Scudo Sports

Pedal Bisiklet nasıl kazıklar...

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu

hahah zamanında benim işten çıkarılma sebebim bu.

- ben makine mühendisiyim, bana mı akıl öğreteceksin?
+ bu bıçağı (daire testere) yakmak için mühendis olmaya gerek yok. ilkokul okumayan bile yakabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Avrupabisiklet
muğla da ismail ercan, izmirde sundu bisiklet, seda bisiklet, doruk bisiklet, motis bisiklet, parkur bisiket, ata bisiklet, ankarada, delata bisiklet, güngörler, erdoğanlar, istanbulda yeşil bisiklet, velespit, kaçkar bisiklet ve sirkecide bisiklet yığınından tabelasını okuyamadığım bisikletçilerle ile iletişimim oldu.

bana baktığında sadece cüzdanımın içeriği ilgilenenleri hissettiğim an bir daha gitmedim onlara. adlarını yazdıklarımından sadece yeşilbisiklet, delta, erdoğanlar, motis, sundu ve parkur bisiklete uğrarım. uğradıklarım pahalı bile olsa.

Siz yine bisiklet yada bisikletçi bulabiliyorsunuz şükredin tabi ki bu insanlara pabuç bırakacak değiliz esnaf olmayı öğrensinler.
Trabzonda bir bisikletçi "Salcona almaz mısın ? "dedi tabi benim aklımda başka markalar var yeni araştırmaya başladığım zamanlarda "Yok düşünmem " dedi m
Verdiği cevap ise "Piyasa da Salcano dan iyi ne bulacaksın ki dedi "..... arkama bile bakmadan uzaklaştım :D

Arkadaşlar merhaba,

kısa süre önce parçaların %70'i pedal bisikletten alarak bisiklet toplamış biri olarak bu konuya aktarabileceklerim şunlardır. Firma sahibi Bülent abi ve çalışanı Ali abi ikisinin de aşırı ters bir davranışına şahit olmadım bu güne kadar. Yani dükkana toplamda 7-8 sefer gitmiş ve yaklaşık onlarla beraber 30-40 saat geçirmişimdir, sorularla bunalttığımdan tutun da raflardaki artırıcıları yere düşürdüğümde dahi laf etmediler. Ben de daha önceden hiç tanımıyorum yeni tanıştım lakin ne zaman gitsem sorarlar yemek yer misin çay içer misin diye. Kredi kartına kdv olayı doğrudur. Ama şöyle bi babacanlığı da vardır mesela. Kartımın limiti yetmediği bi gün kartın içindeki yaklaşık 35 TL lik bonusu kullanarak bana yardımcı olmuştur. Fiyatların pahalılığı konusunda çok haklısınız. Ve beni güldüren bi şey de 103,5 lira tutmuştu hesabım sana 102 olur dedi ciddi ciddi 102 aldı.. Dışarı çıkınca kahkahayı basmıştım o konuda hakkaten cimri bi firma :) Ama ben gerçekten bu güne kadar hiç bi kötülüklerini görmedim. Ve dediğim gibi 3 ay evvel tanıştığım insanlar. Bütün yazılanları okudum da gerçekten çok şaşırdım nasıl olur inanamadım..

• Beğen
Tepkiler: Osman Kıtay
Bu Sirkeci'deki pedal bisiklet bianchi servisi mi oluyor acaba? Ben eylül ayında bisikletimi Sirkeci Aslı bisikletten aldım. Aslı bisiklet ve Demircan abiye sonsuz teşekkürler. O kadar ilgili ve de insancıllar ki. Neyse konuya döneyim bir dostum kask için prowell markasını önermişti. Demircan abi satmadıklarını fakat bianchi ve salcano da bulabileceğimi söyledi. Ben de bianchi ye yöneldim. İçerideki muhabbet aynen şöyle:
+selamünaleyküm
-asdfdfg
+iyi günler merhaba
-asssfggsf
+prowell kask bakmıştım
-al işte var orda (kırmızı renk)
+siyah ya da beyazı var mı?
siyahını bulup tezgaha bırakıyor
+ne kadar?
-75 TL
piyasasına bakmıştım tabi önceden 65 TL idi en pahalısı. Bozuntuya vermeden ağız arıyorum
+küçük bir indirim yapar mısınız?
-70 olur en son daha da bekleme
+piyasada 65 TL ama(gülümsüyorum) 5 Tl nin derdinde değilim ama normal fiyatının üzerinde fiyat çekmesi ki indirimli hali bile öyle, insanı kazıklamaktan başka Bi şey değildir. Konuşma devam ediyor;
-alıyorsan al 75 TL (fiyat yine çıktı)
+almıyorum :)
-Tamam gel 65 olsun
hava kararmak üzere tur var ve arkadaşlara yetişmem lazım oyalanmak istemiyorum daha fazla. Kaskı alıp parasını ödüyorum. Fatura bekliyorum. Adam oralı bile değil. Bana dönerek;
-noldu? Diyor
+garantiden geçtim belki fatura falan verirsin
-kaska fatura kesmiyoruz
+ben senin faturanı kestim ama!
-kapı orda poşet de asılı
dayanamıyorum ve
+kalsın lazım olur kafana geçirirsin!
pis pis gülüyor.
olay bundan ibaret. Bahsedilen yer mi bilmiyorum. Sirkeci esnafı böyle sanırım. Aslı bisiklet harici tabi. Diğer firmaları bilmiyorum. Hepsini aynı kefeye koymak istemem.

@Mehmet Levent

Seda Bisiklet ile son zamanda benimde aramda bir pürüz var ve biraz daha safa yatıp devam ederlerse bilerek gönderdiklerini düşündügüm iki parça ürünü fotograflayıp forumda ayrıca teşhir edeceğim. Umarım biran önce bu hatalarını telafi ederler de böyle bir tatsızlık yaşamayız.

Bence başlık hatası var burda niyemi! '''türkiyede bisikletciler nasıl kazıklanır''' bisikletciler derseniz eğer sanki satanlar ve bu işin ticaretini yapanlar gibi bir algı doğuyor;ama işin aslı öyle değil bisiklet severler ve kullanıcıları olsa daha iyi olurdu bu başlık naçizane fikrim bu yönde.

Ben genelde alışverişimi Pedal Bisikletten yaparım Sirkeci'dekinden değil,Kadıköy'dekinden.Genelde tavırları iyiydi ama yaklaşık 3hafta önce alyan almak için gittiğimde satıcı kişi alyan yok napacaksın alyanı falan demeye başladı sonra bişey alıcaksan al yoksa gidiyorum dedi bende 3haftadır ne sitesine girerim nede dükkanına...

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
@ouzoo
Üstad demek ki diğer arkadaşlar sen gittikten sonra geliyor :) 7-8 seferde toplam 30 saat bile onlarla vakit geçirmişsen sonra gelene patlıyorlar :) Firmaya gelince sizin dediğiniz gibi bana şu ana kadar ilgisiz hiç davranmadı. Biraz pahalıcı ama yine de bazı alışverişlerimi onunla yapıyorum. Hatta ayak alışkanlığı ilk oraya gidiyorum.

@zekeriya usta
size katılıyorum,çok ilgilidirler,yardımcı olurlar Delta'daki arkadaşlar işlerini iyi yapıyor.

sirkeci olsun doğubank olsun akrabalarımın işyerleri olmasına rağmen oralardan hiç bir şey almıyorum uzun süredir. efor bisikletten de bir kaç defa bisiklet almıştım. en son alıcağım bisiklet için illa kaporo ver diye diretmişlerdi sabah işe giderken uğramıştım akşam alıcaktım. 100 lira bıraktım sabah akşam döndüğümde uygun kadroda bisikleti bulamayınca kaporo parasına kilit almak istediğimde sabah vermiştim kaporoyu akşam iş çıkışı gittiğimde kaporon yandı demişlerdi bir daha da uğramadım oraya 3 4 senedir...

Sırf Bu adamla yasadiklarimi anlatmak için üye oldum. Öncelikle benim aram iyi diyen arkadaşa soruyorum sen oradayken gelen diğer musterilerin arkasından laf söyledi mi? Çünkü ben içerdeyken gelen 2 müşterinin arkasından bildiğin küfür etti. Bilmem daha yazmaya gerek varmi . tamir ettirdigim on göbek 5 km sonra dagildi , gittim geri verdim , biz boyle yapmamisizdir dedi, israr edince tekrar yaptı ama bidaha olursa25 TL ki alirim diyor.bildiğin vergi kaciriyor ayrıca bu adamin adini aratin hakkında ki ihale söylentilerini bir okuyun derim. Altinhanda Saraçoğlu bisiklet var yarı fiyatina yaptirtirsiniz herşeyi. Selamlar

Pedal bisikletle ilgili müşteri yanındayken yapılan acayip davranışa örnek olarak benim de bir tecrübem var. Geçen sene Ekim ayı gibi arkadaşımla tur öncesi kelebek gidon bakmaya iş çıkışı Pedal Bisiklet'e gitmiştik. Ben o sırada bir şey bakarken arkadaşım da almak istediği ürün hakkında sorular sordu. Açıkçası daha evvel sitelerini inceleyip ürün çeşitliliğini görünce, dükkan olarak da çok büyük bir yer bekliyorduk. Ancak ufak ve basit bir atölye'den hallice, ürünlerin sergilenmekten çok depo olarak kullanıldığı ve bir müşterinin içeride fazla vakit geçirmeyeceği bir görünüm vardı.

O sebeple dükkanda 3-4 dakikadan fazla durmayıp, göz gezdirip teşekkür ettik ve çıktık. Arkadaşım bana gülerek döndü ve "Çok şaşırdım sen de farkettin mi?" dedi. "Ne oldu, neye şaşırdın?" dedim.
Meğer önden arkadaşım dükkana girdiğinde, dükkandaki şahıs başka o anda dükkanda olan başka birine "Sen bana önceden söyleseydin ben onları dükkandan s.tir ederdim." şeklinde bir cümle sarfetmiş. Bunu duyunca, oradan bir toplu iğne bile almayı düşünmedim. Çünkü iyi işletmelerde müşteri yanında bu tarz şeylere rastlayamazsınız. Kişinin tarzı ne olursa olsun, sosyopat gibi davranıp müşteri seçemez. Oraya malzemenin menşeinden tutun, yurtdışı satış fiyatını bilen de geliyor, hiçbir fikri olmayan adam da. Şimdi burada yazılanları okuyorum ve okuduklarıma hak veriyorum.

Bu tarz insanları savunmayın ve alışveriş de yapmayın. Şahsın kendine ait bir davranış biçimi olarak kabul edilemez. Bozuk ve yanlış bir vücut dili, ya da sözlü tavır o kişinin sağlığının yerinde olmadığına işarettir. Bizim çocukluğumuzdan bildiğimiz "Müşteri velinimettir." diye bir kavram vardır. Gelen müşteri sizin özlük haklarınızı gasp etmiyor, ya da dükkanınıza zarar vermiyor ise ona agresif tavırla davranmanız zaten yanlıştır. Böyle işletmeleri oldukça daha çok gün yüzüne çıkartıp, kesinlikle boykot edelim ki bir daha ya iş yapamasınlar ya da adam gibi yapsınlar.

Saygılar

Maalesef sirkeci piyasası. çay içmek için bile gidilmemesi gereken bir ortam.
Lakin biz burada ne yazarsak yazalım, İstanbul'da bisiklet deyince insanların aklına ilk Sirkeci ve Haşim İşcan geliyor. Ve oraya gidiyor direkt. Mahalle veya semtlerindeki bisikletçiye bakmıyorlar bile. Bu işleri takibini yapamayanların, bisikleti bilmeyenlerin ilk uğradıkları yer Sirkeci'dir.
Bu değişmediği sürece de bu adamlar bu şekilde tavırlarına devam edecekler.
İnternet ne işe yarar, onu kavramayan insanlar var ya, siz neden bahsediyorsunuz? Adam interneti watsapp ve facebooktan ibaret sanıyor. Adam Google'da nasıl arama yapılacağını bile bilmiyor. Siz herkesi kendiniz gibi mi sanıyorsunuz?
İşte bu adamlar yüzünden de bu şarlatanlar hep var olacak.

@Mehmet Cemre Kısa toplanacagın zaman banada haber ver.

Anlatılan benzer durumları bende yaşadım. Ve hiç bir şekilde bırakın alışverişi selam bile vermiyorum. Neden derseniz dukkanından bir parça için fiyat soruduğum da "almayacaksan hiç beni uğraştırma çık git " diye bir cümle kullanmıştı. Aradan uzun bir zaman geçti bisikletim ile onunden geçerken ters ters baktım haliyle hatırladı. Önünde durup içeriye bakarken ayağa kalktı karşılama hesabı bende bi sie git tarzında hareket sergiliyerek bastım gittim. Bisikletime bir vida dahi almam çevrenimde almasına müsaade etmem.

@Lütfü Ekşioğlu

iki aylık tiagra kollar bozulmus at çöpe diyen sonra sadece vites dış kablosunun değişmesiyle hallolan, yeni bisiklete basladığımı söylediğimde kilitli pedalları kalsiz satan metin bisikletten mi bahsediyorsunuz. ama şunuda belirtmek isterim jantı çok iyi örüyor.

Geri