fiziksel aktivite temasıyla biraraya gelmiş gruplarda geride kalanlari motive etmekle beraber esas hızı en yavaş belirler, çoğunluk değil. bu kimyada bile boyle ki. ama çoğunluk konusunda da hassiyetlerim var tabi ki. zaten gruptan ayrılmaya karar verene kadar gayet tempolu sürdüm (en öndeydim yahu, ben sizi bekledim

). sonra da koptum zaten (vazgeçmesem yine ne önden giderdim

).
söz konusu mesafe için, bu kadar kişinin toplanıp, hafta içi akşam pedal çevirmesi demek, daha çok sosyal aktivite demektir, böyle bir güzellik, neşe, eğlence, beraberce bir şeyler yapmak demektir. uzaktan gelenlerin dönüşlerini düşünüyorsanız mola yerini ya da mesafeyi yeniden değerlendirebilirsiniz. çünkü zaten bu haliyle de mevcut sürüş spor ya da performans sürüşü değil. onun için de ayrı bir organizasyona gidebilirsiniz, katılırım bile.
mehmet bey, ilk kez katılmış olmam bazı sıkıntıları görmeme engel değil. belki bir grup organize etmedim, ama merak etmeyin çok kez gruplarla bisiklet sürdüm, üstelik çok çok daha zor rota ve uzun mesafelerle. belki de bu cürretim bu yüzdendir. ayrıca son sürüşte kaç kez aranıza katılmış olan, arkada kalan arkadaşınızı bile fark etmemişsiniz ki. üstelik kenan bey gayet hızlı sürüyordu. zaten size bahsettiğim en temel problem bu, hızlı gidiyorsunuz, yavaş gidin değil. grup değilsiniz ve olabilmek için katılımcıların tümünün uyabileceği bir tempo yakalamanız gerek. birbirimizden haberdar olabilmek için bu şart. zaten bu yakalanmaya çalışıyormuş madem, negzel. ve tabi yine katılırım.