Scudo Sports

Peugeot T11 Kullanıcı Kulübü

@BuzParmak
Hocam Ankara'da Ankabike ve Ilgaz bisiklette vardi bu model, ilgazda biraz daha uyguna satiliyor, 2400 demisti-nakite 2200 yapiyor. Anka nakite 2250 demisti.
Bunlarin disinda, ulustaki bisikletcilerin bulundugu yiba carsisi var oraya hic gitmeyin Peugeot getirmemisler.

Scudo
@BuzParmak

Bulunduğu yerler ve kişisel tavsiye sıralamam(Her 3 yer de benzer fiyat verdi nakit alım için, pazarlığınızı sağlam yapın):
1-Emre Bisiklet (Sadece 53 kadro mevcut, ilk tercihim Ankara'da her zaman)
2-Anka bike (Ben buradan 46 kadrosunu aldım, tavsiye ederim)
3-Ilgaz bisiklet (Burayı tavsiye etmem, ben memnun kalmadım ama burada giant rx3 ile karşılaştırma şansınız var)

2. suluk yeri için Altus m370, acera m390, acera t3000, alivio t4000 vb. 44-48t alttan kelepçeli bir ön aktarıcı ile degistirilebilir arastirdigim kadarıyla. Ben uygun bir zamanda bu değişimi yapacağım.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
istanbulda 53 kadro siyahından nerede vardır bilgisi olan var mı ?

arka kaset 11-34 ile değiştirilir mi? nelerin değişmesi gerekir ayrıca?

Merhaba, ben de kulübe yeni katıldım. Geçen hafta bej rengini aldım Bostancı'dan... İstanbul'da ağırlıklı olarak Emar Avm'nin oradan Kadıköy'e gitmek için kullanacağım. Yıllardır bisiklet kullanmıyordum. Çok da özellikleri vs. bilmiyorum ama biraz araştırdım, tavsiye üzerine aldım. Hafif ve şık bir bisiklet. İlk bir iki de zor oldu ama bugün daha iyiydim. yaklaşık 20 km gibi bir yol. avuç içlerim acıyor daha çok ama ham olduğum için herhalde, eldiven alırsak çözeriz sanki...

Bisikleti bilen arkadaşlar, yapılası gerekenler konusunda yardımcı olursanız sevinirim...

Dosyalar

• WhatsApp Image 2019-06-13 at 14.17.52.jpeg
    WhatsApp Image 2019-06-13 at 14.17.52.jpeg
    208,5 KB · Okunma: 323
Hocam elcikler çok ağrı yapıyor. İlk işim elcikleri değiştirdim.

@socialworker
11-32 var zaten. 11-34 ile çok aşırı bir farkı olmaz. Değmez değiştirmeye bence. Ama neden olmasın. Rubleyi değiştirmek yeterli olur diye düşünüyorum. Çok fazla bir oynama yok çünkü.

Dosyalar

• P90622-133038.jpg
    P90622-133038.jpg
    756,5 KB · Okunma: 171
@Mustaac
Linki varsa atabilir misiniz hocam?

Bisikletin gidondan çıkan kablolari kadroya çarpıp ses çıkarıyor normal sürerken. Buna nasil çözüm buldunuz? Yoksa benimkinde kablolar yanlış sırayla mi bağlanmış?

@ginflon
Ben bu şekilde bir deneyim yaşamadım hocam. Benim bisiklette bu şekilde bir surtme sesi yok. Ama bir kelepçe yardımı ile kablolari birbirine sabitleyebilirsiniz.

Ben de bir t11 kullanıcısıyım. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum benim gördüğüm 2-3 problem var şimdilik. 2si söylenmiş zaten elicklerin rahatsızlığı ve ön aktarıcının suluk kafesi deliğini kapatması. Bir de ben park ayağından hiç memnun kalmadım çok ses çıkarıyor ve yayı çok sert olduğu için ucundaki uzunluk ayar kısmı bisikleti park etmek için ayağı açtığımda o hızla kırılıp fırladı. Xlc nin tek tarafa kapanan çift bacaklı orta ayağından alıp taktum tavsiye ederim herkese yere sabitliyor resmen bisikleti. Enes Şensoy(Canavar Keşifte) youtube kanalından bakabilirsiniz incelemesine.

• Beğen
Tepkiler: runaway60
@waagus bahsettiğiniz ayaklık tur bisikleti için ideal. Böyle hafif seri bisiklet için uygun degil bana göre, ayrıca gereksiz ağırlık olacaktr.

• Beğen
Tepkiler: Hidiman
@Türko kullanım amacına göre değişir tabiki. Ben tur amaçlı kullandığım için böyle bir değişikliğe gittim. O ayak dışında başka ayak kullanmayın da demedim zaten mevcut ayak kalitesiz sadece önemli olan nokta o benim hangi ayağı tercih ettiğim değil.

@Fatih16
Harika olmuş.hadi kazasız belasız sürüşler ?

Merhaba. Peugeot'nun T11 modelinden bugün haberim oldu. Ben de bir tur bisikleti almak istiyorum. Aslında Fuji Absolute 1.9 düşünüyordum ama kurdan dolayı fiyatlar uçtu. Peugeot T11 gerçekten hoşuma gitti. Yalnız biliyorsunuz disk fren uzun vadede pahalı ve ıssız yerlerde sorun çıktığında ayarı ve parça bulması zor. Acaba buna Tektro R313 ya da daha üst segment bir V fren takabilir miyim? Paylaşım için teşekkürler.

@Cankut
Takamazsınız kadroda ve maşada firen pivot bağlantı noktaları yok

Konu hakkındaki bilgisizliğimi mazur görün lütfen, frenler hakkında emin olmalıyım. Yarış frenleri olan Shimano 105, Sora, Claris muadilleri takılabilir mi? Eğer uygulanabiliyorsa kararımı kesinleştireceğim. Ayrıca yanıt için de teşekkürler.

@Cankut
Maşadaki deliğin konumu ve çapı sizin istediğiniz klasik kaliper fren dediğimiz yol bisikleti frenlerine izin vermiyor, pivot bağlantı noktaları olmadığı içinde v-fren kullanamıyorsunuz

• Beğen
Tepkiler: Cankut
Demek disk fren onarımını ve ayarını öğrenmem gerekecek. Sorumu yanıtladığınız için teşekkürler.

Geri