Tekrar merhaba;
Bisikletin tam boy fotosuyla başlayalım:
Öncelikle şunu belirteyim, karbon kardo, en azından bana göre, kesinlikle öyle ucuz merdiven altı bir üretim gibi durmuyor. İşçilik,açılar ve dataylar gayet iyi. Boya işçiliğini de çok beğendim.
Orta yatağın bulunduğu bölüm, tıpkı bilinen markaların aero karbon modellerinde olduğu gibi, daha iyi güç aktarımı için, ekstra geniş:
Bisiklet, bilindiği gibi Cycleurope bünyesinde üretiliyor :
İstanbul'un inişli çıkışlı yollarında kullanacağım için, daha alırken 100tl farkla yaptığım modifikasyon, rubleyi 11-28'den 11-32'ye çıkarmak oldu :
Pedalları yurtdışındayken almıştım. Shimano PD-A600. Çifti 286 gram. İki noktadan kilitli spdlerle uyumlu. İşe sıksık bisikletle gittiğimden üç değil, iki noktadan kilitlileri tercih ediyorum, çünkü bunlarla uyumlu yol ayakkabıları işte bile giyebilecek kadar şık olabiliyorlar. Bendekilerden en şık bulduklarım:
DZR Minna (link)
Shimano SH-RT4M (link)
Giro Republic Kahverengi hakiki deri (link)
Mıknatıs, wifi alıcı gibi şeylerle güzelim karbonu hem ağırlaştırmamak hem de görüntüsünü korumak için, gps yol bilgisayarı aldım. Gayet uygun fiyatlıları var. 66 euroya Sigma Pure GPS aldım. Ayrıca, vites ve fren kollarını içe aldım. Daha iyi gidon hakimiyeti için:
Sele borusu da aero-karbon. Buna da tav olmuştum alırken:
Bisikletin pedallar ve Sigma Pure GPS dahil ağırlığı 8,3 kilo. 52 kadro. Dijital baskülde önce kendim sonra bisiklet omzumda tartılarak bulduğum sonuç bu. Bilmem ne kadar sağlıklı bir ölçüm. Ancak evin bir çok yüzeyinde farklı ölçümler yaptım, onu belirteyim.
Eski bisikletim, çok bilinen bir markanın 7005 alüminyum, hibrit modeliydi. Düz gidon, Deore, 36/50, 11-32 2x9 vites, 9.9 kilo.
Bununla kıyaslayabildiğim için yukarıdaki bilgileri verdim. Bir kere karbon gerçekten çok daha 'stiff'. Düz yolda hız farkı var ama bence büyük bir fark değil. Ama hızlanma farkı gayet açık. Ayrıca yokuş yukarı fark o kadar bariz ki, bir daha o bisikletle yokuş yukarı çıkmak istiyeceğimi zannetmiyorum.
Caddebostan parkurunda kalablığın içinde ağız tadıyla tam hızlanamasam da bir fikir vermesi açısından:
Şimdilik bu kadar. Aklıma başka şeyler gelirse eklerim. Umarım almayı düşünenlere bir faydası olur.
İyi akşamlar, iyi bayramlar.