Scudo Sports

Peugeot Mosaique 1998 restorasyon

@Kerem gunaydin Metal malzeme karbon gibi bir anda çatırdamaz zaten, yamulur. Kullandıkça gözlemlersiniz zamanla bir yamulma oluyormu diye.

• Beğen
Tepkiler: Kerem gunaydin
Scudo
Merhabalar, yeni oldugum için başlık acamiyorum, kusuruma bakmayın.
Bir sorum olacak; bianchi esprit bisiklete daha spor birp gidon yahut dropbar takabilir miyim? @can_celik @mariokaldato

Dosyalar

• IMG_20210425_115301.jpg
    IMG_20210425_115301.jpg
    90,8 KB · Okunma: 50
Merhabalar, yeni oldugum için başlık acamiyorum, kusuruma bakmayın.
Bir sorum olacak; bianchi esprit bisiklete daha spor birp gidon yahut dropbar takabilir miyim? @can_celik @mariokaldato
Kısa cevap evet. Forumda bu konuda açılmış başlık var, oraya bakmanızı öneririz

• Beğen
Tepkiler: namioguz
@namioguz Bisikletin üzerindeki gidon boğazı çoğu yol gidonuna uygun değil. Uygun olanlar da genelde 38 ila 40 cm genişliğinde çelik materyalden oluyor. (link) (link) Bu iki gidon boğazı ile 25.4 mm bağlantılı yol gidonlarının tümünü kullanabilirsiniz. (link) ile 28.6 mm uyumlu gidon boğazlarını 31.8 gidonlarla da kullanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: namioguz
Bayagı aradim ama gozumden kacmis, bir daha bakayim, tesekkur ederim.
@denizt cok tesekkur ederim
Eski 1" dropbar gidon ve bogazlarinda dikkat etmeniz gereken bogazin ve gidonun capidir. MTB lerde evet genelde 25,4mm ama dropbarlarda genelde 26mm cap oluyor. Hatta misal olarak Cinelli 66 - Campione del Mondo olan modelin capi 26,4mm, yani buda var.
Demek istedigim dropbar almak isterseniz bogaz ile gidon capinin uyumuna dikkat edin ve drop bar takinca masaraflarin artacaginida unutmayin.

@Murat Cömez geçenlerde 40cm lik çelik bi gidon aldım denemek amacıyla 25.4 den de ince 23-24mm arası bir kalınlığı vardı kullanamadım. Eski çelik mtb boyunları ile anca kullanılır diye tahmin ediyorum. Onlarda biraz daha büktürme payı oluyor. Bu arda 26mm yazanlar da 25.4 çıkabiliyor. Benim şu an kullandığım öyle mesela 26 yazmasına ramen 25.4mm. "Şu rakamı 26'ya yuvarlayalım" mı demişler ne yapmışlar artık bilmiyorum. 2 ölçü aynı boğazlarla kullanılabiliyor muhtemelen 26.4 de kullanılıyordur ama işin içine cinelli girince özel üretim bir seri olabilir diye düşündürüyor.

@denizt Gidonun ortasındaki şişkin kısmın 1" ten küçük olduğuna emin misin? Şimdiye kadar hiç bu ölçüde bir gidon görmedim.

@Murat Cömez geçenlerde 40cm lik çelik bi gidon aldım denemek amacıyla 25.4 den de ince 23-24mm arası bir kalınlığı vardı kullanamadım. Eski çelik mtb boyunları ile anca kullanılır diye tahmin ediyorum. Onlarda biraz daha büktürme payı oluyor. Bu arda 26mm yazanlar da 25.4 çıkabiliyor. Benim şu an kullandığım öyle mesela 26 yazmasına ramen 25.4mm. "Şu rakamı 26'ya yuvarlayalım" mı demişler ne yapmışlar artık bilmiyorum. 2 ölçü aynı boğazlarla kullanılabiliyor muhtemelen 26.4 de kullanılıyordur.
Ben elimden simdiye kadar onbinlerce dropbar gecti ama 26mm 25,4mm cikabildigini ilk defa sizden duydum. 26mm dropbr tabiki 25,4mm gidonbagzina oluyor ama zorla cizerek takilirsa yada büyük bir tornavida ile bogazin agizi acilirsa olur. Bunu da ancak merdiven alti bisiklet toplayanlar yapar.
Neyse sizle burada olur olmaz polemigine girmeyecegim, siz haklisiniz ve nederseniz dogrudur. Basarilarinizin devamini diliyorum.
@denizt Gidonun ortasındaki şişkin kısmın 1" ten küçük olduğuna emin misin? Şimdiye kadar hiç bu ölçüde bir gidon görmedim.
Evet can o ölcüde gidonlar vardi ama artik üretilmiyor. Anliyacagin antika oldular. ölcüleri ise 23mm degilde 23.8mm/24mm olarak geciyordu. Bunlarin coguna standart frenkollarida olmuyordu.

Son düzenleme:
Eski 1" dropbar gidon ve bogazlarinda dikkat etmeniz gereken bogazin ve gidonun capidir. MTB lerde evet genelde 25,4mm ama dropbarlarda genelde 26mm cap oluyor. Hatta misal olarak Cinelli 66 - Campione del Mondo olan modelin capi 26,4mm, yani buda var.
Demek istedigim dropbar almak isterseniz bogaz ile gidon capinin uyumuna dikkat edin ve drop bar takinca masaraflarin artacaginida unutmayin.
çok teşekkür ederim Murat bey

Estağfurullah :) yardım etmeye calışan herkese cok tesekkur ederim @Upper Architect

@denizt Bağlantı çapı 25.4 ten küçük olabiliyormuş, şimdi Peugeot Mosaique'le uğraşırken gördüm ilk defa. Dümdüz çubuk bir gidon ve çapı her yerde 22.2 mm.

Dediğin 40 cm lik 23-24mm gidonu da coca-cola pet şişesinin silindirik kısmını şerit şeklinde kesip gidona 2-3 tur dolayıp kullanabilirsin.

Gidonun manevi değeri yoksa uğraştığına pek değmez 25.4 aluminyum markasız düz ya da martı gidonlar mahallemdeki bisikletcide 25tl. Benim amortisörlü gidon boğazı vardı onu kullanabilmek için öyle bir girişim yapmıştım.

Son düzenleme:
@Anonim Bişeyle uğramıyorum bu aralar, dümdüz her tarafı 22.2 gidonlar (haliyle kelepçesi 22.2 olan quill boğazlar) varmış onu yazayım dedim. Basit bir gidonda bile bağlantı yeri ve tutulan kısım çapı olarak bir sürü ölçü türemiş zamanla.

Bisikletim daha selesini takamadan calindi uskudar zeynepkamilde oturuyorum yakinlarda bu civarlarda goren olursa haber ederse sevinirim..elcikleri frenleri ancak takmistim aynakolu ve direksiyonun boyasini tamamlamistim.resimleyemeden calindi:(

Bisikletim daha selesini takamadan calindi uskudar zeynepkamilde oturuyorum yakinlarda bu civarlarda goren olursa haber ederse sevinirim..elcikleri frenleri ancak takmistim aynakolu ve direksiyonun boyasini tamamlamistim.resimleyemeden calindi:(

Peugeot mosaique miydi çalınan bisikletiniz?

Evet lacivert selesi yok

Geçmiş olsun. Umarım çok masraf etmemişsinizdir.

• Beğen
Tepkiler: Kerem gunaydin
Bi sayfa onde resmi var o halinden baya bi degismisti yeni gibi yapmistim zimparasini boyasini gidonu filan fren takimini yeni almistim apartmanin komurlugune girip nasi caliyolar yaziklar olsun yaniyorum daha selesini takip bir tur atamadim

Geri