Scudo Sports

Peugeot Mosaique 1998 restorasyon

@Devilsbutcher evet aslında öyle bir rakam düşünüyordum başlarken ama, benim deneyimsizliğim tecrübesizliğim bu rakamı yükseltti birazda, mesala ben bu üstündeki 20yıllık jantların iş görmeyeceğini bildiğim için 2.el bi jant takımı aldım oda elde patladı, yanlış ölçülü gidon ve gidon boğazı bisiklete uymadığı için çöp oldu, gibi gibi,
bisikletçiye montaj-ayar falan hep bunlara boş para gitti.

ben hep alacağım parçaların uzun uzun takibini araştırmasını firmaların kampanyalarını takip ederek piyasada elde edilebilecek en uygun şekilde almaya çalıştım, zannımca, dediğiniz gibi 1000 küsür liraya biraz zor olur

• Beğen
Tepkiler: Devilsbutcher
Scudo
@redcat1.6slx Yok hocam ben böyle bir restorasyon hiç yapmadım. Sadece bisiklet 20 tl ye gelince. Birde vites sistemini falan da ucuza aldınız tourney falan dedimki galiba 1000 tl gibi bir rakam anca olmuştur. 2 bin i buluyor demekki böyle bir işe kalkışınca. Ben de denesem mi dedim ama masrafı fazlaymış.

@Devilsbutcher doğrudur hocam ama, her şeyiyle kendinize özel olan o bisikleti sürünce bütün herşeyi unutup, ulan yemişim 2bin lirasını iyikide girişmişim diyor insan, bence sizde böyle uygun yollu, eski kadrosunda kırık çatlak olmayan bir bisiklet bulursanız hemen yapıştırın, aceleye hiç gerek yok herşeyi yavaş yavaş sindire sindire uygun yolları aranarak yapabilirsiniz

Güncelleme; kadro tamirattan itip kalkmadan dolayı oluşan ve zamanla kullandıktan sonra oluşabilecek çizik ve boya kalkmaları için kendime rötüş yapmak için yollar arıyordum, kadro üstündeki boyanın boya kodu olmadığı için, bu boyaya en yakın tonda düşündüğüm bmw 3 serisinin b45 kodlu estoril blue metallic rengini uygun gördüm ve 30ml lik bir rötüşlük sipariş verdim bakalım tonunu yakalayabilecekmiyiz.

Rengimiz ektedir;
CB7E0F22-3AD3-4243-A4F7-17966F7D3310.jpeg

@1911 sen aklımı karıştırdın zaten hep :D yarın öbür gün kadronun boyasını söküp estoril yaparsam şaşırma:koptum::koptum:

Kim demiş 26" mtb ile tur yapılmaz diye :)
Kelebek gidonumuz ve beyaz sargımız online :)
Hafta içinde de korna-ışıklar-kadro arası çanta ve bagajımız gelicek hayırlısıyla, bu arada sele içinde, eski bisikletimden çıkma jelli kıllıf koydum ama
siyah görüntüsünü hiç sevmedim, inş yakın zamanda şöyle uygun yollu rahat ve geniş beyaz bir sele almayı düşünüyorum, aslında selle royalin çok beğendiğim bi modeli var ama
fiyatlar çok uçuk ne yazık ki

Fotolarımıza geçelim;
EEDEBE0D-9260-448D-951A-56099546E1FF.jpeg

09B96A0F-7759-48FA-8B78-386BBAF33773.jpeg

A12F608E-3073-4B60-9542-E221C5E46C99.jpeg

Fotolarda belli oluyorsa gidonun ve fren&vites kollarının açısı olması gerektiği gibimi?

Hocam kelebek gidon ve sargı linki varı mı ? Bende geçmeye düşünüyorum.

@Devilsbutcher hocam çok adi bir ürüne benziyor, ama iş görüyor. Uzun süreli kullanılmayacağını düşünüyorum bütçeniz elveriyorsa daha üst kalite birşeyler bakın bence (link)om

Son düzenleme:
Kelebek gidon eklemeyi unutmuşum, buda xlc'nin şişman bisikletten aldım siparişten bir saat sonra kargoya verildi bir gün sonrada orjinal kutulu halinde elime ulaştı (link)

Aynı gidondan bende aldım. İlk sünger , sonra üstüne xlc'nin gidon bandını sardım. Şu an bir problem yok.

• Beğen
Tepkiler: redcat1.6slx
Valla uyar gibi duruyor ama kuruduktan sonra ton farkı da olabilir. Şöyle gözükmeyen yerine ufak bir miktar sürüp deneseniz , çıkan sonuca göre boyasanız daha iyi olur.

@mariokaldato Bizde vurmalı kırmalı seviyoruz napalım :)

Abi bu kadar renk benzerliğini bence hiç boyada bulamazdım, tıpa tıp aynı gibi, çok güzel kapattı, fazla sırıtmıyor

BeforeE48838C6-9DC7-4892-9D0A-B89FAF7F42BF.jpeg

After
01D548E1-77B9-484C-8762-BD57FF65396F.jpeg

Before;58609071-1E6A-42A7-9A29-B32B541AE416.jpeg

Afret;
10119DEE-314A-4164-B2AD-D138C1D25486.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Birebir olmuş.?‍♂️

• Beğen
Tepkiler: redcat1.6slx
Geri