Scudo Sports

Peugeot Mosaique 1998 restorasyon

Scudo
@altundalbugra aylardır bir tek siz farkettiniz herhalde bunu, bu bisiklette en ayar olduğum şey bu, normalde orda kablo tutucular var 3 adet, eski sahibi sökmüş ve böyle çirkin bir görüntü oluşmuş, hangi amaca hizmet yapmış onuda bilmiyorum, üstünede saçma sapan kaynaklar yapılmış, yamukluk yok yani aslında ben bisikleti boyatırken oraya macun çektirmem lazımdı ama hiç aklıma gelmedi?, bende ordan geçen arka fren kablosunu plastik kelepçe ile tutturmak zorunda kaldım, olay budur yani :)

İyiki dedin be ?, mis gibi yaptık bisikleti ama 8-9 parça boyalı oldu şimdi de, piyasasını düşürdük ??

Elinize sağlık gayet başarılı bir çalışma olmuş. Bende benzer bir yenileme çalışmasına başlamak üzereyim. Merak ettiğim acaba aldığınız donanımdan memnun musunuz? Keşke şunun yerine bunu alsaydım dediğiniz parça var mı?
Tourney set ihtiyacınızı karşıladı mı?
Jant setinden memnun musunuz?
Açı ayarlı gidon boğazı kaçırma yapıyor mu?
Biraz sizden kopya çekeceğim de.... :krsn:

Selamün Aleyküm. Yaptığınız restorasyon işlemini takdir ediyorum gerçekten güzel olmuş. Bir sorum olacaktı. Okuduğum konularda gördüğüm kadarıyla aynı kadroya sahip Bisan Mountain cat bisiklete sahibim. Benimde fikrim boyasını değiştikten sonra üzerine bisan yerine peugeot sticker yapıştırmak. Acaba siz orjinal stickerları bulabildiniz mi yada png formatını ?

Selamlar marka stickerı download yapabilecegimiz bi kaynak biliyomusunuz acaba? Özellikle klasik markalar.

Arkadaşlar bu bisikleti buldum.Çatı arasında 30 yıldır yatıyor.10 sene gibi de kullanılmış ama aktif kullanılmamış.
Kaç model olduğunu bilmiyorum.Bisikleti gidip görmedim daha.Fotoları yolladı arkadaş.Rahmetli abisininmiş .
restorasyon yapmayı düşünüyorum.Bakalım neler olacak.Şuan ki sahibi de adamın gelini varmış ona bırakmışlar.
Kadının haberi bile yokmuş çatıda olduğundan :D umarım birden kıymetlenmez de alırız.

WhatsApp Image 2020-07-10 at 13.09.12 (2).jpegWhatsApp Image 2020-07-10 at 13.09.12 (3).jpegWhatsApp Image 2020-07-10 at 13.09.12 (1).jpegWhatsApp Image 2020-07-10 at 13.09.12.jpeg

Bisikleti gittim gördüm bayıldım.Pedala bir vuruyorsun öyle bir dönüyor ki hayret edersiniz.Mükemmel temiz kalmış bir bisiklet.Fakat
sorduğum kişi bisikletten habersiz annesine soracakmış.Fakat satmaz dedi :( çürüyor dedim satın bana dedim.Soracağını söyledi bakalım bir daha
deneyeceğim şansımı hayırlısı.Saygılar...
Bu sırada bisikletin 1975 yılı gibi alındığını söylediler.

Son düzenleme:
Merhabalar. Bilgiler ve paylaşımlar için herkese teşekkür ederim. Benim de bir Peugeot Mosaique bisikletim var ve gidon çok aşağıda kalıyor yükseltmek istiyorum. Bakımını yapan arkadaş bunlar eski tip gidon yükseltme aparatları uymaz demişti ama sanırım siz uygun ürün bulmuşsunuz. Yanlış bir sipariş vermek istemiyorum hangi özellikte bir gidon boğazı almalıyım yardımcı olabilir misiniz? Amacım mümkün olduğunca dik durarak sürüş yapabilmek. @redcat1.6slx

@redcat1.6slx
traveller city clasic doğru seçim, çok memnunum.
Bu arada Mozaique parçalarını nerede bulabilirim, yeni bir gidon boynu arıyorum, teşekkürler..

arkadaşlar merhabalar nereye yazacagımı soracagımı bılemedım burada bır sormak ıstedım sızlere, peugeot explorer meraklısıyım bende fakat mosaque kadro su ıle aynı kadro mu bu modeller ?

Merhaba arkadaslar aranizda yeniyim pandemi dolayisiyla fazla kilo aldim ve homeoffice calismaktan sebep bunaldim ve hantallastim.hayatim sporla ve 4 senem bisikletle uskudar taksim arasi ise gitmeye kullanmakla gecti evlenince ara verdim tabi .su alttaki pejuyu aldim bugun itibariyle biraz toplayip yasaklar bitince aksamlari keyif yapmak niyetindeyim.arkadasimiz super bi restore yapmis.benim okadar butcem yok oyuzden ucuza dusurmusken max 500tl kadar masraf edip isimi gorecek kadar gittigi yere kadar kullanmayi dusunuyorum usta ,malzeme ve bilgi konusunda desteginizi rica ederim.hayirli geceler herkese...

Dosyalar

• IMG-20210421-WA0008.jpg
    IMG-20210421-WA0008.jpg
    189,9 KB · Okunma: 134
Merhaba arkadaslar aranizda yeniyim pandemi dolayisiyla fazla kilo aldim ve homeoffice calismaktan sebep bunaldim ve hantallastim.hayatim sporla ve 4 senem bisikletle uskudar taksim arasi ise gitmeye kullanmakla gecti evlenince ara verdim tabi .su alttaki pejuyu aldim bugun itibariyle biraz toplayip yasaklar bitince aksamlari keyif yapmak niyetindeyim.arkadasimiz super bi restore yapmis.benim okadar butcem yok oyuzden ucuza dusurmusken max 500tl kadar masraf edip isimi gorecek kadar gittigi yere kadar kullanmayi dusunuyorum usta ,malzeme ve bilgi konusunda desteginizi rica ederim.hayirli geceler herkese...
Hocam değmez butun bu butcenizi birlestirip baska bi makina bakin derim

Hocam değmez butun bu butcenizi birlestirip baska bi makina bakin derim
Adam almış artık. Kaldı ki tırmanış falan yapmayacaksa kullanılır neden kullanılmasın...

@Kerem gunaydin Bir bisikletçiye tekerlerin akortları ve göbeklerin boşluklarını yapması için bir 200 tl gider diye düşünüyorum. Onun dışındaki fren, vites ayarlarını kendiniz yapabilirsiniz youtubeda biraz mesai yaparsanız. Selenin derisi yırtılmaya başlamış, popoyu rahatsız edebilir. Eğer ileride spor amaçlı kullanacaksanız, yokuş çıkmalar olacaksa para bağlamayıp bir yol bisikleti almanız daha mantıklı olur. Ama düzlükte gezinti için bu da iş yapar.

@can_celikprofesyonel gormuyorum kendimi zaten hocam dedigim spor olsun maksat oyle detayli biseye girmicem sehirde zaten max gunluk 15 20 km yi gecmez benim yeter diye dusundum.aklimda 3 4 parca var lastikler sele fren mekanizmasi akord ayarini kendim yapiyorum jantlara ugrasirim onu frenleri yeni alayim diye dusunuyrm

@Kerem gunaydin Sadece pabuç alsanız yeterli. Yeni fren almaya gerek yok.

@can_celikcan hocam bişey daha sorsam konun geçmişinde okudum da çatal sıkıntı çıkarır mı acaba ben öyle dediğim gibi yüksekten tümsekten çok geçmem ama malum istanbul şartları heryer çukur çakır iki günde kırılmaz işallah:)

Geri