Habere göre bu yılın Ağustos ve Eylül aylarında World takımlarından sekiz tanesi sadece iki yarışta disk fren kullanabilecek. Bunun sonuçlarına göre 2016'da tüm yarışlarda kullanımı test edilecek.
Benim aklıma gelenler haberde de belirtilmiş: 1) peloton içinde disk fren kullanan ile kullanmayanların oluşturacağı tehlike, 2) disk frenden kaynaklı tehlikeli yaralanmalar.
Ben grupla bisiklet sürerken eğer önümde MTB'li varsa başka birisinin arkasında durmaya gayret ediyorum. Çünkü disk frenli bisikletler daha kısa sürede durduğu için benim için bu büyük bir tehlike. Aynı şey daha yüksek hızlarda giden peloton için de aynı; önde giden disk frenli birisinin 50-55 km hızdayken ani frenlemede arkadakinin ona çarpması yüksek olasılık. Ancak UCI herkesin disk fren kullanmasını şart koşamadığından bu konuda ciddi bir sorun olacak.
İşin ağırlık kısmı pro takımlar için sorun değil ancak bizim gibi amatörler için problem. Yine de şehir içinde önünüze çıkan yayalar, açılan kapılar, aniden duran araçları düşününce disk freni yol bisikletimde kullanmak isterim.