@Onur Ali İmren
Tasarımcı olduğum için almam demedim. "Bir grafik tasarımcı olarak söylüyorum" dedim. Tasarımın kötü oluşu yüzünden almam. Burası zaten "elaman" dediklerinize öneriydi.
Bana okuduğum okul rakip analizini öğretti, "bir iş yapıyorsun ama bi bak bakalım senden öncekiler ne yapmış?" dedi lisan-ı haliyle.
En az üç kere büyük revizeye gitmem gerektiğini öğretti.
Yürütülen projede asla geç kalmamam gerektiğini, bununla aynı anda da asla acele iş yapmamam gerektiğini öğretti.
Yaptığım işin hatalarını, belirli bir süre sonra gözden kaçırabileceğimi, konuyla hiç ilgisi olmayan kişilere göstermem gerektiğini öğretti.
Bunları yapmazsam müşteriyi kaçıracak işler çıkarmış olacağımı öğretti.
Toplumsal olarak da; sosyal sorumluluk projelerine katılmayı öğretti...
Ya bunlar sadece bana öğretildi ya da herkes kendi işini yapmıyor. Ya da kendi işi olmasına rağmen özensiz ve isteksiz olanlar var.
...Siz de almazsınız. Belki bu dergiyi alırsınız ama başka bir konuda bu düşünce yapısının sizde de olduğunu görebilirsiniz. "Almam, etmem" aslında çok doğru bir "kafa". Sırf beni sıcak tutacak diye içi kaz tüyü ile doldurulmuş bir montu da tipi kötüyse almam.
Sizin için söylemiyorum;
Sırf hobimizle ilgili olduğu için aleni şekilde amatörlük içeren ürün ya da hizmetleri alıyor olmamız ilgi duyduğumuz tematik "şey" e bir katkı sağlamaz.
Bir de eleştiriden korkulmasın... Bugün burada iki farklı grup doğdu. Bir tanesi eleştirenler, bir diğeri de "olsun alın, bisiklet dergisi sonuçta, destek olalım"cılar. Kimse şüphe etmesin; söz konusu dergi büyüyecekse eğer, eleştirilerle büyüyecek. Dergi yetkililerinin şu ilk adımlarında 3-5 TL den çok eleştiriye ihtiyaçları var. Eleştiri varsa gelişme var... Bir insan bir işi eleştirdiği için nasıl oluyor da egoist olarak görülüyor bunu anlamıyorum.