Scudo Sports

Pendik

Scudo
Beyler bence Ağvaya gideceksek Şileye boşuna gitmeyelim Mudarlı üzerinden gidelim. Hem daha kısa yol hem adaha farklı bir yol.
Ayrıca rüzgar durumuna da bakmak lazım. Şu an c.tesi için 18 km/saat rüzgar gösteriyor. Bu da yolumuzun yokuşun yanında rüzgar açısındanda zorlu geçeceği anlamına geliyor. Ne bi hesaplamalı ne kadar uzunlukta yol diye. artı evlere geliş gidişte 20 30 km tutabiliyor.

Ve yine ayrıca ( :) ) bu sefer daha planlı gitmemiz taraftarıyım.Gidiş saatimiz belli olsun kalacağımız saatte belli olsun, yiyeceğimiz vs., hatta yanımıza alacağımız ekipmanlarıda planlayalım. 5 Kişi aynı alyanı taşımanın, pompa taşımanın anlamı yok dimi :) .Canerden de ilham alarak ekstra malzemeleri almalıyız bence yanımıza.

Eren Samet söylemiş gerçi ama o gün akşam işe gidiyorum ya :( ancak kısa bir tura katılabilirim hatta katılamayabilirim bile :(

@samet_özdemir

ekip bayağı oldu arkadaşlar. herkesin bir arada olduğu bir tur düzenlesek iyi olacak 19 Mayıs çarşambaya geliyor ben çalışmıyorum herkeslerde çalışmıyorsa bütün ekibi toplamak için iyi bir şans derim.

• Beğen
Tepkiler: samet_özdemir
@Charriere

ahmet şimdi şöyle, gidiş geliş 150 km falan sürecek, evleri falan bilmem :)

(link)

gidiş rotası olarak da bu dediğimiz rota şileye kadar çok kolay, sen de biliyorsun. diğer yol biraz daha inişli çıkışlı bence ama ben ilk senin dediğin gibi düşündüm, sonra gittiğimiz yerden gelmeyelim diye böyle bişey düşündük. 18 km rüzgar bizi o sahil şeridinde pert eder o 30 km yolu nasıl alırız hiç bi fikrim yok. rotayı değiştirebiliriz. senin dediğin yoldan gidip dönersek 120 km falan ediyor ki çok daha elverişli.

gidiş saati olarak da 8 de çıkarız, göçbeyliden bişey alıcaksak alırız. sonraki durak o köprü başı olur. şileye kadar başka mola vermeyiz. şilede 30 dk, sonra ağvaya doğru gideriz, rampalarda falan yorulursak 5 dklık molalar atarız.

tabi senin rotadan gidersek, göçbeylide bakkala uğramaç sonraki durak darlık 5-10 dk. sonra teke de gözleme yeriz sonra ağvaya.

dönüşte de aynı yerlerde dururuz.

alyan falan dersen, benim buluşma yerine kadar 10 km yolum var, ben hepsini taşırım riske girmem. ilk yardım çantam yok yanlız onu bi şekilde bulcaz bu tur olmazsa başka tur.

yiyecek olayını işte bol bol çikolata falan, onun dışında yarım ekmek bişeyler alsak yeter herhalde (işimizi sağlama almak için). duracağımız yerlerde yiyecek buluruz. su zaten her köşe başı çeşme :D

not: bir ihtimal de delmece yaylasını düşünebiliriz, gitmeyi biliyorum ben. o da çok güzel bir rota. hava yine güneşli, giderken rüzgar arkamızda 20 km/sa. bunu da düşünebiliriz. Eren ağva istiyor, ben de uyarım ama gitmek istemezsek de kasmayalım rotayı aşağıya çevirelim. ağvaya gidersek zaten %90 sen-ben-eren olacağız.

Arkadaşlar bu haftasonu tura katılamayacağımı üzülerek bildiririm :(

Delmece olabilir abicim. Açıkçası 150 km f1'den dersek, benim evden orayı eklediğimizde 190 km ye çıkıyor. Bir bisikletli için günde maksimum 200 km tavsiye edildiği düşünülürse ve benim kondisyonum + yolumuzun rampa miktarı gözönüne alınırsa çok zorlu olacaktır.
Biz turları hesaplarken aksilikleri pek gözönüne almıyoruz. En basiti benim geçen yaptığım kazaydı. Bir veya birkaç kazanın olması durumunda aşırı zaman kaybedip bir şekilde telafi edemeyebiliriz. Şehir içinde karanlıkta dönmek sorun olmaz ama o yollarda karanlığa kesinlikle kalmamak lazım, tabi150 lümenlik falan sağlam ışık yoksa :)
Benim tercihim 1-2 ay sonra bu boyutta tur yapmak. Öncesinde bize kondisyon ve deneyim kazandıracak biraz daha kısa turlak yapmak.Ama bu tur yapılıyorsa tabiki geliyorum :D

@Charriere

hocam hiç farketmez erenle konuşmak lazım. o ne düşünür?

uğur sen de üzülme, telafisini yaparız her şekilde :)

not: biz o yollarda karanlığa kaldık 2 sefer, çok eğlenceli oluyor. korku dolu heycanlı falan :) şaka bir yana tehlikeli oluyor tabi. ama aksilik olmayacakmış gibi yola çıkmak lazım :)

• Beğen
Tepkiler: globaldriver
Bu arada caner kadar teferruatlı olmasada ufak ilkyardım malzemeleri ben getiriyorum inş. elinde olan varsa bir dış lastikte iyi olacaktır.

Ayrıca bence eldiveni ve 18 yaş sınırını da zorunlu kılmalıyız.
Eldiven sadece kaza anında korumakla kalmaz, sürüş sırasında elin uyulşmasınıda bir nebze engeller. Kaza kişinin kendisini ilgilendirirmiş gibi algılanabilir ama bütün grubu ilgilendirir, kaza sonrası bütün gruba sorumluluk düşer, grupta kimsenin bir başkasına kendi tedbirsizliği yüzünden yük olmaya hakkı yoktur. Açıkçası geçmiş turumuzda ki kazamdan ötürü çok üzgünüm ve bu çerçevede kendimi sıksık sorguluyorum. 18 yaş önerimde hem kanuni açıdan hemde belli bir olgunlığa erişmiş kişilerin olması için.

@Charriere

ahmet dediklerine harfiyen katılıyorum. kaskı olan bisikletçinin eldiveni de olacağını düşünüyorum o yüzden zorunlu yazmıyorum.

18 yaş konusu da ne bilim, çok da gerekli değil ya. sonuçta 16 yaşında pro bir insan da olabilir onu bilemeyiz. ha kanuni açıdan dediğin doğru da, sonuçta biz de kimsenin velisi, vekili falan değiliz. Kimse kimsenin sorumluluğunu almıyor.(ailesi bize emanet etmiyor sonuçta). Zorla da götürmüyoruz. o yüzden sorun olmaz diye düşünüyorum.

19 mayısda anadolu kavağına ne dersiniz? ama benim çalışıp çalışmayacağım belli değil anadolu kavağı beykozun dahada ilerleri boğazla karadenizin birleştiği yer ;)

• Beğen
Tepkiler: gokhanpala
Selamlar arkadaşlar. Oldukça konuyu irdelemişsiniz enine boyuna. Güzel olmuş. Madem yol biraz uzun gelecek hemde uğur gelmeyeceği için üzgün:=) O zaman bizde bu Cumartesi rotayı yalova tarafına çevirelim. İlerleyen zamanlarda Uğurda gelmiş olur, kondisyonlarımızda daha sağlam olmuş olur. Turu yalova olarak değiştirebiliriz. Kabul.

Bu arada ağva gidişi için bişiy ekleyeyim, dönüşte geldiğimiz yoldan gitmeye kalkarsak çoook daha fazla yokuş çıkmak zorunda kalırız. Hem amacımız yolu uzatmak. daha önce gittiğimiz istikamet bence çok daha uygun ve çok mantıklı. Dönüş ise teke üzerinden daha mantıklı geliyor bana. Buda ekstra bir fikrim olsun.
İşlerim yoğun pek fazla bakamıyorum arkadaşlar. Mert madem sen biliyorsun oraları, Cumartesi günü için ayarla bir tur gidelim o zaman..

Cumartesi Yalova Delmece Yaylası Turu
1. Mert
2. Ahmet
3. Ben :=)
4. ?

Yalova kalmasın kalkıyo son vapur:=)
Konuyu ayarlarsın Mert. Hadi kolay gelsin.

Bu arada Ağva rotası güzel olmuş Mert. Aynen onu muhafaza et. Önümüzdeki haftalarda o rotayı izleyelim.

• Beğen
Tepkiler: samet_özdemir
bu cumartesiyse bu tur bende gelebilirim tekrar söylüyorum geri dönmem çınarcıkta kalırım pazar günüde su düşene gidicez çünkü eğer su düşene gelmek isteyen varsa çınarcıkta beraber kalabiliriz yer mevcut boş ev var. :) akşam mangal keyfi yaparız sabah 8 de çıkıp yalovaya geçeriz isterseniz tabi benden öneri :) 2 günüde değerlendirmiş oluruz hemde 2 defa vapur parası vermeden :)

• Beğen
Tepkiler: marule
@Eren AYDIN

tamam konuyu ben ayarlarım ama bu son kararsa ki herkes olur demiş o zaman son karar.

peki pendik iskelesinde 8.00da buluşma, 8.15 vapuruna binmece herkese uyar mı?

(link)

dönüş 17.45, ona yetişemezsek 19.00 herkese uyar mı?

ha bi de ben yolu biliyorum dediysem, yalova-çınarcık-erikliye kadar olan kısmı biliyorum ki zaten tabela var :) ne yenir ne içilir, nerde ne var pek bilmem ona göre. klasik bir tur gibi yani, özel bildiğim yerler yok :)

samet hocam, bir gidelim de dönüşte bakarız artık. damarımız tutarsa kalırız (ya da çok yorulursak :) )

Selamlar,

19 mayıs uygun, Anadolu kavağı güzel seçim olur.
Samet birde rotayı çizmek lazım.Nasıl? Nerden gidilir?

tşk.

eğer gidelim denilirse rota belli sahil yolundan gideriz fenerbahçeden caddebostana ordan hareme ve sahilden devam yine yada trenle haydarpaşaya ordan anadolu kavağına pendikten anadolu kavağı 80 km vardır heralde.

@marule

mert teşvikiyenin içinden geçerek delmece yaylasına çıkılıyor eğer teşvikiyeye girmeden sağa dönülürse esenköy armutlu gemlik e doğru yol gidiyor ne yenilir çınarcıkta falan hiçbişey yok :) şöyle yok sezon olmadığından çoğu yer mekan kapalı ama kasaptan sucuk alınıp orda yapılabilinir. yada tavuk şiş alınıp orda yapılabilinir. su iş durumuna bi bakalımda gelebilirim bende büyük ihtimal.

@samet_özdemir

anadolu kavağı banada uyar büyük ihtimal 19 mayıs için,bu cumartesi için bir tur planınız var mı samet ?

erdem abi yalova delmece yaylasına gidecekler sultanbeyli ekibi belki oraya giderim ben belli değil yada başka bi tur düzenliyecez buralarda :) yalovaya geçilirse geç dönülür yanlız buralarda bi tur düzenleyip çok geçe kalmadanda olabilir.

Geri