Scudo Sports

PerformanStanbul

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
2011 yılıda böyle geçti...

2012 yılında daha bilinçli daha keyifli sürüşlerde daha fazla bisiklet sürücülerini aramızda görmek dileğiyle...

Scudo
aytek topiklerim kilitli bence iyi oldu evet arada sırada buraya bakacağım ne eder aytek diye evet 20 mayısta face de örgütleniyoruz partner ayarlarsan gel ,sen partnersizde olsa gelirsin,,,,yalnız iki performans genç dostları merceğe aldım bilesin neyse ,,,biz biliyorsun bu yola başkoyduk,,,burda mesaj olmaz sadece senin grafikler var olur zati buraya uğrayanda yok biliyorsun yeni yıla bomba gibi esas biz geliyoruz, kartepe otel 113 artı 18 in ne olduğunu bilmeyenlere face den özel mesaj attım bakıyorum pek bisiklet ile ilgisi olmayanlar,,öğreteceğiz face dekilere neyin ne olduğunu ve saygı duyacaklar bize onuda öğrenecekler,,,zati seninle sorunu olanların benle işi olamaz biz bizi koruruz herkez bunu bilecek ,
evet yeni yılda gene kafaca ve sele üstünde beraberiz gerçek dostum benim,,,,gerisi yalan bunu bilesin,,

Çavuş nereden başlayacağımı bilemiyorum... ama tek cümle ile özetlemem gerekirse şunu söyleyebilirim; Bu millete yaranılmaz boşuna uğraşıyoruz.....

Şimdi eğer bunu açmam gerekirse;tabii herkes kötü niyetli değil gerçekten heves eden ama işin zorluğunu görüp çekilenlerle bir an hayataki boşluğu doldurmak için bisiklete yönelip sonradan o boşluğu başka birşeyle doldurup uzyanları bir birinden ayırt etmek lazım..:):):):)

evet senle bir birimizi eleştirsekte ki bu eleştiriler daha iyiyi yapmak için olmuştur hep genelde hep koruma kalkanı olmuşuzdur birbirimize çünkü ikimizin amacıda sadece hizmet etmektir...

hiç bir zaman bir blog sayfası açıp insanlara bloğuma bakın orada bulursunuz aradığınız şeyi gibi bir ego tatmin olyımız olmadı baktığın zaman bizim onda bir oranında km yapmış amcaların blogları dolu ortalık...biz naptık turu attık ama hava atmadık paylaştık sorun dedik...herkese aynı seviyede yaklaştık...

ne diyoruz olabildiğince fazla bisikletliyle bu işleri yapalım neden çünkü paylaşıyoruz istiyoruz ki herkes yapsın tek olmayalım hatta daha iyilerini yapanlar olsun...
bizim Kartepe turlarından önce kaç adam o tarz tur yapmıştı, İznik turlarına bak, Uludağ a kışın çıkılıyomuydu önceden zirvwe yapılıyomuydu???

her zaman Kuva-i Milliye ruhuyla hareket ettik....yarış koşmadık....isteseydik onuda yapardık...ama o ayrı bişey....

Çavuş diyorsun ki millet çalışıyo okuyo efendim evli yok kız arkadaşı var falan filan antreman yapamıyolar....ama eminim ki onlar ekran başında her türlü oyun..v.s..yada tv dizilerine zaman buluyolar....bunları kıçımdan uydurmuyorum....takdir edersinki bir çok arkadaşım var hepside sayar sever sağolsunlar.....canlı canlı gözlemlerim bunlar....

bizde çalışıyoruz bizimde sosyal yaşantımız var biz nasıl antreman yapıyoruz...biliyosun hastanede babama baktım aylarca napıyodum doktorlar visit gezerken bende çıkıp biraz tur atıyodum ki kıçım seleyi unutmasın, ramazanda naptık...gece 00:00dan sonra transit yolda 100kmlik antremanlar yaptık sahura kadar ama o zaman bulamayan arkadaşlarda mutlaka sahura kadar uyanıktılar iftardan sonra yayıldılar....insan isterse yapar mazerete gerek yok bak mesela bizim bu tarafta iron ağalar var hepsi iş güç çoluk çocuk sahibi abiler inanılmaz antremanlar yapıyolar...

bizim eleştirilerimiz herkes için geçerli değil tabii ki lütfen yanlış anlaşılmasın herkesin bisiklet üzerine bu kadar düşmesine gerek yok kişinin kendi terciği... bizim eleştirimiz bir şeyleri isteyipte karşılığını veremeyenlere...

valla yazıyorum yazıyorum sonrada pişman oluyorum ama bi yerdede yazma ihtiyacı duyuyorum aslına bakarsan çok fazla konuşulacak şeyler var ama yazının başındada dediğim gibi bu milletten bi cacık olmaz uğraşmaya değmez yani bundan sonra kendi dalgamıza bakalım...:):):):):)

elbette gelene gelme gidenede kal diyemeyiz....herkesin başımızın üzerinde yeri var...:):):)

kendine iyi bak Çavuş takma kafana artık biraz dinlen kendine oyna herşey olacağına varır bundan sonra böyle....

aytek kadir dostum,,,
içini dökmüşsün, ben bunca turları niye düzenledim 2009 dan beri bisiklet forumda biliyorsun sayısız turlara imza attık ve akabinde çok adam ile beraber olduk ama sonra zaman içersinde kayboldular ve biz kaldık ,,,burda bi zamanlar var olan ki isim vermek istemiyorum ama vereyim özgür nevres gibi bi insanın makalelerini bence herkez okumalı özgür arkadaş son derece işin tabiatına vakıf olmuş bi arkadaş ama ne yazık ki yalnış ülkede yaşıyor onun yeri fransa italya ispanya,,,biz yaşamımızdaki boşluğu doldurmak için mi bindik kendi namıma ben öyle değilim ,,evet ben süratli bisiklet kullanmayı seviyorum 76 da da böyle idi,,,bazı emekli olmuş adamların kafayı bisiklet ile yemelerine karşı diyeceğim tek şey şu olabilir asla bi şeyde kendinizi aramayın bu bisiklet bile olsa, evet yeri geldiğinde ne dedim bisiklet her şeyin üstü dedim ,,ama bisikleti bi kültür olarak görmedim bisiklet benim için bi spor aracı idi spor ise ciddi bi iştir ve sonuçta bisiklet ciddi bi olaydır,,,
tur düzenlemek demek işkembemizi doldurmak demek değildir biliyorsun buna karşı oldum ,,,sele üstünde kendimizi aldatmayalım ,,spor yapmak başka bi şey işkembeli tur düzenlemek başka bişey,,,işin zorunu ben dabıl tavşanlıda görünce asla geri çekilmedim ve hatta eve geldiğimde o dabıl tavşanlıda yaşadığım anları yeniden istedim herkez benim gibi düşünemez biz millet olarak kaçarız hemen oracıkta bırakırız,bi zoru yaşarız tükeniriz ama bi daha asla denemeye kalkmayız hatırlıyorsan genç arkadaş 270 km de dağılmıştı su borusunun üstünden geçince bi dahada gözükmedi o arkadaş belkide bisikleti bıraktı halbuki ben o arkadaşın yerinde olsam hırs yapardım zor olanı, gençliğin en eksik yönü asla zor olanı başarmak için hırs yapmıyorlar ve bu tip işleri angarya görüyorlar hatırlıyormusun çakırlıda genç ne dedi bize siz kafayımı yediniz diye ,ben ne dedim akıl satma dedim ,,evet birbirimize yapıcı eleştiriler yaptık aytek ,,elektrikler aynı senle,,,,başka insanların bana ondan bahsetme dedikleri zaman sadece güldüm çünki kedi uzanamadığı çiğere mundar dermiş neyi sevdim şunu bunca yıl insan portrelerinde çevrede sağlam bisiklete binenler gerçektende biniyorlardı ama bi 270 de biz yarışmı yapıyoruz demeye getirdiler ,,,,ama sizi geçen adama saygı duyacaktınız bu böyledir kendini iddalı gören bi başkası tarafından alt edilirse onu hazmetmesi güçtür,,,antreman antreman dedim hizmet etmek için kimlere gençlere ,,,,evet dahada devam edeceğiz ama face de,,,,sevmediğim yere muhtaç olmak beni sıkıyor ama ne yapalım,,,
evet blog meselesine gelince benimde yok bizim blog sahanın ta kendisi sokaklar caddeler uzun km ler rampalar oralarda yazar bizim bloglar,,,,,face de egosunu tatmin ediyorlar diye bi hanım yazmış bana,ne diyeceksin şimdi bu bayana sanal ortamda insanlar anlaşılmaz ,,, malum şu meşhur adam bana meydan okuyan envere mesaj atmış kartepe otele, işim olmaz ise gelirim demiş,,,,kendisine ben meydan okumadım ama anladığım kadarıyle pek sürat delisi değil bizim gibi,,,kartepe turlar gerek senin gerekse benim evet bence tarihe geçti bilen bilecek aytek kimse düşünemedi bu 15 milyonluk mega köyde birlikte yapılan kartepe turlarımız daha en son geçen yaz yapılan 10 .tur,,,
ve yapılacak olan 20 mayıs 2012 olayı,,evet iznik ,,,tavşanlı özellikle ,,,uludağ senin eserin daha kısmet olmadı,,,
erciyeste senin olayın daha giden olmadı senin rakıma ulaşan yok ,,,,,
evet kişi isteyecek istek yoksa zati yoktur bahaneler ise kız arkadaş okuldur, iştir ,halbuki elalemin adamları ne biçim vakit ayırıp neleri göğüslüyorlar,,ufku dar bi milletin çocuklarından ben artık pek bi şey beklemiyorum benim adamlarım azdır ve 70 milyona bedeldir,,,
bir şeyi istemek ve karşılığını vermek gerekirse en zorunu başarmak, derdim bu benim,,yaşıtlarımın yapamadığını dabıl tavşanlıda yaptım öyle kaç baba yiğit var bakalım tersten alacak hemide ben yaşta 54 lük zor dostum zor istanbulda anadolu yakada kendimi artık tek görüyorum belki vardır ama bi kaç kişidir onların arasında oldum ya yeter bana,,
evet performans topiğine gelip kapını çalacam ,,,zati aklı başında tek yer bura kaldı ben artık topik açmayacağım burda ,,face de antremanlar gırla devam edecek şimdi sıra orayı sallamakta,,,,,

Merak ettim araştırdım, futbolla ilgili bütün verileri bulacam, yabancı sitelerden bir alıntı; Üst düzey bir futbolcu bir maçta ortalama 10.5 km koşar. (Journal of Sports Science and Medicine). La liga verilerine göre; Real Madrid'li futbolcuların bazıları, Barcelona maçında 13 - 14 km koşmuş... Bu veriler Avrupanın üst düzey liglerinden bahsediyor...Türkiyede ki sıradan bir amatör futbolcunun maç içerisinde koşacağı mesafe 5 km bile değildir...90 dakikada 5 km... Yani ortalaması sanırım 3.5 km ye filan geliyor yani yürüyüş hızının bile altında, insan bu sürede 1000 kcal. bile yakamaz Mustafa Akman'ın koşu tecrübesi olduğu için bu hız ve bu mesafede ne kadar kcal. yakılacağı konusunda bizi daha iyi aydınlatır sanırım...

c.c. Savaş Serhat

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
70 kiloluk bir insan
bisikletle
20 k/h 560 kcal
32 k/h 1120

yürüyüş
3.5 k/h 175 kcal
8 k/h koşu 560

futbolcu maç esnasında nasıl koşar
of the total playing times:

1.7% jogging,
17.1% low speed running
1.3% backward running
5.3% moderate speed running,
2.1% high speed running and
0.7% sprint running.

10-20 sprint only

an elite football player plays for 90 minutes at about
70% VO2max,
expends about 18kCal/minute, and
covers between 10 and 15 km per match.

every 10 seconds that a footballer will exert themselves for, they will receive, on average, 20 seconds' rest

geriye sadece bacağına yediğin tekmelerin acısı kalıyor
öyle olmasa idi
futbolculara sadece maç oynatırlar
koşu ağırlık hatta cross training yaptırmazlardı.

inancım şudur
futbol sağlığa zararlıdır

abarttım mı ne
:)

Maç içerisinde bedavadan koşulmuyor ki, bunun top sürmesi var, ikili mücadelesi var, yere yatması geri kalkması var. Sadece koşu mesafeleriyle değerlendirmemek gerekir. Her sporun kendine has zorlukları mevcut. Bisiklet ve Futbolu üst düzeyde yapanları düşünürsek, tabiki bisikletçiler daha çok enerji harcıyor ama futbol da öyle basit bir şey değil.
En basitinden örnek olarak şunu verebilirim. İstasyon çalışması olarak yapılan 5`er metre arayla 5 tane nokta belirleyin, her birine sırayla depar atarak koşun eğilin ve başladığınız noktaya geri koşun, her seferinde bir sonraki noktaya depar atarak yapın bu hareketi. Bu çok yorucu bir harekettir. Aşağı yukarı maç içerisinde sadece kendi yarı sahanızda top bölgenize geldiğinde ve siz bölgenizde ileri geri sağa sola normal koşular yapıp alanınızı korurken, koruduğunuz alana gelen topu 5-10 metrelik deparla ve ikili mücadele ile topu kaptığınızı ve atağa kalktığınızda min. 5 metre topu sürüp pas verdiğinizdeki yorgunluğu verecektir size. Bunu maç içerisinde bir çok defa yapacaksınız öyle düşünün.
Sabit tempolu sporlarla, ani ve bütün gücünüzü vererek dönem dönem max. ulaştığınız sporlar çok farklı oluyor. Bisiklette de sprintcileri düşünürsek sprint zamanı hariç hiç ortalıklarda gözükmüyorlar ki erken kalkılan sprintler de bile fiyasko olabiliyor.
Futbol sağlığa zararlımıdır? Yararlı olduğu kadar, zararlıdır da, sakatlık riski bisiklete göre daha fazladır. Her sporun kendine göre riskleri vardır. O sporu seven de o riskleri göze alır.

allah allah bu forumdada ne kadar çok biliyor insanlar ya, arkadaşım bize ders vermeyi bırakın, bizim de aklımız fikrimiz az çok top oynamışlığımız, istasyon çalışması yapmışlığımız var, zaten kimse futbolun çok basit birşey olduğunuda söylemiyor ama oynayanlar için, bir lisans çıkarıp 3.amatör kümenin bilmem hangi takımının alt yapısında iki topa vurup kendini ronaldo sananlar için değil...yere yat, kalk, topa vur, şut at, gol at naparsan yap...istatistik diye bir şey var, yukarda verdiğim km'leri ben uydurmadım otoritelerin verdiği ölçüler, üst düzey bir futbolcu bir maç sırasında 10,5 km koşuyor diyor, mesut özil her real madrid maçında 14 - 15 km koşuyormuş zavallı...ikili mücadele olduğu gibi topun oyunda olmadığı zamanlarda da en azından 20-30 saniye belki daha da fazla durup nefesini ayarlama şansın da var, sen %15 eğim tırmanırken durup dinlenen bir bisikletçi gördünmü...üstelik 10.5 km üst düzey futbolcular için, bizim ligimiz için değil mesela...ayrıca 90 dakikalık sürede topun oyunda olmadığı enaz bir 10 dakika da vardır...oyuncu değiştirmeler, sakatlıklar şunlar bunlar birde devre arası hakemin oyunun sonuna eklediği uzatmaların gerçek duraklama süresi olduğunuda hiç sanmıyorum...sen hiç fransa turunun bilmem hangi etabında 15 dakika çay ve ihtiyaç molası veren bir peleton manzarası gördün mü...üst düzey bir futbolcu maç sırasında yaksın yaksın 3000 hadi 3500 kalori harcar bir elit bisikletciyse 7500 - 8000 ve bunu harcarkende hiçbir şekilde dinlenme şansı yoktur...neyi savunuyosunuz anlamadım....

:):):):):):) 15 eğim çıkarken düşünsene ivan conti dur lan iki dakka nefeslenelim şurada dermiş..:):):):):):):):) öyle bişey olsa grosglocknerde bi tepsi baklava ile beklerim şerefsizim...:):):):):):):):):)

bu arada yine yaptık yapacağımızı burada olmakla:):):):):):):)

her elit bisikletçi gibi aslında bizde buradan uzak durup tamamen mangalcılara bırakmalıyız...:):):):):):):):):)

@Eser Sevinç

haklı olduğunuz noktalar var
itirazım şu
ikili mücadelelerde yediğiniz tekme
ve engel olamıyorsunuz
ne atmaktan ne yemekten geri kalamıyorsunuz
bir de
sergen yalıçın gibi
maç başı 3 k bile koşmayan insanlar topçu olabiliyorlar

yazın 17 yaş altı dünya kupası oldu
aynı esnada
fenerbahçe futbol okulunda
bir sürü yeteneksiz ve az çalışmayı marifet sayıp sigara içen gariban
kluplere para aktarıyor

laf o kadar çok ki

enver dostum (istanbul avrupa yaka bisiklet forum temsilcisi) belgrad gezisinde benden tekrar forumda var olmamı istemiştir,,seni sevenler var demiştir bende onun bu ricasını kırmayarak burda koray arkadaşın açmış olduğu topiği devam ettirmeye devam ederek bi boşluğu değerlendirmeye çalışacağım bu boşluk şudur ,,performans yapmak isteyen ama bu konuda grup arayan arkadaşları örgütleme ,,bu nasıl olacak buradan yazacağım antreman yerlerinde buluşarak,önce yardımlaşmalı antreman tarzında olacak ,hiç tecrübesi olmayan ve yeni foruma girmiş arkadaşlar öncelikli olacak,,,eski kadrodan tam 8 kişi vardır onlar bugsbunny -ogün-çağatay bey,semir,yılmaz ,osman,bahtiyar,erkan,ozandır ,,,,,,,,bu arkadaşlar ile performans turlarında var olduk,,,,,,
bu arkadaşlar ile de burda buluşarak beyin cimnastiği yaparak yeni olayları başlatabiliriz,,,,,
malum en son 4 aralıkta bıçkıdere yapıldı uzun mesafeler güme gitti çok sert bi kış yaşıyoruz,,,,,face gizli grubun elemanları yukarda saydığım arkadaşlardır,,,,,,onlar ile burdanda işi götürürüz face den de ama ogün face de olmadığı için onla burdan haberleşebiliriz evet bu topik tamamıyle anadolu performans grubunun çalışmaları ile değerlendirilerek geçmiş performanstanbulun anılarınıda düşünerek yolumuza devam etmeye karar verdik,,,

Orasi burasi fark etmez onemli olan , uzun mesafeleri kisa zamanda alabilmektir.Bunun icinde calisma yapmak sarttir.Fakat sahsi fikrim bireysel olarakta calisma yapilmalidir yani is sadece grup antremanlarina kalmamalidir .

@yilmaz kaynak

topiğe hoş geldin yılmaz ,,amaç biliyorsun önce bu tarzdan hoşlananları örgütleme ,,,,hatırlarsan kurtdoğmuş offroadda kadro iyi idi ama ozan öğrenci olduğu için vakit ayıramamakta kursları var pazarları,,,,, o ferdi çalışacakta uzun mesafeler olmaz bu aylar, kısa mesafelerde pek uzun mesafelere hazırlık olmaz bunu nerden biliyorum kendimden bıçkıdere olayında 4 aralıkta 44 km yi 2 saatte aldım hibrit ile şimdi bu durum geriye gitti niye 4 aralıktan beri faliyet yapmadım hiç durmadan 2 saat pedal basmadım önemli olan 2 saatin altına düşmekte malesef durumum kötü,,,yani şimdi şu şubat ayına bakacağız bıçkıdere olmayacak nedeni size fazla yazıyor karanlık çabuk geliyor ya polinez kısa mesafe 80 km de bitecek iş ya da garipçe ama bu etaplar bizi uzun yollara hazırlamaz bi pro bisikletçi ayda en az 3 adet 160 km yi bi günde kısa zamanda devirmeli bu aylarda durum yaş treynıra dönmek lazım kapalı alanda durumumuz şudur şubata bakacağız havaya bakacağız o- ların altı bizim için sakat kısa mesafelerden işi götürmece ama esas olayı martın 15 sinden sonra patlatmaca biliyorsun 13 mayıs çok sıkı olacak hepimiz için 188 km 18 km rampa var durma az mola az tempo rüzgara karşı partnerli korunma teknikleri uygulamaya sokulacak ekipçe çalışmak çok önemli bireysel çalışmalar bu ayda 100 artı km ler olması lazımda bunun imkanının havalar muhafeleti ile olacağını zannetmem ,,,

performans anadolu nelere önem verir,,,,,,,

1- önce dostluğa
2- sonra partnerlerin antremanlarını aksatmamasına,,
3- ekip çalışmasına ,bu çalışmalarda sistemi oturtmaya ,,,sistem rüzgara karşı partnerli sürüş tekniklerini bilme rüzgar önden esiyorsa partnerin 30 c.m arkasında süratli tempo ile takip etmek ,,,,partnerini çok iyi tanımak,partnerinin hatasını önceden hissetmek ,bunlar anca sahada sürekli aynı partner ile , çalışma ile olur,,,,
sağ ve soldan esen rüzgara karşı değişmeli ikili yan yana sürüş şekli bunlar önemlidir uzun yollarda ,,
4- çalışmak ,,beslenmeye önem göstermek erken yatmak erken kalkmak,,,
5- en tecrübesiz arkadaşlarımızı düşünerek antreman günü onu beklemek asla arkada bırakmamak bu durum yüksek basan arkadaşlarım için zor da olsa sadece gruba yeni dostlar kazandırmak için önemlidir ,,,yalnız kısa zamanda insanlar gelişme gösterir,,,ve eski durumundan çok farklı pozisyona gelir bunları sahada bir çok kereler gördüm,,,
6- genelde spd şarttır spd bize yüzde 30 kar kazandırır ,,,,
7- bize katılan son derece düşük tempolu arkadaşlar olmuştur ama çok az kişi başarısız olmuştur ,,,,
8- 2009 dan beri bu tarzda faliyet gösterdim çok arkadaş canavar oldu ama çok arkadaşta bıraktı önemli olan bırakmamak idi,,,,
9- bir misyon edinmek ise o bende uzun mesafeleri kısa zamanda almak olarak konuçlanmıştır ,,bu tarzı severim bu tarz hoşuma gitmektedir,,
10- bisiklete biniş şekli anadolu performansta yüksek tempo esasıdır,,,,,bu esasın hakkını vermektir uzun yollarda pişmek en önemli unsurdur,,,,,,
11-sabahları ağır tura çıkmadan bir saat öncesinden yemek yenmeli bu yemek protein ağırlıklı olmalı yumurta
ağır turlara soyunacak olanların akıl hocası beslenme açısından ahmet aydın doktorumuzdur ve taş devri diyeti kitabıdır,,yalnış beslenen serilir,,,fakar kırmızı etin gerek kasaplarda ve gerekse marketlerdeki fiatını görünce performans olayının maliyetli olduğuda aşikardır dana eti yenecek ,,kırmızı et şart,,,,,,power gel bar enerji barları bunlar olmaz ise ağır tur esnasında klasik beslenme metodları ama ne kadar yeterli olur bünyeye göre durum değişmekte ,açıkça bende yeterli olmamaktadır ,,evet yorgun vücuda 100 km in üstüne power gel bar bende anında etkisini göstermiş anında kana karışmış ve 100 km in yorgunluğu dizlerimdem sıfırlanmıştır tanesi 8 kağıt,,,mola esnasında dana şiş yiyerek bir buçuk saat sonra tempoya geçmişimdir ama bir buçuk saat bekleme olmuştur bu da performans sırasında zaman kaybıdır et çabuk kana karışmaz çabuk kana karışan proteinler öncelikli olmalı ,,,,bunlar genelde proların kullandığı enerji barlarıdır ekonomik sebeplerden ötürü ağır tur esnasında kuru üzüm ,kuru kayısı ,kuru incir ,muz ,maden suyu takviye ve fındık ,tuzlu bisküvi son çarelerdir,,,ama bünyeye göre ne kadar etkisi vardır tartışılır tabi,,,
12- genelde antremanlarda sırt çanta kullanmıyoruz çünki sırt çanta gereksiz ağırlık yapmaktadır bunun yerine bel çanta ufak olması makbuldur ,yazın bisiklet forma arkasına konabilir malzemeler genelde enerji barları olmakta ,,,,

Dershane tatile girdi 15 tatil dolayısı ile bu hafta eğer müsait bir hava ve bir organizasyon olursa gelmeye çalışırım fakat 15 tatilden sonra çalışma temposu dahada artıcak sınavlar yaklaştığı için ben internetten takip edebiliyorum ancak sizi fakat haziranın 16 sından sonra benim hiçbir işim kalmıyor haziranın 16 sından sonraki 15 gün uzun tur yapabilecek seviyeye tekrar gelmekle geçicek ve temmuz ayından itibaren tüm performans turlarında bundan sonra ismimi göreceksiniz eskisi gibi :)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri