@burhanozer
Türkiye'de orijinal ve replika kadroların sağlamlığını test edebilecek bir laboratuar, gerekli ekipman var mı? Bu tür bir test uygulanmadan yapılacak her yorum hatalı olacaktır.
Kişisel görüşüm şu: Replika ürün üretmek ve satmak emek hırsızlığıdır. Bir ürünün tasarım, AR-GE ve imalat süreci ve bu süreçte kalifiye insanlara (mühendis, tasarımcı, yönetici) ödenen ücretler, yapılan harcamalar ile ürünün satış ve satış sonrası sürecindeki harcamalar, ürünün satış fiyatını belirler. Replika ürün üreten firmalar, hiçbir tasarım, AR-GE ve tanıtım masrafı yapmadıkları, ürünlerine satış sonrası garanti ve destek vermedikleri için taklit ürünleri orijinaline nazaran çok ucuza satabiliyorlar.
Yanlış anlaşılmasın, burada kesinlikle replika ürün kullananları suçlamıyorum. Benim eleştirdiğim kesim, replika ürünleri üreten ve pazarlayan firmalar.
Ayrıca Baki Kayan beyin şu yorumunu kendisine hiç yakıştıramadım:
"Isin ilginc yani elalemin gavuruna 8-10 bin TL kar kazandirip vergisini de odetmemizi tavsiye eden bu arkadaslar nedense yorumlarini kacak windows veya korsan program kullanarak bilgisayarlarindan yapiyorlar !!!"
İnsanları peşin hükümle hırsızlıkla suçlamamak lazım. Bu satırları yazmadan önce, burada yorum yapan insanların her birinin bilgisayarını bizzat inceleyip lisans kontrolü mü yaptınız acaba?
Lütfen önyargılarla hareket etmeyelim; kendimize saygı beklerken önce karşımızdakine saygılı olmasını bilelim.