur.
Selamlar

arkadaşlar bu konu benim konum ve benim bu konuyu açma amacım vatandaşın replika kardolaran olan soğukluğunu kırmak
bizi bağlamaz haytanın sattığı kadrolar yada bir başkasının sattığı replika kadrolar bu konun amacı başka lütfen konuyu amacından çıkarmıyalım
baki beyin sattığı ürün orjinal yada değil özelden yada ilanın altına ürünün orjinalliğini öğrenebilirmiyim yazsanız konu çok tatlı şekilde çözümlenir

emegınıze sağlık yakında bende burada replıka cervelomu sergıleyecegım ve replıka kullanıcalar klubu kurmakta fayda var :D

@burhanozer

Haklisin Burhan bey, ozur dilerim kendi adima.. Silinmesini rica ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa İlişe
arkadaşlar bu arada türkiyede duyduğum 2 kadro var kırılan 2side sözde pinarelloymuş ma aslen 1 adet kadro kırılmış
kadro ilk çıkan eski pinarelloalardan kimse ilk yaptığı işi düzgün yapmıyor ben yıllarca perde kestim 2 sene eğri kestim 2 seneden sonra hem müşteriye bakar hem perdeyi dümdüz keser olmuştum...
taiwan ve çin herneyse karbona olan yabancılıklarından kurtulmuşlar bu ap açık ortada
kırılan kadrolar 2009 yılında alınmış olup yarış koşturulmuştur yarış koşan kadronun üzerindeki adam 90 kilo ve kadronun canına okuyordu
4 sene kadroya yapılan eziyete dayanabildi ve sonrasında mersin yarışında sprintte kırıldı
ama bakın 4 sene yarış ve antreman koştu kullanıcısı 90 kilo demir gibi bir adamdı
ve ilk nesil karbonlardandı..

Replika olarak adlandırılarak kelimelerle durumu yumusatarak yada farklı göstererek belki bilinçli,belki "sehven" ama aslında taklit olan ürünleri kullanan arkadaşları yargılamak gibi bir niyetim olmadığını baştan belirtmek isteyerek cümleme başlayım ki sonradan yanlış anlayabilecek arkadaşlara uyarım olsun!Gidişi güzel görüntüsü güzel ucuz bir fiyata karbon bir bisiklete binmek doğal haklarıdır ve özellikle bu ürünleri satışa çıkardıkları anda bu durumu bu durumu alıcıya belirttikleri durumda bir sorunda yoktur!
Evet kullandığım her ürünü orijinal olarak kullanmıyorum ya da kullanamıyorum veya aradaki farkı vermek istemiyorum bazen veremiyorum ama ne olursa olsun benim yaptığımın etik dışı olduğunu ve emek hırsızlığı olduğunu değiştirmez.O kadar fiyata satmasınlar denilerek eleştirilen firmaların "replika" ürünlerinin üzerinde yine o kazıkçı firmaların isimlerinin ve logolarının yer almasıda gramların hesaplandığı bir kategoride hem düşündürücüdür hem de gereksiz ağırlıktır!

Benim asıl merak ettiğim ise verilen linklerden baktığım kadroların büyük çoğunluğu pinarello(chinarello-taiwanarello) bmc,specialized colnago vs. gibi çok sayıda çok iyi firma ve ürünleri varken neden bu kadar büyük bir oranda pinarello satılıyor! Üst seviye yol kadrosu kullanan arkadaşların,replika kullananların da(çünkü iyi replikalarında performans olarak üst seviye performans gösterceğine inanıyorum) pinarelloların bu kadar ilgi çekip iphone muamelesi görmesinin nedeni nedir? Görsel olarak mı çok farklı geliyor(-ki farklı) yada performansı mı çok yüksek(-wiggins&froome) eğer o kadar yüksekse diğer firmalar neden pinarellonun tasarımlarına yakın ürünler üretmiyor?

burhanozer, Anlayisli cevap ve sram ile ilgili cevaplar icin cok tesekkur ederim hocam bisikletiniz tekrat hayirli olsun bu arada.bakalim insallah butce olarak musait olursam forceye gecerim yavas yavas. Anlayisli cevap ve sram ile ilgili cevaplar icin cok tesekkur ederim hocam bisikletiniz tekrat hayirli olsun bu arada.bakalim insallah butce olarak musait olursam forceye gecerim yavas yavas.

@burhanozer

Türkiye'de orijinal ve replika kadroların sağlamlığını test edebilecek bir laboratuar, gerekli ekipman var mı? Bu tür bir test uygulanmadan yapılacak her yorum hatalı olacaktır.

Kişisel görüşüm şu: Replika ürün üretmek ve satmak emek hırsızlığıdır. Bir ürünün tasarım, AR-GE ve imalat süreci ve bu süreçte kalifiye insanlara (mühendis, tasarımcı, yönetici) ödenen ücretler, yapılan harcamalar ile ürünün satış ve satış sonrası sürecindeki harcamalar, ürünün satış fiyatını belirler. Replika ürün üreten firmalar, hiçbir tasarım, AR-GE ve tanıtım masrafı yapmadıkları, ürünlerine satış sonrası garanti ve destek vermedikleri için taklit ürünleri orijinaline nazaran çok ucuza satabiliyorlar.

Yanlış anlaşılmasın, burada kesinlikle replika ürün kullananları suçlamıyorum. Benim eleştirdiğim kesim, replika ürünleri üreten ve pazarlayan firmalar.

Ayrıca Baki Kayan beyin şu yorumunu kendisine hiç yakıştıramadım:

"Isin ilginc yani elalemin gavuruna 8-10 bin TL kar kazandirip vergisini de odetmemizi tavsiye eden bu arkadaslar nedense yorumlarini kacak windows veya korsan program kullanarak bilgisayarlarindan yapiyorlar !!!"

İnsanları peşin hükümle hırsızlıkla suçlamamak lazım. Bu satırları yazmadan önce, burada yorum yapan insanların her birinin bilgisayarını bizzat inceleyip lisans kontrolü mü yaptınız acaba?

Lütfen önyargılarla hareket etmeyelim; kendimize saygı beklerken önce karşımızdakine saygılı olmasını bilelim.

özgür kardeş sorunu şöyle cevaplıyayım aynı sitede birçok kadronun replikaları mevcut
time-cipollini-scott-trek-specialized-cervelo hepsi var sen isimlerini yaz ara çıkar şimdi pinarellonun çok satılma ve rağbet görmesinin sebebini söleyim sen kahvaltı sofrasına ençok ne alıyorsun peynir zeytin domates reçel. peki salam sosis kahvaltıda yenmezmi bal helva yenmezmi illaki yenir ama herkes dediğim gibi peynir zeytin tercih ediyor
işte aynen pinarello bu işin ilk ismi oldu replikada ilk parlayan isim pinarello oldu ve tutturdu gidiyor aslında birbirinden hiçde farklı ürünler değil yapı itibariyle

peki ya emek hırsızlığına bizi sürükleyen sebepler nedir kardeş 11bin tl verip orjinal bir pinarello alacak gücüm yok ayrıca 1000 tl verip 200 liralık aliminyumların kaynatılarak bisiklete benzetilen malzemelerede 1000 tl verip kandırılmaya niyetim yok
1000 tl param var ve her aldığımız üründe kaliteliyi aradığımız gibi bu üründede paramızın edeceği en kaliteli ürünü bulmaya çalışıyoruz

peki neden sram yada shimanoların kopyaları yok çünkü çok uçurum fiyat yok bir grup set için 1000 tl çok para değil ama bir kadro set için 11.000 tl bence benkleştirilemiycek bir miktar

aliexpress uzerınde bu replıkaları satan kullanıcıların müşterileri urunlerı alıp kullandıktan sonra yorumlamışlar.. o musterılerlede temasa gecınız bilindiği uzere yurtdışında bu tıp kadrolar daha ıyı ve gerçek testlerden gecırılıyor.bakarsınız gerçek testlerden geçirmiş bir kullanıcıya denk gelırsınız benım ıncelemelerım sonucunda 500 Euro cıvarı parayı hakedıyor cıktı..

Geri