Scudo Sports

''performans hazır ol ''

Kudret Abi, banliyö tren istasyonlarında aksi kişilere mi denk geliyorsunuz, yoksa tipinizi mi beğenmiyorlar ? :eek: Bugün rehberliğini yaptığım Tarihi Yarımada turunda banliyö trenine 8.45 sularında Bostancı'da bindim, hiç bir sorun çıkmadı. Dönüşte Harem'den eve pedalladım ve 1,5 saatte vardım; Haydarpaşa, Moda, Suadiye ve Atalar'da 4 kısa mola verdiğim ve Orhantepe'de lastiklere hava vurduğum halde.

Scudo
@Cem Şentin

kalabalık olduğun vakit sorun oluyor ,artı benim motivasyon bozuluyor, araya tren miren yok feribot girince, dönüş trende çile oluyor bütün güzel turun anlamı o beşik gibi sallanan vagonda anlamsız oluyor senin anlayacağın iznik artık bu kış biraz zor ,,,artı bıçkıdere zor, kısa olacak turlar bu kış ,,,,poyraz ,polinez ve garipçe devreye girecek,,,nisan ve mayısta devreye girecek bıçkıdere,,,

@Ozan Güner

seninde ozan ,istikbal önemli tabi..yalnız akşamları çık bir saat koş hepten yatarsan sonra sele üstünde ilk antremanda bittiğinin resmidir,,,,bu kış zati kısa turlara yönelmekte fayda var uzun turlar bahara artık, kasım aralık ocak şubat mart
bu 5 ay paso kısa mesafe ama gene rampalı olacak,,,,poyraz,polinez,,,garipçe,,

Bu arada herkesin bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Tez çalışması ve havalar el verdikçe rampalı ama kısa güzergahlarda çalışmalar yapacağım. Bugün rehberliğini yaptığım turda bayağı dur kalk oldu ama rampalarda bisikleti elime almadım :) Yavaş yavaş toparlanıyorum galiba :)

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
@Cem Şentin

seninde kutlu olsun cemo,,,iznik i masaya yatıralım .....burda performans durmadan gitti o tavşanlı yolunda performans eline almadan rampaları tırmandı 30 km boyunca ,,,sen o yolun ne kadar zor olduğunu gördün böyle rakımlara çıkma olayı anadolu yakada yok ....avrupa yakada hiç yok,,,biliyorsun performans buraya gelene kadar çok rampa devirdi....aramızda teknik hata yapan burak zinciri kopardı,,,ve hatasını anladı rampada tutukluk yapan zincir asla çevrilmez spd pedaldan çevik bi hareket ile çıkartılması gerekir bu olmadı ve asılınca zincir koptu diyar illerde zincir kopması yanında zincir takma aletinde yoksa yandın,,,bunları öğreneceğiz sahada,,,ayrıca henüz sen hazır değilsin tempolu sürüşe bunun için ferdi çalışma yapmalısın ayrıca artık klasik pedaldan çıkacaksın spd ye geçeceksin spd ye geçmediğin müddetçe tempolu sürüşleri unut öyle basarak rampa çıkılmaz adam yorulur yüzde 30 karın var bana işim yok diyorsun param yok diyorsun ama yapılacak durum yok cemo bu iş pahalı malesef yerli malı spd ayakkabı yok bizim bisiklet sanayimiz yok bıraktım onu teknolojimiz yok bunlar tayvandan geliyor tayvan malı değil aslında hepsi batı şirketleri ve japon malı ,,,bu şirketler uyanık kendi ülkesinde işçilik pahalı su pahalı elektirik pahalı sermaya kaçar abd den bile gider tayvanda kurar fabrikasını ya da çinde,,,,bak gördünmü şu bisiklet olayının perde arkası neymiş....senin sanayin yok onun için bunlar bu yedek parçalar, bisikletler hep pahalı olacak ha el oğlu ucuzada yapıyor , ucuz etin yahnisi bellidir ,pahalı bisiklet demek pahalı kompenant demek ama ona görede seni uzun yollarda yolda bırakmaz tabi sürücü hatası yapmayacaksın teknik bilgin olacak beslenmeye dikkat edecek, akıl olacak ve kuvvet olacak bunların hepsini harmallayıp sele üstüne oturacan senin tekniğin zayıf daha önce seni uyardım arkadan bisiklete biniş şekline bakarak, nasıl yalnış pedala bastığını gördüm senin ,hemen spd ye geçmen senin yararına olacak evet biraz tuzluya patlar sana ,bu topik peformans hazır ol topiği burda boş laflar edilmez dolu laflar edilir biliyorsun sahada boş konuşmam dolu konuşurum herkezin hatasını söylerim burdada söylerim yoksa buranın anlamı olmaz ,,biliyorsun performans lüpletme ekibi değil öğrenme ekibi biz burda sahada elde ettiğimiz tekniklerimizi herkez ile paylaşırız ki bütün forum paylaşsın,,evet cemo süratli bisiklet kullanma olayına geçmek için önce pedalı değiştirecen ..spd olacak ve buna alışana kadar epey zaman geçecek ve düşeceksin ,,,
tavşanlı yolunda rampa elde çıktığının resimleri ve raporları geldi,,,gördün değilmi zorluğu insan nasıl kesiliyor, rakım orda 1100 lerde ve 10-19 eğim rampa yer yer karşımıza çıktı,,,,ayrıca senle en çok ben ilgilenirim biliyorsun sen performansın maskotusun ama çooooooooook çalışacaksın ...bıçkıderede beraber olduk önemli olan senin arkalarda kalman değil , bizimle katılman idi bize yetişip yetişmemen asla önemli değildir senin ferdi çalışman lazım ter dökecen cemo başka çaren yok,,,seni bi canavar yapma derdindeyim ve yapacağım kendini tanıyamayacaksın.....

İş durumlarında değişiklik oldu Kudret abi. Düzenleyeceğin her tura artık gelemem gibi gözüküyor. Ama arada bir girip Bisiklet Forum'a, kontrol ederim organizasyonlarını. Uygun olanlara gelirim.
Görüşmek üzere...

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
@Bugsbunny

sağlık olsun ogün senle pedallamak zevkli idi sürat yaptık deliler gibi, neyse ben burdayım artık, ayrı topik açacağım bu topikte toplanma hazır olma durumları ,,,,

haklısın abi

@Kudret KurtcebeAbi zaten Nisan'daki sınavdan sonra ufak ufak başlayacağım havalarda ısınmış olur çalışmalara ama ferdi olur yine belli bir düzeye gelene kadar.2-3 polinez yaparım orayla başladım biliyorsun tamamen 0 lansamda orayı alırım.
Yazın zaten beni tutana aşk olsun ideal kilomdan 100 gram fazla olmayana kadar ter atıp ondan sonrada kasları güçlendirmeye dayanıklı hale getirmeye bakacağım.
Şimdi ise vakit buldukça-havada müsait oldukça her zaman olmasada ara sıra bisikletle çıkıp 40-50km arası tempolu-temposuz yokuşlu-yokuşsuz değişen şartlarda pedal çeviriyorum.Ama dediğim gibi haftada bir- bazen 2 hafta 3 haftada bir oluyor.Evde şınav-mekik çalışıyorum ufak çalışmalarla vücudun tamamen tembelliğe yatmasını engellemeye çalışıyorum işte olduğu kadar artık.

sabah 07.00 de evden çıktım 55 km yaptım yalnız gerçekten bu termal ve kar maske şart artık soğuk dehşet idi,,,,rüzgarda cabası bu havaları seviyorum,,,benim havalar bu,,, yeterki sağanak yağmasın,,,ayaklar su yemesin ,,,evet performans, biliyorsunuz face de anadolu performans duvarı var orda duvarı beğenen arkadaşlar 12 kişi onlara teşekkür ederim,,, aralarında performans yapmayanlar dostlar var,,,,yalnız kendi duvarımda tek arkadaş artık yok face hakkında düşüncelerim aynıdır ..asla değişmez face insanların yalnızlıklarını giderdiği bi yerdir rakam 2 milyonuda geçse benim için o 2 milyon özde içte yalnızdır ,,,,kitleler bana göre hep koyun olmuştur ,medya ne ise face de o dur insanları medyada görsel tv lerde doldururlarda doldururlar,,bakın tv ye beyaz ekrana ne kadar özel kanallarda bisiklet ile ilgili belgesel artı bilgi var ,sabah akşam aptal aptal diziler ile uyutuluyor bu millet ,,,,
tv ile işim yok ama national-coğrafya favorim 24 saat devam ederiz,,,,dağarcığımıza bilgi sokarız belgesel severim ben ,,,,,
açtığım topiğe pek rağbet olmadı zati kısa oldu ,,,garipçe olacak arkadaşlar tarih belli değil ,,,,

evet misyonumuza gelince,,,,,bisiklet performans ,uzun yollara dalmak,en uzun mesafeleri en kısa zamanda almak hep hedefimiz olmuş ve olmayada devam edecektir,,,aramızda yarışlara katılacak olanlar ilerde olabilir ve uzun yollarda çalışmanın faydalarını yarışlarda görecekler,,çalışmayana antreman yapmayana ekmek yok kazanma yok .....
bisiklet nankör bi spordur,,, 6 ay binmeyin gerilere düşersiniz,,,
işi olanlar öğrenci olanlar evet onlar malesef dolu ama boşlukları değerlendirme olabilir bu bir istek meselesidir, bu bisiklet olayı performans dalında emekli işi aslında ya da işi mesleği bu olacak adamın ve cumhurbaşkanlığı takımında olacak yani lisanslı pro olacak ama zannederim onlarında ayrı bi işi vardır bu ülkede performans yaparak ekmeğini bisikletten kazanan yok zannetmem ,,,eurosportan izliyorum adamlara ödül 2 milyon yurolardan bahsediliyor bunu türk parası ile çarpın bizim milletvekillerinin maaşından kaç kat fazla,,orda olmak varmış,,,,,,bizde bu kadar paralar ile yarışacak sponsör varmı acaba,,,,,adamların dev sponsörleri var tabi orda birinci olan ihya oluyor hem manevi yönden hemde parasal yönden 4 yarışta birinci olurum 8 milyon yuro ohhhhhhhhhhhhhhh valla yemede yanında yat bende severim böyle işi,,,,,biz anca burda kendimize acır dururuz,,,,

Kudet abi valla helal olsun sana.Bende 06:00 kalktım kısa bir tur yapmak için ama havaya baktım 7 derece ve sis vardı.Onun için çıkmadım.Sana bu havalar tabii vızzz.

@Ozan Güneri

ozan teşekkür ederim,,şimdi gerekli ekipmanlar tam olunca üşüme olmuyor ,termal içe üste iki adet bisiklet forma eldiven soğuk geçirmiyor en altta tayt uzun üstte bisiklet pantolon,,,kar maske şart,,,gözlük şart soğuk direk göze işler ve göz nezlesi olursun,,yalnız, 0 ın altı tehlike olmakta ,,o altı için bisiklet giyimleri var -20 dereceye kadar dayanıklı ama dehşet para ,,,,
evet yağmura hiç bi çare yok ,sağanak yağmurda süratte yapılmaz gezide çok araştırdım çok deneme yaptık hepsi hikaye yağmur geçirmeyen spd ayakkabı yok ve kılıfı,,,,,

http://img831.imageshack.us/img831/627/p1020635n.jpg

cemo ,,mümkün olduğu kadar ayak ucu ile it pedalı burda gene hatalı pedala basıyorsun pedala ortadan basma gücün kalmaz ,,,spd ye geçmen lazım artık,,

http://img51.imageshack.us/img51/2921/p1020645e.jpg

2 ekim offroad kurtdoğmuş finişi durum değerlendirmesi,,,

http://img193.imageshack.us/img193/3703/p1020621r.jpg

20 km lik paso rampadan oluşan gidişi ve dönüşü aynı olan güzergahımız toprak stabilize çakıllı oynayan zemin,, bazı yerler çatlak toprak burada piştik helva olduk ,,,,

Kudret abi kışlık forma var .Üstüne tchibo'dan aldıgım rüzgar geçirmeyen montum var.Bu hafta buff alıcam kesin.Ondan sonra 0 dereceye kadar devam...

Garipçe sonrası bir kurtdoğmuş daha yapalım resimleri görünce gidesim geldi oraya. Hava şartlarında yağmur olmadığı sürece orada ekipmanlarımız yeter.

@Ozan Güneri

mont pamuklu olmayacak ozan aksi takdirde terleme olursa hasta olursun ,,,her zaman için bisiklet aksesuarlarına yönelmek lazım öyle böyle bunlar bisiklet mağazalarında başka yerde bulamazsın decatlondakiler bence hikaye decatlondan bi adet yağmurluk var yağmuru geçirdi yağmur geçirmeyen uzun taytlar var bunlar pahalı tabi dediğim gibi ayaklara çare yok spd ayakkabı yok su geçirmeyen ayrıca ayakkabı kılıfı sen normal pedal kullanıyorsan sorun değil ama ben artık o pedalı unuttum ne olduğunu hatırlamıyorum spd herkeze lazım pedaldır ,,

@OSMAN BATUHAN KUÇAK

benim teker orada artık şinanay olur offroad teker lazım oraya,,bi adet alman malı offroad continental var evde,sağlam ama arkaya onu taksak önden kurtaramayız,,

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi tchibo'da erkek olanı kalmamıştı bende en büyük beden bayanını aldım.Bekledigimden iyi çıktı pazartesi sağlam rüzgar vardı saat 06'da çekmeköy-alemdağ yaptım iyide korudu.Şu an açısından memnunum.Ayrıca spd kullanmıyorum.

(link)

http://www.tchibo.com.tr/web/t/mg11/prd/02/277053.jpg

şimdi bu kaban biçimi bu tip giyim şekli süratli bisiklet kullanmak için ideal değil...süratli bisiklet kullananlar için , giyim aksesuarları bisiklet mağazalarında satılmakta pahalı tabi sürat yapmıyorsan bu yukardaki kabanı giy ama ben bunla asla sürat yapamam üstelik bu olay pamuklu ise dehşet terlerim herşey ama herşey polyester olacak ,,bu gün hız yaptım ve terlemedim çünki içimde termal vardı ve üstünde bisiklet forma vardı bu forma teri emmekte zati termalda emmekte en üste scott uzun kollu forma ama bu yazlık bunun uzun kolluları var ve sadece alta termal giyiliyor üste kışlık scott uzun kollu forma mont polyester tabi, rampaları süratle çıkınca kışın terleme olur eğerki içinde pamuklu atlet olursa belde terleme olursa üstünde pamuklu kaban veya mont olursa aynen yatarsın şifayı yersin hız yapmıyorsan sorun değil ama rampalı yolları seçiyorsan ister istemez terlersin bu yüzden çok kişi bu forumda geçen kış hasta oldu yalnış giyinme şeklinden ,,,alta her zaman uzun tayt üstüne bisiklet pantolon ,,,soğuk yemez bacaklar ,,ama yağmura malesef çare yok soğuğa varda yağmura karşı sıfır olay ,yatacan yağmurda ,,,,,

@Kudret Kurtcebe
Etiketinde %100 polyester yazıyor.Ayrıca bunun içine moroutlet'ten aldıgım uzun kollu forma ve kışlık tayt'ı giyiyorum.Şu ana kadar üşümedim ayrıca fazla hız yapmıyorum en fazla 40 km civarı.
Alt için ;
(link)

Üst için;

(link)

Geri