Scudo Sports

Pekmez ve maden suyunu karıştırsak ne olur?

Yavu arkadaşlar bilgi ve tecrübelerimizi ve hatta düşünce ve yorumlarımızı paylaşmak-bilmek başka bir şey, KABUL ettirmek çok başka bir şey.

Bence doğrusu bilgimizi paylaşalım ama kendimizi kabul ettirmek zorunda hissetmeyelim yoksa bu yazışmaların sonu gelmez.
Ben şöyleyim, ben böyleyim, ben daha iyi bilirim, mesleğim bu lafları ne çok da siz bilirsiniz, yada nasıl isterseniz kelimeleri ne kadar az.

Scudo
@Ali Uzel

Şeker zehirdir bu kadar net. Pateteste, makarnada ekmekte bolca glikoz yani şeker var. Bu gıdalardan uzak durmak gerekir. Ama spor yaparken kan şekeri çok hızlı düşer sürekli şeker gerekir. Bu şeker harcandığı için vücutta depolanmaz (yağ olarak). Zararı geçtim bayılmamak için mecbursunuz yemeye. Zararlı diye turlarda ot mu yesin insanlar? Tekrar ediyorum şeker kesinlikle çok zararlı ama proteinin fazlası da zararlı (kan üre (BUN) miktarını arttırır.) Fakat aşırı spor yaparken enerji için zorunlu. Eğer bunları yemeden spor yaparsanız vücut kendi proteinlerini yakar (yani kaslarınızı) kas yapayım derken kasınızdan olmayın. İyi geceler ben yatıyorum :D

@Edip Dinçer

Yapacak bir şey yok valla. Patadanak demiş :) Neyse ki elimde Gökhan TOROS dostumun hediye ettiği 3 tane enerji jeli var. Artık onları tadını çıkara çıkara kullanırım :)

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
@Ömer KARAN

Enerji barları Türkiye'de de var;
(link)

Yok evde yapacağım derseniz, geçen gün bir arkadaş paylaşmıştı. Pek beğendim, en kısa sürede kendime de yapacağım bunlardan;
(link)

@Edip Dinçer
Evde enerji barı yapımıyla ilgili baya araştırma yaptım bende. Üniversite eğitimi için devlet yurdunda kaldığımdan yapamıyorum şuan. Şu okul bitsin memlekete bir gideyim ilk işim enerji barı yapımını denemek olacak. Başarılı olursam forumda paylaşırım artık bende :)

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
@Ali Uzel

bencede seker ihtiva eden her konuya ayni seyleri yazdiginizdan oluyor :)

bende cayi sekersiz icerim kola ve sekerli asitli icecek icmem.seker bagimlisi degilim ama seker yemem gereken yerde hicbirsey bulamazsam koy kahvesinden kesme seker alir onu cignerim at gibi :)

sizin dedikleriniz bisikleti ulasim araci icin kullananlara veya hic kullanmayip masa basi calisanlarina gecerli fakat bu isi hayatinin merkezine koymus spor olarak bilincli yapan insanlara uymaz.zaten onlar da bilir almasi gerekenleri sizi dinlemez :) gram gram hesapliyorum saatte ne kadar protein ne kadar karbonhidrat almam gerektigini kilo basina hesap ile :)

Yorum yapmaya çekindim resmen :) ( Lütfen bir birimizi kırmadan bilgilendirelim ) Saygılar..

Bazı sporcular yüksek kalorisi nedeniyle kolanın asidini alıp içiyorlar. Asiti baya zararlı. Maden suyunun asitini niye alınıyor merak ettim. Asiti daha sonradan rahat için için mi ekleniyor acaba? Asiti zararlı mı?

Forumda bir arkadaş paylaşmıştı. Eb yapımı enerji barı hazırlamak için

Ev yapımı izotonik içecek (sporcu içeceği) tarifi

Özgür Nevres arkadaşın bir çevirisini forumda paylaşmıştım. Umarım yardımcı olur.

Pekmezi bilemem ama kuvvet macunu ile BMW yi bile sollarsın. TEst edilip onaylanmıştır.

@Turan Babacan

gaz midede siskinlik yapar oda krampa neden olur diyaframa baski yapar nefes duzenini bozar.bisiklet uzerinde veya performans arasinda aldigimiz yiyecekler sisirmemeli ve cabuk sindirilebilir olmalidir.vucut besinleri sindirirken de azimsanmayacak enerji tuketir.

bazi sporcu ek gida ve besinlerinin pahali olmasinin sebebi budur az yer kaplar tozdur.suyla karisip kolay hazirlanir.kucuk miktarlarda bol icerikleri vardir.sisirmez ve cabuk sindirilr bu yuzden de oldukca pahalidir :) whey protein tozlari gibi.atiyorum uc dort saatlik sert bir antreman sonunda istediginiz kadar et tavuk yiyin kaybettiginiz proteini whey protein gibi hizli ve vucudu yormadan yerine koyamazsiniz.o antremanin hemen ustune yuklu miktar et icerikli yemek yerseniz vucut bu sefer de sindirim zorlugu ve enerjisi ile telef olacaktir.

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
Eğer yakıyorsanız yediğiniz hiçbir şey zararlı değildir. Eğer yakıyorsanız...

@Ali Uzel
Beyefendi "kafayı takmak" falan ne kadar yakışıksız şeyler... Bu ifadeleriniz dini tarafı bir kenara sırf insan olmanın getirmiş olduğu hoşgörüden dahi yoksun. Dikkat ettiyseniz sözleriniz maksadını hayli aşmış.
Pekmez ve maden suyuyla ilgili bisiklet sporu adına belki bir şeyler öğrenebilirim diye konuya girdim. Genel olarak beslenme bağlamında bir kaç sünnet yazdım. Maden suyu ve izotonik içeceklerlerle ilgili tecrübemi yazdım ve bir şeyler öğrendim. Bunda ne var? Burası bilgi paylaşma platformu değil mi?
Ben hayatımda iki adam tanırım. Biri Hz. Peygamber biri de Atatürk'tür. Ne siyasi bir lideri örnek alırım ne de bir artiste veya başka birine öykünürüm. Atatürk'ün hayatta en hakiki mürşit ilimdir sözünü bilirsiniz. Bilimsel olan her tür veriye eyvallah. Zaten burada paylaşılan şeylerin bir kısmı bilime dair bilgiler. Hatta aramızda akademik kariyer yapmış kişilerden ilköğretim öğrencisine kadar kimseler var. Anlamadığım şey sizi sözlerinizdeki din ve bilimle ilgili karşıtlık. Bilim ve hakiki Müslümanlık ne zaman karşı karşıya geldi?

Kendim her türlü inanca saygı duymakla beraber sizi de saygıya davet ediyorum.

@Ömer KARAN
Ömer,protein tozları daha dogrusu amino asit takviyeli vb. katkılı tozları alırken gümrükteki memurun insiyatifine kalıyor herşey.Daha önce aldıgımız(whey protein tozu)sorunsuz gelirken yakın zamanda baska bir siparisi verdigimizde abimden sağlık raporu istedi gümrüük.Siparisi geri verdik para iade edildi.

@Ferhat Köse

Zaten anlaşamadığımız nokta burada, ısrarla sporcu beslenmesinden bahsedip şekerli beslenmeyi savunanlaradır sözüm. İnsanların beni dinleyip dinlemeyecekleri kendi bilecekleri işdir ama herkes kendi sonucunu çıkarır. Sonuç: şeker zararlıdır.

@MEHMETALİ

Saygı başka eleştirmek başka. Sizi de benim düşünceme saygıya davet ediyorum.

@Ali Uzel

farkindaysaniz bisikletforumdayiz ve buradaki pek cok arkadas bu tip beslenme konularini performansli surus icin soruyor.seker uyarilarinizi donanim haber fotografcilik forumlari pc forumlari gibi forumlarda savunursaniz bizde katilir destekleriz.

bisikletforumdaki her beslenme konusuna eski bir uyemiz murat colakoglu gibi körü körüne katilmaniz onu da gectim kendi fikirlerinize saygi beklemeyi bilir bunuda dile getirirken baskalarinin fikirlerini cahillik olarak gormeniz sizin cehaletinizdir.

Şu forumda gerçekten performanslı sürüşü kaç kişi yapıyor çok merak ediyorum. 10 kişi var mıdır? Performaslı sürüş yapacak bilince gelmiş kişilerin beslenme yöntemlerini forumlardan öğreneceklerini sanmam daha farklı kaynaklardan araştıracaklardır.

Cahillik konusuna gelince. Başka bir arkadaş bana "cahil" diyerek ilk defa o kelimeyi bu başlıkta kullanmıştır. Haliyle o kişiye kendi kelimesiyle cevap verdim. Kelime bana ait değildir. Bir kişinin cahil olduğunu düşünsem dahi cahil olarak sıfatlandırmam. Böyle bir yazım yoktur. Sadece bana cahil diyene aynı kelimeyle cevap veririm.

@Ali Uzel

sizin performansli surus yapmadiginiz kesin onu biliyoruz artik.cehalet konusuda size o kelimeyi yazana ayni karsiligi verdiginiz icin pek fark kalmiyor bana gore.o arkadas da bu isin bilinen tek okulu tip fakultesinde egitimini alan birisi.

performans konusuna da geri donersek mangal turuna gidenler bile vucutlarinin durumuna gore bisikletlerinin turune ayrica parkura gore bin kaloriden fazla yakarlar.ayrica forumda azimsanmayacak kadar fazlalar hersey yarislara katilmak degil bu kadar performans meraklisi olmasa mtb bisikletletlerin buyuk cogunlugunda 1,50 lik lastik olmazdi.herkes kendi antreman seviyesine gore birseyler yapmaya calisiyor ve bu arkadaslarin limit dahili seker yemesi gerekiyor yaktiklarina gore.konuya ilk mesajimi okursaniz pekmez sorusuna serbet gibi tatli olmayacak susatacak kadar tuzlu olmayacak yazdim.hersey limitinde uygun alinirsa guzel.

Geri