Scudo Sports

Peugeot Türkiye'de Satışta

Gtr 980 nin kadro boyları için beden ölçüleri varmı 52-54 kadro normal bir bisiklette yaklaşık hangi bedene denk geliyor.

Scudo
merhaba, geçtiğimiz hafta Gtr 950 alarak bende Peugeot ve yol bısıkletı kullanıcıları arasına katıldım. şu ana kadar yaklasık 250 km geçirdim bisiklet üzerinde ve akıcılığı çok iyi diyebilirim.

Zaten üzerindeki 105 setin seriliğini anlatmaya gerek yok. karbon maşa yoldaki titreşimi oldukça yumuşatarak yansıtıyor bilek ve ellere. selesi hıc fena değil. Jantlar fulcrum sport.

kısa süreli degerlendirmede ben oldukça beğendim. aynı ozelliklerde scott, gıant, lapierre gıbı markaların bisikletleri yaklasık 2 katı fiyatına satıldığını düşünürsek bence mantıklı bir tercih. Tabi kadro tasarım mühendislikleri arasında mutlaka fark vardır ama bütçe o rakamları çıkmaya el vermiyorsa ki euro 8 tl üzerine çıkmış durumda, peugeot bisikletleri düşünmekte fayda görüyorum.

Şimdi spd pedal ve ayakkabılarımı bekliyorum. Esas denemeler ondan sonra yapılacak.

Ayrıca yolda giderken de epey dıkkat çeken bir bisiklet. Bilginize ;)

Arkadaşlar 940 modelini hangi Bisikletçiler de bulabilirim birde alan arkadaşlar nakit yada karta ne kadar çekim yaptı fiyat olarak bilgi verir ise sevinirim son olarak salcano xrs 035 ile kıyaslar isek hangisi ağır basar?

Ben de gtr 950’yi edindim yaklaşık 200 km yaptım. Lastikler dışında memnunum çok akıcı bir bisiklet. Fiyat açısından peugeot’u tercih ettim. Bu fiyat bandında en fazla Tiagra setli ve no name jant’lı bisikletler edinebilirsiniz. Nakite %7’lik bir indirim yapıyorlar ben 50₺ daha indirdim. Seneye fiyatların inanılmaz artacağını söylemişti bayii ve bunu Dolar 7 olmadan söyledi. Şu an alınabilecek en mantıklı bisiklet fiyat performans olarak ve 56 kadro sanırım kalmamış. İnternetteki fotoğraflar tam perspektif olmadığı için gerçek tasarımı ortaya çıkmamış. Kadro prizmatik . Resimlerdeki gibi yuvarlak değil gidip görmenizi tavsiye ederim.

Ben izmir sundu bisiklette gordum 940 modelini ve konya ozceylandan pedal hediyeli 53 kadrosunu aldim.3240 tl ye geldi.peşin aldim.lastikler dışinda herşey mukemmel.bugun schwable lugano 700x25 lastiklerim geliyor.uzerine takili gelen cst lastikler cok ince herşeyden patliyo.1 haftada 5 kere patladi bisikletten sogutcakti beni.şuan her iki tekeride çöpe atacam.

yol bisikletlerinin kilosu hakkında bilgisi olan varmı

@myasins pardon hocam ben genelde gtr980'e baktığım için diğerlerinin olmadığını bilmiyodum

• Beğen
Tepkiler: myasins
@Cesarisback
Ben dün 52 cm olanını aldım.
Boyum 1.73-1.74. 'Inseam' denen iç bacak ölçüm de yaklaşık 74 cm.
50 sini de alabilirdim. Ama bir önceki bisikletimi alırken de aynı durumda arada kalmıştım ve küçük boy olanı tercih etmiştim. Bu sefer diğer yönde tercih yapmak istedim. Bir de üst bedenim biraz daha uzun. Yani 50 cm olan benim 'reach'im için biraz küçük hissettirdi.
Şunu söylemem lazım; evde ayakkabısız bindiğimde üst boru yumurtalıklarıma resmen değiyor. Ona göre. İç bacak boyunu ölç öyle karar ver.

Biraz daha bineyim, fotoğraflı ve detaylı bir geri bildirim yapacağım. İlk izlenimlerim çok olumlu.

PSX_20180817_230407.jpg

PSX_20180817_230732.jpg

hayırlı olsun gerçekten kadronun çizgileri mükemmel görünüyor

• Beğen
Tepkiler: Kaos.
Hayırlı olsun, keyifle kullanın.
Bisikletin tam boy fotolarını bekleriz :)

• Beğen
Tepkiler: Kaos.
Yeni aldigim iç lastiklerde patladi.meğer yüksek basınçtan icerden geti yarip tel yuvalarinda meme yapip patliyormuş.Zefal in sert iç lastik getinden aldim. Ve şimdi gönül rahatligiyla 110 psi basip gezebiliyorum

Tekrar merhaba;

Bisikletin tam boy fotosuyla başlayalım:

01.jpg

Öncelikle şunu belirteyim, karbon kardo, en azından bana göre, kesinlikle öyle ucuz merdiven altı bir üretim gibi durmuyor. İşçilik,açılar ve dataylar gayet iyi. Boya işçiliğini de çok beğendim.

Orta yatağın bulunduğu bölüm, tıpkı bilinen markaların aero karbon modellerinde olduğu gibi, daha iyi güç aktarımı için, ekstra geniş:

12.jpg

11.jpg

Bisiklet, bilindiği gibi Cycleurope bünyesinde üretiliyor :

13.jpg

İstanbul'un inişli çıkışlı yollarında kullanacağım için, daha alırken 100tl farkla yaptığım modifikasyon, rubleyi 11-28'den 11-32'ye çıkarmak oldu :

22.jpg
23.jpg

Pedalları yurtdışındayken almıştım. Shimano PD-A600. Çifti 286 gram. İki noktadan kilitli spdlerle uyumlu. İşe sıksık bisikletle gittiğimden üç değil, iki noktadan kilitlileri tercih ediyorum, çünkü bunlarla uyumlu yol ayakkabıları işte bile giyebilecek kadar şık olabiliyorlar. Bendekilerden en şık bulduklarım:

DZR Minna (link)

Shimano SH-RT4M (link)

Giro Republic Kahverengi hakiki deri (link)

PSX_20180824_222139.jpg

Mıknatıs, wifi alıcı gibi şeylerle güzelim karbonu hem ağırlaştırmamak hem de görüntüsünü korumak için, gps yol bilgisayarı aldım. Gayet uygun fiyatlıları var. 66 euroya Sigma Pure GPS aldım. Ayrıca, vites ve fren kollarını içe aldım. Daha iyi gidon hakimiyeti için:

PSX_20180824_223028.jpg

PSX_20180824_222701.jpg

Sele borusu da aero-karbon. Buna da tav olmuştum alırken:

PSX_20180824_220331.jpg

Bisikletin pedallar ve Sigma Pure GPS dahil ağırlığı 8,3 kilo. 52 kadro. Dijital baskülde önce kendim sonra bisiklet omzumda tartılarak bulduğum sonuç bu. Bilmem ne kadar sağlıklı bir ölçüm. Ancak evin bir çok yüzeyinde farklı ölçümler yaptım, onu belirteyim.

Eski bisikletim, çok bilinen bir markanın 7005 alüminyum, hibrit modeliydi. Düz gidon, Deore, 36/50, 11-32 2x9 vites, 9.9 kilo.

Bununla kıyaslayabildiğim için yukarıdaki bilgileri verdim. Bir kere karbon gerçekten çok daha 'stiff'. Düz yolda hız farkı var ama bence büyük bir fark değil. Ama hızlanma farkı gayet açık. Ayrıca yokuş yukarı fark o kadar bariz ki, bir daha o bisikletle yokuş yukarı çıkmak istiyeceğimi zannetmiyorum.

Caddebostan parkurunda kalablığın içinde ağız tadıyla tam hızlanamasam da bir fikir vermesi açısından:

Screenshot_20180824-234045.png
Screenshot_20180824-234059.png

Şimdilik bu kadar. Aklıma başka şeyler gelirse eklerim. Umarım almayı düşünenlere bir faydası olur.

İyi akşamlar, iyi bayramlar.

Extra bir indirim yapıyorlar mı? Ben de 900 modelini düşünüyorum da.

Geri