Tekrar selam arkadaşlar. Bisikletin ön aktarıcısını dikkatlice inceledim ama herhangi bir yamukluk, vuruk çarpık yok. Zaten böyle bir durum da olmadı yakın zamanda. Vitesi 1-1 konumuna aldım. Pedalı çevirdiğim zaman aktarıcıya sürtmedigini farkettim. Aynakolun dönerken, ara ara takıldığını farkettim. 1 tam turda 3-4 kere. Göbekten mi acaba diye korktum biraz 

. Sonra başladım bisikleti dinlemeye. Stethoscope ile doktorların dinlediği gibi

. Bisikleti ters çevirip yere koymadan göz seviyesine kaldırıp, bir yandan da yavaş yavaş pedal çevirerek (bayağı zorlandım tabii) uzunca bir süre sebebini anlamaya çalıştım. Sonunda da buldum

. Arka aktarıcının rubleye yakın küçük dişlisi bir yerde (sanırım bu hep ayni yer oluyor) zinciri bırakmıyor ve zincir kurtulunca hem ses yapıyor, hem de çektirirken aynakoldan geldiğini sandığım o takılmayı yapıyor. Zincirden midir? Dişlinin ya da aktarıcının konumundan mıdır? Sizlerin fikirlerinizi almak isterim. Sesin sebebi tahminimden farklı bir sebepmiş ama. Bisikleti sürerken bu teşhisi yapmak zor tabii. Teşhis tamam, tedaviyi bilmiyorum

. O pozisyonda kamerayı tutacak bir elim daha olsa videosunu çekecektim

ama sanırım ne demek istedigimi anlatabildim.

yardımcı olursanız çok sevinirim.