ELAZIĞ-MALATYA-DOĞANŞEHİR
Merhaba arkadaşlar,
Kaldığımız yerden devam ediyoruz...
Elazığ'da Sevgili Günay'ın misafiri oldum. Buradan sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Sağol varol kardeşim yaptığın herşey için.
Sabah 5:45'da kalkıyoruz. Bisikletime çantaları yüklemeden önce Harput Kalesine çıkıp gelicez. Ardından kahvaltımızı yapıp Malatya'ya doğru yol alıcaz. Turumun ilk konuğu Günay oldu bu arada. Bugün yanlız değilim anlayacağınız. Daha fazla uzatmadan fotoğrafları yayınlıyorum...
Harput Şehir girişi...
Arka Fonda Harput Kalesi...
Harput'tan döndükten sonra kahvaltımızı yapıyoruz ve Malatya'ya doğru yola çıkıyoruz. 100'Km den fazla yolumuz var bugün.. Elazığ çıkışı..
Kömürhan'dayız... Kömürhan'ın meşhur Kavurmasını yiyoruz. Hayatımda böyle lezzetli kavurma daha önce yememiştim. Lokum gibi ağızda dağılıyor

Ağzımın suyu aktı şimdi bile...
Yemekten sonra devam ediyoruz. Günay ve arka fonda Kömürhan köprüsü.. Aklıma hemen Fırat Türküsü geldii.. "Kömürhan köprüsü harput'a bakar oy oy oy "

Yolumuzda güzel manzaralardan... Baraj Gölü ve Kron'um...
Malatya'nın ilçesi Kale'ye varıyoruz. Buranın Çilek'i meşhurmuş.. Hemen bir tabak alıyoruz ve yiyoruz. Süper enerji. Doğar katıksız Çilek.
Yine bir dinlenme molası. Yorulduk... iyi yokuşlar vardı yordu baya...
Veee Malatya'dayız.. Kayısı diyarı Malatya...
Toplam 119.46 Km yapmışız. Ama inanın çok zevkliydi. Tek olmamak çok güzel. Arkadaşlar katılımınızı bekliyorum...
Sevgili Günay Malatya'dan Elazığ'a dönüyor. Ben ise geceyi Malatya'da geçiricem.
Sabah oluyor ve Doğanşehir ilçesine yola koyuluyorum.
Malatya çıkışı...
Adıyaman-Kayseri yol ayrımı... Tabiki yolum Adıyaman yönü...,
Doğanşehir yol ayrımı... Doğanşehir biraz sapada kalıyor 4 Km kadar. Geceyi burada geçireceğim için şehir merkezine gidiyorum. Doğanşehir Belediye Başkanı ve çalışanlarına çok teşekkür ederim konaklamada yardımcı oldukları için.
Öğretmen Evine yerleşir yerleşmez acayip bir yağmur bastırıyor. İyi şanslıymışım. Fındık kadar dolu bastırdı daha sonrasında..
Şuan yolculuğum çok güzel gidiyor. Allah'a şükür sorunum yok. Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesindeyim..
Sevgiler...