Scudo Sports

Pedala yüklenince gelen çat sesi

Arkadaşlar merhaba,
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var, cevap yazarsanız sevinirim. Konu dogrudur umarım.
Ön dişli en büyük, arka dişli en küçükte iken, zincir ön aktarıcının dış tarafına değiyor ve ses yapıyor. Zincir haliyle biraz çapraz oluyor diye olabilir. Normal midir? Ne önerirsiniz? H vidası bu durumu çözer mi? Tecrübe eden arkadaşlar cevap veririse memnun olurum. Teşekkürler.
Fotoğraf eklerseniz daha hızlı yardım alacağınıza eminim.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Scudo
@Cemal Ç. Hızlı cevabiniz için teşekkür ederim.
Yamukluk var mı bir kontrol edeyim akşam. Sonrasında H vidasini çeyrek sıkarım olmadı. Bu ayarları oynamaya da biraz çekiniyorum aslında, ayarlar bozulur, zincir atar diye.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Cemal Ç. Hızlı cevabiniz için teşekkür ederim.
Yamukluk var mı bir kontrol edeyim akşam. Sonrasında H vidasini çeyrek sıkarım olmadı. Bu ayarları oynamaya da biraz çekiniyorum aslında, ayarlar bozulur, zincir atar diye.
STI kolunda çift kademe var acaba bu kademeyide kullandığınız halde sürtüyorsa arkadaşların da dediği gibi ya yamukluk var ya ince bir ayar gerekiyor yada değişim :harika:

@_Madmexx _ "H" vidası, yani yükseklik ayarı zincirin gerekenden (yani olan konumdan ve dişliden) fazla yukarı çıkmaması içindir. Yani içiniz rahat olsun ön vitesle oynarken. Arka viteste ki ayarlar biraz daha karışık oluyor.😅
Ön viteste iki vida birde tel gerginliğinden başka bir şey yok.😁
Sayın @yavuzkosar 'ın uyarısınıda dikkate alın derim eğer böyleyse kullandığınız vites. Aksi durumda boşa uğraşırsınız.

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
@Cemal Ç. , @ysvuzkosar zaman ayırıp destek olduğunuz için çok teşekkür ederim. STI kol çift kademeli, ileri geri hareketle yarim vites ayarini yapmama rağmen sürtme devam etmişti. Akşam tekrar göz kontrolü yapıp, H vidasını azıcık sıkıp, ön aktarıcıyi dışarı doğru alacağım. Sonucu yazarim, olmadi foto atacağım sizlerin degerlendirmesini almak için. İyi ki varsınız.

Arkadaşlar merhaba,
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var, cevap yazarsanız sevinirim. Konu dogrudur umarım.
Ön dişli en büyük, arka dişli en küçükte iken, zincir ön aktarıcının dış tarafına değiyor ve ses yapıyor. Zincir haliyle biraz çapraz oluyor diye olabilir. Normal midir? Ne önerirsiniz? H vidası bu durumu çözer mi? Tecrübe eden arkadaşlar cevap veririse memnun olurum. Teşekkürler.
Bilenler elbette daha iyi biliyordur fakat;

Ayarlar ile ilgili. Muhtemelen bu çaprazda 1. viteste iken sürtme sorununu ortadan kaldırdığında bu defa tersi çapraz viteste bu defa sürtme olacak. Bu sorunu ben çözemediğim için hiç 1. viteste sürmüyorum. En yokuş alanda mecbur 2. vitesi tercih ediyorum.

@_Madmexx _ estagfurullah efendim. Dilim dondugunce, bildigim kadar yardimci olmaya calistim.

• Beğen
Bilenler elbette daha iyi biliyordur fakat;

Ayarlar ile ilgili. Muhtemelen bu çaprazda 1. viteste iken sürtme sorununu ortadan kaldırdığında bu defa tersi çapraz viteste bu defa sürtme olacak. Bu sorunu ben çözemediğim için hiç 1. viteste sürmüyorum. En yokuş alanda mecbur 2. vitesi tercih ediyorum.
Bu bahsettiginiz de aklıma geldi, tecrübenizi paylaşmanız bu fikrimi güçlendirdi. Bu kombinasyon çok az kullanıldığı için (en fazla 1km, o da yokuş aşağı) ayarlara dokunmayayım diyorum. Sonrasında daha zor bir durum ile karşılaşmayayım.

Ben yaptım, çözerim diye komple bozdum :D 3 bisikletçiye götürdüm, ikisi ben ayar yaparım düzelir dedi ama olmadı. Sonuncusu bu mantığı bana izah etmişti. O günden sonra 1-1 olarak kullanmadım ki en azından 3-7de ses yapmıyor.

• Beğen
Tekrar selam arkadaşlar. Bisikletin ön aktarıcısını dikkatlice inceledim ama herhangi bir yamukluk, vuruk çarpık yok. Zaten böyle bir durum da olmadı yakın zamanda. Vitesi 1-1 konumuna aldım. Pedalı çevirdiğim zaman aktarıcıya sürtmedigini farkettim. Aynakolun dönerken, ara ara takıldığını farkettim. 1 tam turda 3-4 kere. Göbekten mi acaba diye korktum biraz :krktm:. Sonra başladım bisikleti dinlemeye. Stethoscope ile doktorların dinlediği gibi:uzgnm:. Bisikleti ters çevirip yere koymadan göz seviyesine kaldırıp, bir yandan da yavaş yavaş pedal çevirerek (bayağı zorlandım tabii) uzunca bir süre sebebini anlamaya çalıştım. Sonunda da buldum:hhhhhh:. Arka aktarıcının rubleye yakın küçük dişlisi bir yerde (sanırım bu hep ayni yer oluyor) zinciri bırakmıyor ve zincir kurtulunca hem ses yapıyor, hem de çektirirken aynakoldan geldiğini sandığım o takılmayı yapıyor. Zincirden midir? Dişlinin ya da aktarıcının konumundan mıdır? Sizlerin fikirlerinizi almak isterim. Sesin sebebi tahminimden farklı bir sebepmiş ama. Bisikleti sürerken bu teşhisi yapmak zor tabii. Teşhis tamam, tedaviyi bilmiyorum:kötü:. O pozisyonda kamerayı tutacak bir elim daha olsa videosunu çekecektim;) ama sanırım ne demek istedigimi anlatabildim.:harika: yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: ÆSir
Tekrar selam arkadaşlar. Bisikletin ön aktarıcısını dikkatlice inceledim ama herhangi bir yamukluk, vuruk çarpık yok. Zaten böyle bir durum da olmadı yakın zamanda. Vitesi 1-1 konumuna aldım. Pedalı çevirdiğim zaman aktarıcıya sürtmedigini farkettim. Aynakolun dönerken, ara ara takıldığını farkettim. 1 tam turda 3-4 kere. Göbekten mi acaba diye korktum biraz :krktm:. Sonra başladım bisikleti dinlemeye. Stethoscope ile doktorların dinlediği gibi:uzgnm:. Bisikleti ters çevirip yere koymadan göz seviyesine kaldırıp, bir yandan da yavaş yavaş pedal çevirerek (bayağı zorlandım tabii) uzunca bir süre sebebini anlamaya çalıştım. Sonunda da buldum:hhhhhh:. Arka aktarıcının rubleye yakın küçük dişlisi bir yerde (sanırım bu hep ayni yer oluyor) zinciri bırakmıyor ve zincir kurtulunca hem ses yapıyor, hem de çektirirken aynakoldan geldiğini sandığım o takılmayı yapıyor. Zincirden midir? Dişlinin ya da aktarıcının konumundan mıdır? Sizlerin fikirlerinizi almak isterim. Sesin sebebi tahminimden farklı bir sebepmiş ama. Bisikleti sürerken bu teşhisi yapmak zor tabii. Teşhis tamam, tedaviyi bilmiyorum:kötü:. O pozisyonda kamerayı tutacak bir elim daha olsa videosunu çekecektim;) ama sanırım ne demek istedigimi anlatabildim.:harika: yardımcı olursanız çok sevinirim.
Zincir yağsız kalmış olabilir mi?

@yavuzkosar zinciri yeni yağlamıştım, hatta fazla olmuş, sildim biraz. Ama bu akşam, bu dişliye, biraz w40 uygulamayi düşünüyorum. Rengi, diğer dişliden farklıydı, biraz pas rengi gibi. Milinde bir sıkıntı olabilir.

Aktarıcı, rublenin tam altında 90 derece olmuyor bildiğim kadarıyla, biraz dışa dogru açılı duruyor. 1.viteste de bu dişli yukarı kalkıyor ve rubleye yaklaşıyor iyice. Bu durumda, aradaki açıdan dolayı da zincir o dar bölgede biraz çapraz hareket ediyor. Bu hareket, dişlinin milindeki sıkıntıyı daha belirgin hale getiriyor diye düşünüyorum.

@yavuzkosar zinciri yeni yağlamıştım, hatta fazla olmuş, sildim biraz. Ama bu akşam, bu dişliye, biraz w40 uygulamayi düşünüyorum. Rengi, diğer dişliden farklıydı, biraz pas rengi gibi. Milinde bir sıkıntı olabilir.

Aktarıcı, rublenin tam altında 90 derece olmuyor bildiğim kadarıyla, biraz dışa dogru açılı duruyor. 1.viteste de bu dişli yukarı kalkıyor ve rubleye yaklaşıyor iyice. Bu durumda, aradaki açıdan dolayı da zincir o dar bölgede biraz çapraz hareket ediyor. Bu hareket, dişlinin milindeki sıkıntıyı daha belirgin hale getiriyor diye düşünüyorum.
Sanırım ufak bir eğilme yada milde paslanma olmuş olabilir, çözebilirseniz süper en kötü bir bakla değişimi yaptırırsiniz çözülür bence 👍

@yavuzkosar teşekkür ederim, destek olduğunuz için. Çok da problem etmiyorum aslında, çözebilirsem sevineceğim ama;). Bakla değişimini neden önerdiniz, biraz daha bilgi verir misiniz rica etsem.

Videosunu çektim, fikri olan veya daha önce bu durum ile karşılaşan tecrübeli arkadaşlardan destek rica ediyorum.

Bana baklalar sorunlu gibi geldi... Dikkat edilirse bükülmek için direnç gösteriyor. Bir defa başıma da geldi hani. Zinciri pas sökücü ile güzelce temizleyip, zincir yağı ile yağlayın. Umarım çözülür.

Bana kalırsa rubleyi görebileceğimiz şekilde çekerseniz vidoyu daha detaylı görebileceğiz sanırım ? Bence zincirde değil de rublede bir sıkıntı var gibi ?

• Beğen
bisiklet yeni mi ?

@Saburié az kullanılmış diyelim, 3 haftadir ben kullanıyorum. Bu ses yeni başladı.
@yavuzkosar diğer viteslerde ses yapmadığı için rubleden degildir diye o kısmı görüntülememişim. Rubleyi de çekip eklerim. Teşekkür ederim
@Voltaire bu işlerde yeni olduğum için yeni zincir ve mevcut zincirin kondisyonunu karşılaştıramadım. Zincirin durumu videodan net anlaşılıyor mu? Bakim gerektirebilir tabii, önerinizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba, usta bir bisikletçi adeta bisikletle konuşuyor. Sonrasında derdini anlayıp, doğru bir müdahale ile sıkıntıyı tamamen gideriyor. Bisiklet de sahibi de rahatlıyor:harika:. Bisikleti askıya asıp, 10dk da tüm vites ayarlarını elden geçirdi. Sorunsuz zannettigim ön aktarıcıya daha çok zaman harcadı açıkçası :hhhhhh:. Yukarıda yazdigim sese ise 2sn:naslyany:. Buradan çıkarttığım sonuç, basit şeyleri dert etmeden ustasına götürmek gerekiyormuş. Zamanını ayırıp cevap yazarak destek olan arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.

Geri