Scudo Sports

Paypal'ın Türkiye'den çekilmesi

Scudo
@sayginyilmaz

Vallahi yazilanlari okudum, sizin mesajiniza cok güzel örnek vermek istiyorum....

Satici ilen ile sorununuz olursa ürün göndermezse vs vs... Gibin durumlarda Paypal reklam ettigi gibin size paranizi geri vermek zorunda deyil. Ben Frankfurtda yasiyorum, ve tüketici birliginde bu sirket hakkinda bircok sikayet var.Bilhasa benim 3 defa sorun yasadim......Youtubeda bircok misal ve haber var bu konuda ama malesef almanca.
Paypal reklamlarind daima garantie veriyor para iade konusunda ama sözlesme sartlarinda " paypal uygun bulursa" geri verebilir yaziyor. Kisacasi Ben 4 defa para geri iademi istedim, ebayden aldim ürün gönderilmedi diye , sadece birdefa parami verdiler.
2014 de 459€ Playstation 4 aldim ve ödedim , satici göndermedi Paypal bana parami geri vermedi. 2013de 1800€ cant seti sattim, paypal hesabimi dondurdu...neymis, kontrol amacli. Tam iki ay sonra hesabimi acdilar. Sonra internette ögrendim.Dondurduklari paralari isletiyorlarmis. ZDF kanali bu konuda arastirmasi var.Gecen yaz tatilimde 250€ gopro aldim ebayden. Satici göndermedi , sizce paypal ne yapdi ? Onlarda parami iade etmedi. Sadece bundan birkac ay önce aldim cep telefon kilifi göndermedi ebay saticisi , paypal bana 15€ geri verdi.
Ebayde birsey alirsam satarsam artik ya havale ya kredi karti.
Ben olsam ülkenin sinirindan bu sirketi iceri birakmam.....

yardım kuruluşları paralarını hangi ülkeden çekecek acaba

Arkadaşlar Paypal Türkiye'de 6 Hazirandan itibaren artık kullanılamayacak.Forum üyeleri yurtdışı alışveriş konusunda oldukça aktif olduğundan belki sizinde çorbada bir tuzunuz olur mantığı ile başlığı açıyorum.Paypal hesabınızda 15 lira altı unutulmuş bir bakiyeniz var ise paypal'e kalacağına lösev'e bağış yapabilirsiniz.Damlaya damlaya göl olur ;)

İlk olarak ekşisözlük'te açılan başlıkla birlikte başlayan kampanyaya katılmak isteseniz linkteki ilk mesaj yardımı ile ne yapacağınızı okuyabilirsiniz.Şimdiden çok teşekkürler ;)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@sercansekkin

Hiç banka kullanmıyorsanız Maaş alırken eldenmi alıyorsunuz yatırım yaparken evin altına gömümü açıyorsunuz valla anlam veremedim.

Paypal ın lisansının iptali aslında türkiyede master card veya visanın iptali kadar büyük bir olay.İkincisi paypal sayesinde birçok insan yurtdışına mal satımı ve emek satımı gerçekleştiriyordu.Yani şöyle düşünün zaten seri üretim konusunda çinle veya uzak doğu ülkeleriyle yarışamazsınız, yüksek teknoloji herhangi birşey üretecek altyapıda olmadığına göre Türkiyede en akıllı pazar butik yada niş pazardı türkiye için yani insanlar kendi küçük atölyelerinde ürettikleri kullanıcı odaklı ufak tefek eşyaları olması gerekenden daha yüksek fiyatlara yurtdışına satarak hem ülkeleri için hem kendileri için bir kazanç oluşturuyorlardı bunuda yapmak için paypal kullanıyorlardı çünkü hiç kimse sıradan bir kişiye güvenmez aradaki aracı kuruma güvenir.İkinci olarakta freelancerlar yurtdışı firmalarında istihdam ediliyorlar ve ücretleri paypal a yatırılıyordu onlarda oradan paralarını çekiyorlardı.Bunun satın alma kısmında ise insanlar yurtdışından bulamadıkları ürünleri yedek parçaları daha güvenli olarak alıp getiriyorlardı şimdi ithalatçı firma ne getirirse ona talipler yada gözünü kapatıp kazıklanmayı göze alacaklar.
Şimdi bir kaos oluştu kimse ne yapacağını bilmiyor buda türkiyeyi geriletiyor ondan insanlar lanet ediyor zaten buda ülkemizin yeniliklere adaptasyon sorunuyla alakalı hep yanlış yatırımlar.

Bahsettiğiniz uçak konusunun gelişmişlikle ne alakası var anlamadım bugün hindistana gidin hindistandada birsürü kişi uçakla uçuyor bu serbest piyasada arz talep ilişkisi insanlar eskiye göre artık daha çok harcıyorlar piyasada talebe göre uçuş koyuyor.

@ardacakko

Tam olarak işimi görüyor şu an. Sağolasın sayende haberdar olduk.

@emeritus 6 Haziran'a kadar çekebiliyorlar, muhtemelen o tarihe kadar biriktirip o tarihte çekecekler.

@El_Diablo Elbette her dispute açana para iadesi yapmıyor ama en azından kendinizi savunma ihtimali olan bir ödeme aracı.

@sercansekkin Ülke gitgide Kuzey Kore olma yolunda devasa adımlar atıyor, şu konuyu "eskiden böyle her yere uçabiliyor muyduk ha?"ya bağlayan var. Ben size cevap vereyim: Eskiden uçmazdık, çünkü sivil havacılık tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de son 15 yılda gelişti. Eskiden tüm dünya vızır vızır uçuyordu da, ülkemiz son 20 yılda gelişip uçmaya başladı değil. Ha, siz 45 dakikada Afyon'a uçmayı gelişmişlik sanadurun, sırf sizin gibilerin gözünü boyamak için yapılmış bir siyasi gösteriş olan o havalimanı şu an zarar etmekte. ilk 2 yıl için 5 milyon euro zararı var, ve yapılan anlaşma gereği bu zararı devlet karşılıyor. Anlaşmanın süresi, ki 30 yıl, boyunca da oluşan her zararı yüklenici firmaya bu şekilde karşılayacak devlet.(link). Devlet kim? Ben, siz, eşiniz, 4 aylık kızınız.. Hepimizin cebinden çıkıyor o para ve sizin gözünüz boyanırken, birilerinin cebi doluyor. Paypal konusunda farklı mı olacak sanıyorsunuz? Baktılar ortada gelişmekte olan bir rant var, hemen işi punduna getirdiler, çökmeye çalışacaklar o parsanın üstüne. Bütün kapalı ekonomiler böyledir zaten, o yüzden kapalıdır. Kendi kendilerine yettikleri, çok süper bir ülke oldukları yalanının altında, dışarıdan etkileri minimize ederek belirli bir zümrenin tekelinde kaynaklar peşkeş şekilir, birilerinin cebi doldukça dolar, halkı da salak gibi yapılan üç beş ücraata kanar, ayaklarda alkışlar bu yeyici idarecileri. Bizim bu kapalı ekonomilerden birine dönmemize çok az kaldı, ona gider, buna atar yapa yapa zaten yanımızda duran devlet yok, çok yakında arap sermayesiyle ayakta kalmaya çalışan acayip bir kapalı ekonomiye de döneriz, harika olur.

@sayginyilmaz
Haklisiniz.....her dispute acana deyilde her magdur olana reklamlarinda söz ettigi gibin yardim etseler yeter......
Sonucda insanlar bu yüzden bahsedilen sirkete üye oluyor.

Gesendet von meinem LG-D855 mit Tapatalk

Bu çok kötü oldu. Tam da PayPal kart almıştım kendime : ) Haberlerden öğrendiğimiz kadarıyla vergi ödemeyi reddetmişler ya da benzeri birşeyler olmuş. EE o zaman güle güle. Herkes de bize atarlanıyor arkadaş.

• Beğen
Tepkiler: okuyanadam
@M.Burcu Cebesoy Devlet Paypal'dan serverlarını Türkiye'ye kurmasını istemiş. Böylece hukuksal bir olayda tam otoriteye sahip olup bilgilere erişebilecekti. Ancak paypal reddetmiş. Bundan dolayı lisans alamamışlar.
Ah bir de Türkiye'de server açtıktan sonra devletin paypal alışverişlerinde de vergi payı isteme hakkı olabilecekti ki bence sayın devletimizin asıl amacı da bilgilere tam otorite ile erişebilmek değil vergilerden vatanddaşları biraz daha soymaktı...

(link)

• Beğen
Tepkiler: E.E
Arkadaşlar CANYON dan paypal olmadan CARDFİNANS visa kartla yani normal kredi kartıyla alışveriş yapılıyor mu?

bakiyedeki parayı bağış yapmak istiyorum fakat ödeme yöntemi ekleyin diyip kart ekletmeye çalışıyor nasıl çözebilirim?

@Cuneyt Erkman Paypal anasayfa'da "Gönder ve İste" bölümüne girerseniz, en solda "Arkadaşlarınıza ve ailenize para gönderin" seçeneği var. O bölümde Lösev'in verdiği mail adresine gönderebilirsiniz parayı. Ben bu şekilde yaptım.

Lösev Bağış Maili: international@losev.org.tr

• Beğen
Tepkiler: Cuneyt Erkman
@M.Burcu Cebesoy "onu kov, bunu yolla, terk et" politikanızla insanları ülke dışına sevk ede ede ülkede adam bırakmadınız, bilmem farkında mısınız? Neyse siyaset yapmayacağım şimdi, forumdaki insanlar neyin ne olduğunun farkında, bilinçli insanlar. :))

Bu arada dipnot belirteyim: Bu ülkede durmaya da çok meraklı değilim. Benimle beraber gelen yeni nesil okuyup yurt dışında bir hayat kurma derdinde. Kimse bu kadar yüksek vergilere, düşük hizmetlere aç değil.

@Ozan Yiğit Tabaş

Yanlış anladınız ben de sizin iyiliğiniz için söylüyorum işte. Gidin yüksek hayat standartları ile başka bir ülkede yaşayın. İsveç'e gidin mesela, ben İsveç doğumluyum ve uzun süre yaşadım. Güzel bir ülkedir. İsviçre'ye gidin ya da ne bileyim, araştırın işte hangisinin vergisi az ise ona göre karar verirsiniz.

Geri