Scudo Sports

Peugeot Mosaique 1998 restorasyon

Tekrardan merhabalar,
Tatilden döndük

Kompanent arayışına girdim @mariokaldato abimin feysbuk 2.el bislet parça gruplarında iyi mallar uyguna satılıyor tavsiyesine uyaraktan, bi piyasayı kontrol ettim ve elinde

Tektro fren bacakları olan bir arkadaşa rastladım kısaca,
Fiyatı sen koy elimde fazla kaldı dedi
C98F133E-9E60-49F7-A2B8-F9BD6BD89266.png
Tektro frenlerin sıfırların 60₺ olduğunu gördüm

25+kargo ücreti benden dedim
Okey çekti anlaştık pazartesi göndericek hayırlısıyla

Düşüncelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum

Dosyalar

• 06CB8E8F-4314-404C-B19B-FD14F297C95F.png
    06CB8E8F-4314-404C-B19B-FD14F297C95F.png
    49 KB · Okunma: 47
Scudo
@Alidemir56

Hayırli olsun abisi tektro fren bacaklarindan bi sene kullandım çok memnun kaldım. Zımba gibiler masallah

@Alidemir56
Su an Shimano xt kullanıyorum,aralarında uçuk bir fark yok.Tabi Papuclar da orjinal tektronun olmalı.

@Alidemir56
Bunu takabilirsin tabi bacaklara. Çok iyi tutan papuclar bunlar

• Beğen
Tepkiler: redcat1.6slx
Zibilyon kere raylı alüminyum sele borusu al denmiş. Aksine ısrar niye. Bir de o tekerlere ne olmuş öyle.. Bu bir çılgınlık.. :D

@uslsy
Arkadaş seleye göre boru buluyor baskan :D

• Beğen
@mariokaldato

E güzel baba.. Bende de bir kaç dış lastik var. Onlara uygun bir bisiklet ayarlar mıyız bana?

bende de bisan olarak hatırladığım çocukluk bisikletim var ve yaşı 20'nin üzerindedir. yıllar önce defalarca sprey boyayla boyadığım için marka modelini göremiyorum. yavaştan restorasyona hazırladığım için çoğu parçayı söktüm.

kadrodaki seri no 127777. ön arka orta göbeklerin markası omega. bunun acaba modeli nedir? bildiğim kadarıyla bisan mountain cat değil.

WD8mz2.jpg

@efeozata
Demir mi kadrosu?

• Beğen
@efeozata
Markası çok önemli deil ya .yenileme süreci zevklidir

• Beğen
Bende bu bisikletin city verisyonu vardı. Çamurluklu ışıklı vs. Komşu çocuğuna verdik gidiş o gidiş. Bu bisikletlerin tık sıkıntısı jantları. Çok çabuk yamulup tel kırıyor. Gerçi ben kullandığımda yaş 13-14 civarıyda her yerden atlıyop ediyorduk orası ayrı. Ama ne kadar dikkat etsem de arka jantlarda aydı en az 6-7 tel kopuyordu. Dayanamayan o zamanki bisikletçim motorsiklet telleri takmıştı jantlara sıkıysa kopsun diye atarlanmıştı. Yine koparmıştım 1-2 ay sonra ama diğerinin yanında bi şey değildi bu. Bisikletini görünce eski günlerim aklıma geldi. Kolay gelsin kardeşim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@frter valla abi ben küçükken kullanamadım ilk kez elime değdi, pek bilmiyorum nası bişey olduğunu, herhalde yeni bir 26" jant alıcam,
Teşekkür ederim

@Alidemir56

Dostum bu eski çelik jantlar dikiş tutmaz. 26jant kıyamet gibi piyasada. Al kafan rahat etsin.

Eline sağlık, gayet güzel bir restorasyon çalışmasına girişmişsin. Belki bende ilerde böyle bir çalışma yapabilirim :harika:

• Beğen
@uslsy
Bu jantların aliminyum olma ihtimali yüksek. Benim Pejo'dakiler aliminyumdu. Böyle kötü jant görmemiştim :)

• Beğen
Geri